laelauad sai pandud liiga tihedalt vastu seina..

kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

laelauad sai pandud liiga tihedalt vastu seina..

Lugemata postitus Postitas kaizen »

targad ehitajad, andke palun head nõu

.. oma rumalusest ja lohakusest on mõned laelauad pandud liiga tihedalt otstega vastu seina, seal taga on kohe pruss, kas on mingit kavalt töövõtet või tööriista, et lõigata laelaudade otsast umbes 10 mm vähemaks, kas panna relakale pisike saetera või on olemas targem võimalus? Andestage rumalale.
k-zen
KõikOnRahul
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 3 korda

Re: laelauad sai pandud liiga tihedalt vastu seina..

Lugemata postitus Postitas KõikOnRahul »

Ilmselt on sellist tööd kõige ohutum teha rellaka ja abrasiivkettaga(1mm). Suitseb aga saab asja.
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

.. ega see mingil moel tuleohtlik pole, pole nagu enese mahapõletamisest eriti vaimustatud
k-zen
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Olen poes näinud rellaka ketast, millel lõiketeraks metsasae kett.
.
Tel 5o9279o
plösu
külaline

Lugemata postitus Postitas plösu »

puuriga paar auku ette ja siis tiigersaega saad ohutult ära lõigata
ats
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas ats »

Selle too jaoks olemas nn.multitööriist-näit.firmadelt Fein,ka Bosch.Välimuselt nagu rellakas,aga töötab vibratsiooniga.Ei mingit suitsu,ega ohtu seina lasta,,kilde lauast välja ei löö.See rellakaga tossutamine unusta küll ära,kui naabritega riidu ei taha minna.http://www.fein.de/fein-multimaster/us/ ... _sets.html
Siseviimistlus, Plaatimine. 5084218 +358465675729
Vaatamist http://fotoalbum.ee/photos/Transit/sets/689453
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

ats kirjutas:Selle too jaoks olemas nn.multitööriist-näit.firmadelt Fein,ka Bosch.Välimuselt nagu rellakas,aga töötab vibratsiooniga.Ei mingit suitsu,ega ohtu seina lasta,,kilde lauast välja ei löö.See rellakaga tossutamine unusta küll ära,kui naabritega riidu ei taha minna.http://www.fein.de/fein-multimaster/us/ ... _sets.html
kindlasti on mainitud tööriist kasulik ja vajalik, kuid nende kümnekonna lauaotsa "parajakas tegemise" pärast pole mul vist suurt mõtet (loodan veel siiski ometi oma vigadest õppida) osta seda suurepärast kuid arvatavasti kallist tööriista ..
motamees kirjutas:Olen poes näinud rellaka ketast, millel lõiketeraks metsasae kett.
ja millises poes seda kettsae sarnast relaka otsa käivat ketast osta saaks ..
k-zen
coachman
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas coachman »

kaizen kirjutas: ja millises poes seda kettsae sarnast relaka otsa käivat ketast osta saaks ..
Lisaks kettsae hammastega kettale on olemas ka täiesti tavaline saeketas (kettsae hammastega ketas on laelaudade jaoks veidi räige), mis käib relaka otsa. Väga abiks asi, võimaldab lõigata ca 10-12 mm kauguselt seinast, muidu hakkab kinnitusmutter vastu seina käima. Üsna OK valik selliseid oli Kaare teel Estpakis aga endale ostsin suisa Viimsi ehituspoest.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Minu mäletamist mööda oli see metsasae hammastega ketas Bauhoffis.
Sellise ketta eeliseks peaks olema sujuv lõige. Igatsorti hammastega asjad kisuvad sisse ja külgepidi üldse ei võimalda liikuda. Saekett laseb hööveldada ja külgepidi sügada ja lõpuks ka lõigata.
Olen mootorsaega väheke nikerdanud. Sellepärast nagu arvan kettal samu omadusi.
Rellakaga ei saa elades nii sirgelt lõigata, et saeketas ei hakkaks küljepealt kõrvetama. Päris saega või tikksaega ei saa seinale piisavalt lähedale.
.
Tel 5o9279o
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kaizen!
Võta see "ats"-i kirjeldatud tööriist laenutusest üheks päevaks! Selge see, et ei pea paari laua pärast endale seda ostma. Saad ilusa puhta lõike isegi 0.5cm kauguselt seinast.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

urmasr kirjutas:Kaizen!
Võta see "ats"-i kirjeldatud tööriist laenutusest üheks päevaks! Selge see, et ei pea paari laua pärast endale seda ostma. Saad ilusa puhta lõike isegi 0.5cm kauguselt seinast.
hea soovitus, teeksin seda kui see tööriista laenutus sellest laest nii kaugel poleks või vastupidi - oma viga, et olen oma pisikese ehituse suurematest linnadest piisavalt kaugele osanud püstitada .. laenutusse edasi-tagasisõitmise raha eest on mul kasulikum osta miskit vigurit relakale külge kui suurematesse poodidesse sõitmist tuleb. Tänud soovitamast, urmasr - oleks vaid need laenutused mul piisavalt lähedal
k-zen
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kümmekond lauda pole ju raske uuesti ära võtta ja tagasi panna.Muidugi,kui pole naeltega tümmitud!
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas:Kümmekond lauda pole ju raske uuesti ära võtta ja tagasi panna.Muidugi,kui pole naeltega tümmitud!
ka see pole paha soovitus, kallis külaline - trikk on selles, et neid laelaudu (peale minu lohakalt pandud kümnekonna) - sai pandud veel oma paarkümmend lauda - seega, on see väärt nõu küll hiljaks jäänud, aga abiks ikka - laelaudu saab panna ka naelteta
k-zen
coachman
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas coachman »

motamees kirjutas: Igatsorti hammastega asjad kisuvad sisse ja külgepidi üldse ei võimalda liikuda. Saekett laseb hööveldada ja külgepidi sügada ja lõpuks ka lõigata.
Olen mootorsaega väheke nikerdanud. Sellepärast nagu arvan kettal samu omadusi. Rellakaga ei saa elades nii sirgelt lõigata, et saeketas ei hakkaks küljepealt kõrvetama.
Saab küll :) Peab ainult kindel käsi olema ja väga ettevaatlikult / rahulikult asjale lähenema. Relakaga saab teha suisa millimeetri täpsusega ja ka üsna sirgeid jooni (siis oleks muidugi hea kui saaks relakat või seda hoidvat kätt kuhugi vastu toetada). Ja ka nii, et kõrvetama ei hakka. Olude sinnil olen ise üsna sarnast tööd teinud ja aega võttis aga tulemus jäi väga OK. 10 laelauda ei tohiks probleemiks olla - seal saab kätt vastu seina toetada või kui seinale mingi kaitseliist kinnitada siis ka relakat vastu seina toetada.

Tegelikult oleks mainitud vibralõikur muidugi konkurentsitult parim lahendus aga ka sellega nõuab hästi sirge joone saagimine väga kindlat kätt.
Vasta