Ahju põhja joonis:

Vaba käega visandatud, mõõdud üsna täpsed. Ahju kõrgus ca 3m. Ümbermitmenurgaahi?
Lugemata postitus Postitas Leevi »
Sellised pisiasjad unerezhiimi ei kõiguta.motamees kirjutas:Noh, hakkas kohe kergem? Uni tuleb paremini nii...Leevi kirjutas:...PSS. Olin üliviisakas, sest kui aus olla, siis kogu see tellistest käkk, mis üle plaaditud, peaks saama kuvaldaga, nagu selle ehitajagi...
Lugemata postitus Postitas motamees »
Ikke kivist.Leevi kirjutas:PS Motamees, millise sisu teeksid mu ahjule?
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Ahi valmis, Naks-2 -te ja looduskivi vaja ei läinudki.motamees kirjutas:Ikke kivist.Leevi kirjutas:PS Motamees, millise sisu teeksid mu ahjule?![]()
Niiviisi ei saa üldse küsida. Kui sa ise hakkama ei saa, siis tuleb kokku istuda ja asja arutada. Kus, kuisuured toad, mis otstarbeks, mis maja???
Aga nüüd lähen mõneks päevaks kaugele.
Lugemata postitus Postitas motamees »
Diiselküte on diiselmootorile hea. Bensiinimootori juures pole sellega teha midagi.Leevi kirjutas:...Ahi valmis, Naks-2 -te ja looduskivi vaja ei läinudki...
Panen esmalt ühe pildi ahju sisu avamisest:motamees kirjutas:Ikke kivist.Leevi kirjutas:PS Motamees, millise sisu teeksid mu ahjule?![]()
Niiviisi ei saa üldse küsida. Kui sa ise hakkama ei saa, siis tuleb kokku istuda ja asja arutada. Kus, kuisuured toad, mis otstarbeks, mis maja???
Aga nüüd lähen mõneks päevaks kaugele.
Lugemata postitus Postitas jeff01 »
Ma vana lõõristikku ei kritiseeriks. See oli oma aja kohta üsna edumeelne. Aga asi algab koldest, ja kolle oli tõsiselt liiga väike ja ennekõike madal. Tänapäevase teaduse vaatenurgast vajas ka lõõristik kohendamist. Nagu varasemas mainisin, ehitan lõõrid võimaluse korral ruudukujulisena jne. Ahju eesmärk on kütta ruume, kus see ahi asetseb. Ei kütnud piisavalt hästi ära, sest koldes ei saavutanud vajalikult kõrget temperatuuri jne. See kaks päeva kulus kuna kaalusin väga paljusid variante ja arvutasin ja joonistasin kõik läbi. Ka need kahe kolde versioonid sai projekteeritud ja arvutatud. Aeg lendab ruttu.sashaobrok kirjutas:Ma nii kõrvalt küsiks, et kas vana lõõristik oli siis puhta rämps, et samamoodi ei kõlvanud teha? Või et miks seda kaks päeva mõtlema pidi?
Kui aega saan, siis joonistan sisu üles. Mis puude kogust puudutab, siis arvutuslikult tõestatud parameetrid mul kollete kohta, millede max puude kogus kuni 56kg. Nii suurt kollet ise siiski ehitanud ei ole veel.jeff01 kirjutas:Ma kui asjakauge inimene ei saanud kahjuks lõõridest aru aga huvi on siiki. Kas oleks seda veel võimalik seletada nii, et aru saaks ka see kes spetsiaalsõnavara ei tunne või veelparem....joonistada.
Tundub uskumatu, et keegi 40kg puid ahju paneb
Iga ahju jaoks sobiv kolle! Kütad 50 ruutmeetrit. Ja toa kõrgus on? Minu poolt näiteks toodud ahi kütab nelja tuba, mille lae kõrgus ligi 4m. Põrandapinna võin homme kokku lükkida. Ja, olen kindel, et sinu ahju sisuks ei ole ka 1000 shamotti ja selle ahju külgpindala ei ole 25 ruutmeetri ligi. Kui natuke googeldad, siis saad teada, palju ahju massi arvestatakse 1kg puu kohta koldes.jeff01 kirjutas:Mind lihtsalt jäi kummitama see, et mis temperatuur mul toas oleks kui 40kg puid ära põletaksin. Tõenäoliselt saaksin siis oma kivihunniku teist korda soojaks mitme aasta jooksul kui teda kütnud olen. Kunagi mingi peo käigus olid pooled külalised puid alla pildunud et ilusat tuld jälgida, mina aga ei saanud pärast 2 päeva toas normaalselt olla kuna ära põletati umbes sinu märgitud kogus puid.
