Mina olen hobipottsepp Ermo Soobik.
Alljärgnevalt sooviksin kallitele foorumikülalistele tutvustada ühe hobipottsepa tegemisi ja toimetamisi.
Esmalt veidi endast.
Olen 36.-aastane, füüsika magistrist (pre-bologna ehk 5+2 aastat nominaalset õppeaega, magistritöö teemaks "Vastastikdifusiooni kontsentratsioonikõverate arvutamine kolmekomponentsetes metallisüsteemides"), peaegu 15 aastat IT alal töötanud noor ja eluterve mees.
Pottsepa huvitavast elukutsest sain aimu lihtsal ja proosalisel põhjusel: sõitsin tööasjus Eesti teise otsa ja aju tiksutas taustal mõtet - "kust kuradi kohast ma saaksin oma renoveeritavasse majja plekkahju asemele uut ehitama pottsepa, kes poleks joodik ega muid jobukakk". Ja siis ma sain äkitselt valgustatud (aamen!) - tuleb minna kursustele ja see kõrge ning müstiline kunst ise ära õppida!!!!

Kõne naisele telefoninumbri asjus, järgmine Kellukooli (rahvalik Tallinna Ehituskooli nimetus, kui keegi juhtub mitte teadma) ning külm duss- vabu kohti on alles aasta pärast ehk siis kui mu maja valmis.
Õnneks tuli masu (kellel ei olnud raha ja kellel ei olnud töökohta, et kriteeriumeid täita) ning 2009. aasta kevadel läbisin ma edukal härra Valter Otsa juhendamisel kursused, mille tulemusena olen diplomeeritud ahjuvalmistaja ja diplomeeritud pottsepp!

Edasises teemaarenduses loodan presenteerida algaja hobipottsepa arengut professionaalseks tarbekunstnikuks!