Korralikku vesialuselist laevärvi?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Külaline
külaline

Korralikku vesialuselist laevärvi?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Soovitage midagi, mis ei tilguks, ei haiseks palju ja mis ei koorduks eelmise värvikihi küljest lahti ja kataks korralikult. Praegu siis laes mingi x lateksvärv (valge; 2 aastat tagasi värvitud), mis koordub kohati, selle alt nagu imbuks mingisugust kollakat-pruunikat ollust, mis eelmise omaniku jutu järgi olla lihtsalt rasv ja mustus toiduvalmistamisest (oli kunagi köök). Lateksvärvile eelnevalt oli korralikult pind ettevalmistatud - lahtine õlivärv(ilmselt) eemaldatud ja pind liivapaberiga korralikult karestatud. See võimalik toiduvalmistamise kraam on siis juba õlivärvi kihi all, kunagi nõuka-aja lõpus kiiruga värvitud, too tegija oli tõsiselt lohakas ja ilmselt tõesti lage ei töödelnud enne värvimist (siin mujal majas juba tema "tööd" kõvasti maha kraapinud :? ).

Kuna laepinda pole palju (ca 15 m2), siis jõuan ka kallimat värvi osta, peaasi, et lagi lõpuks ikka valgeks jääks ja värv lakke.
Kuna olen väga tundliku ninaga (värvin nagunii gaasimaskis), siis peab värvihais kiirelt lahtuma, lapsed ka pealegi majas...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Korralikku vesialuselist laevärvi?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Enne kui hakkad minu soovitatud laevärviga värvima, tuleks sul teha mõningad ettevalmistustööd, et enam ei tuleks nähtavale neid kollaseid plekke ja värv ei kooruks. Kõigepealt kratsi maha kogu lahtine värv, võid isegi julgelt veega niisutada/pritsida ja veelkord kraapida, lase kuivada, pühi pind puhtaks, pane pähe gaasimask :) ja krundi kogu pind mingi lahustibaasil krundiga, tavaliselt olen ise teinud krundiga, mis mõeldud metallpindadele ja veidi lahjendanud lahustiga. NB! Haiseb! Peale seda pahtelda, lihvi, vajadusel veel pahtelda, lihvi, pühi lihvimistolm, krundi korraliku kruntvärviga, võid kasutada Eskaro Flat-i, rootslaste Takfär-i, võiks veidi lahjendada(firmat ei mäleta, aga saadaval Conimpex-s), Sadolini Startlateks jne., lihvi kergelt, et eemaldada veel lakke jäänud liiva/tolmu vms terakesed. Peale neid operatsioone mine poodi ja osta Paramatti firma laevärvi TOPCOLOR, gaasimaski pole värvimisel vaja enam kanda, sest värvil on hästi meeldiv pesuloputusvahendi lõhn. Seda värvi pead hoolega lahjendama(õpetuse järgi kohustuslik) nii umbes 5l potsiku peale võid julgelt kuni 1l vett panna(potsikus ruumi vee jaoks) ja segada kindlasti värvivispli või mikseriga, mitte pulgaga. NB! Rulliga värvides kergelt pritsib, aga seda teevad kõik värvid! Lõpptulemuseks on ilus ja ühtlane valge lagi, mis idee järgi, kui kõik eelnev on korralikult tehtud, peaks kestma päris kaua.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mismoodi ma seda lage pahteldan? Lagi on tehtud sellistest vanaaegsetest (voodri?)laudadest, millel servades "ilulõiked" (servadest nagu laineline).
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas:Mismoodi ma seda lage pahteldan? Lagi on tehtud sellistest vanaaegsetest (voodri?)laudadest, millel servades "ilulõiked" (servadest nagu laineline).
Seda oleks võinud tegelikult kohe, esimeses postituses mainida, nüüd hommikusest kirjutisest praegugi veel sõrmeotsad valusad :) .
Minu esimese postituse copy: "Enne kui hakkad minu soovitatud laevärviga värvima, tuleks sul teha mõningad ettevalmistustööd, et enam ei tuleks nähtavale neid kollaseid plekke ja värv ei kooruks. Kõigepealt kratsi maha kogu lahtine värv, võid isegi julgelt veega niisutada/pritsida ja veelkord kraapida, lase kuivada, pühi pind puhtaks, pane pähe gaasimask ja krundi kogu pind mingi lahustibaasil krundiga, tavaliselt olen ise teinud krundiga, mis mõeldud metallpindadele ja veidi lahjendanud lahustiga. NB! Haiseb!"
Peale seda tegevust lihvi kergelt ja võid koheselt värvida selle Topcolor-ga.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
AA
külaline

Lugemata postitus Postitas AA »

urmasr kirjutas: Seda oleks võinud tegelikult kohe, esimeses postituses mainida, nüüd hommikusest kirjutisest praegugi veel sõrmeotsad valusad :)
Tere!
Seda lugedes, läks mu pahatujugi minema :rotfl: !
Andres (Andresto)
puiest
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas puiest »

äkki Eskaro Objekt- mõeldud plekkide läbitulemise vältimiseks. Teine variant on veetõkkega alt ära teha.
Urmas
autodidakt

puiest kirjutas:äkki Eskaro Objekt- mõeldud plekkide läbitulemise vältimiseks. Teine variant on veetõkkega alt ära teha.
Ei sobi, katsetatud ühe maalri poolt nikotiinist ja rasvast läbi imbunud köögi lael. Pigem juba see http://www.eskaro.com/public/product/Ka ... di_est.pdf Nikotiin on sama vinge nagu kärbsepask, mis lahustub lihtsalt vee baasil värvide mõjul ja tuleb kihi alt ikka ja jälle nähtavale.
Isiklik kogemus kärbeste ja muude kiletiivalistega, kes pasandasid sõna otseses mõttes uue maja viimistlusel lae ääred täis ja kui tegin pintsliga parandusi, siis need täpikesed lihtsalt läksid suuremaks ja jäid laialivalgunud servadega. Peale seda olen palunud tellijatel osta mingit putukamürki ja aeg-ajalt pihustanud seda peale tööpäeva lõppu ajal tubadesse.
Vasta