Huvi pärast kaalusin praegu ära 8 halgu mis igapäevaselt ahju panen ja sain 11kg. Eks ruumide maht ja soojapidavus on erinev. Kui ahju ehitama asusin mõõtsin ruumi pindalaks 50 ruutu, panin välisseintesse seest poolt 15 cm lisasoojustust, lakke 30cm villa, ehitasin valims ahju ja vaheseinad ja nüüd on toad vaid 2,4m kõrged ja vabat pinda jäi kahte tuppa kokku alles vaid 40 ruutmeetrit. Vanasse ahju peab puid rohkem panema....mis teebki kokku 90 ruudu kohta vast koguni 25kg päevaskui nii mõelda polegi 40kg nii ulme kui alul tundus.
Lugemata postitus Postitas hulgus »
Olen lihtne töömees, mitte mõni härra, aga arvan siiski, et korstna ladumine on jõukohane enamatele kui ahjutegu. Kuna ahjudele on huvitavaid pakkumisi rohkem kui teha jõuaks, siis eelistan loomulikult ahjusid. Saagu need siis uude või vanasse majja. Kui pakumine on huvitav ja klient sümpaatne, siis läheb ka tööks.sashaobrok kirjutas:Kahju, et härra ütles: "Uutesse majadesse ma korstnaid ei lao.". Kas ahjudega sama lugu?
Minu ahi ei ole sugugi kunstiteos. Vaegnägijana tean, et enamik teeb minust kenamat tööd. Seni on lihtsalt leidunud neidki, kellele minu nö käekiri passib.motamees kirjutas:Sinu kirjutisi peaks siluma küll PR mees.Leevi kirjutas:... Olen pottsepp, mitte PR-mees. Riputate Kaminahiga võistu igasugust rämpsu üles ja noolite lugupidamist...
Kui sina sõidad igapäevaselt Rolls-Roisiga, siis ei tähenda see veel, et minu Ferrari on igavene rämps. Tal on jah vedrud kõvemad, aga see ainult selleks, et paremini kurve võtta. Ka Lada on auto, millega saab kenasti punktist A punkti B. Ja kujuta ette, ta on veel Ferrarile sugulane.
Lihtsamalt tähendab see seda, et sinu kunstiteose kõrval võib veel teisigi taieseid olla ja sa ei pea galeriis mette kinnisilmi sitta loopima. Võid tabada äkki oma taiest.
Lugemata postitus Postitas overspeed »
Teie diskussiooni lugedes tekkis küsimus, et mittehärra (nagu ta end ise nimetab) Leevi poolt viimati antud vastus, Motamehele, on metafoori mingi neljas dimensioon?Leevi kirjutas:PS Igapäevaselt käin hoopiski jala, ei oma autot, ega autojuhilube. /quote]motamees kirjutas: Kui sina sõidad igapäevaselt Rolls-Roisiga, siis ei tähenda see veel, et minu Ferrari on igavene rämps...
Leevi kirjutas: Olen lihtne töömees, mitte mõni härra
Kuues.overspeed kirjutas:Teie diskussiooni lugedes tekkis küsimus, et mittehärra (nagu ta end ise nimetab) Leevi poolt viimati antud vastus, Motamehele, on metafoori mingi neljas dimensioon?Leevi kirjutas:PS Igapäevaselt käin hoopiski jala, ei oma autot, ega autojuhilube. /quote]motamees kirjutas: Kui sina sõidad igapäevaselt Rolls-Roisiga, siis ei tähenda see veel, et minu Ferrari on igavene rämps...
Leevi kirjutas: Olen lihtne töömees, mitte mõni härra
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025