Akupaak paigaldada viltu?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kivikõva
külaline

Akupaak paigaldada viltu?

Lugemata postitus Postitas Kivikõva »

Katlaruumil napib akupaagi jaoks kõrgust. Kas see segab oluliselt sooja vee ringlust kui ma paigaldan akupaagi viltu? Väljavõtteid veel ei ole nii et need saaks sobivalt juurde keevitada.
tiit001
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Re: Akupaak paigaldada viltu?

Lugemata postitus Postitas tiit001 »

akupaagist ei tea, aga radikad soovitati ikka veidi viltu panna, st õhutusnipli pool ülespoole..
Erimööbel koos projekteerimise ja paigaldusega 5149336 tiit.sassi@gmail.com
aivar00
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas aivar00 »

Sellel ei ole minu mõistuse kohaselt mingit vahet. Lihtsalt horisontaalis olles on akupaagis nn. erineva temperatuuriga vee omavaheline kokkupuutepind suurem kui vertikaalselt paigaldatul. Sellest tulenevalt segunevad veed (temperatuur ühtlustub)vast kiiremini. Vaevalt väike "kalle" sul asja nihu ajab.
Lammas
külaline

Lugemata postitus Postitas Lammas »

Mulle ei mahu pähe, kuidas saab viltu paigaldatud silinder või ristkülik sel juhul paremini ära mahtuda??? Diagonaalid on ju alati suuremad, kui külgede pikkused. Võibolla ma magasin geomeetria tunnis või on su paak miski x kujuga.
Igatahes on väga oluline, et sa paagi kõige kõrgemast kohast saaksid õhu eraldatud. Vastasel korral roostetab sul sinna varsti auk sisse. See võtab küll aega, kuid roostetamiseks on seal parimad tingimused - niiskus, soodne temperatuur, hapnik.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Või sa tahad paaki 90 kraadi pöörata?
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tupsu »

MIna saan küll problemist aru, kuna omal samuti katlaruumi kõrgus ainult 2,10 ja sobivat paaki tuli kaua otsida.
Mein Papa heizt mit der Natur -
andere verheizen sie!
kivikõva
külaline

Lugemata postitus Postitas kivikõva »

Täpsustan siis natuke. Paak tuleks maksimalselt 45 nurga alla, samas nii suur kalle pole vast hea. Enda ja teiste loogika kokku panna siis pole hullu kui paak natuke viltu on. Paistab, et tuleb mingi sobiv paak tellida hoopis.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 380 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Leian korralik keevitaja, kes sul selle paagi ristipidi pooleks teeb, vajadusel jupi vahelt ära lõikab ja uuesti kokku keevitab. Ennegi nähtud, kuidas akupaak tellijale kolmes osas objektile tuuakse, katlaruumis kokku keevitatakse nii, et lae vahele vaevalt 10cm vidinate panemiseks jäi.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta