vahelae soojustus ?

ABC
Uus kasutaja
Uus kasutaja

vahelae soojustus ?

Lugemata postitus Postitas ABC »

lugesin siin varasemaid postitusi aga ei leidnud vastust oma küsimusele.Maja on 1,5 kordne alumisel korral on suur pesemis ruum ja selle peal ehk teisel korrusel 2 väikest laste tuba.Nüüd küsimus selline millega soojustada see vahelagi kas penoga või villaga(kivi),lae kattematerjaliks oleks puit vooder ja selle alla plaanisin panna aurutõkke paberi. Vahelae talad on 75*200 mm. Kas 100mm piisab soojustusest ehk summutab heli. tuli päris segane kiri ehk saate aru.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Re: vahelae soojustus ?

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Analoogses olukorras rehitsesin ma vahelae peale talade vahele ca 10 cm Paroci puruvilla laiali.

Kui tahta müraisolatsiooni korralikumat saada, siis peaks villast allpool ka mingi raskem kiht olema (liiv vms.) - eeldusel loomulikult, et alumise korruse laekonstruktsioon ja vahelaetalad sellele lisakoormusele vastu peavad.

Sammumüra vähendasin ma sel viisil, et olude sunnil tuli renoveermise käigus olemasolevatele laetaladele (jäid teise korruse jaoks nõrgaks) lisada uued põrandatalad, mis sai siis olemasolevate laetalade vahele sätitud - loomulikult ei ole see igas olukorras võimalik.

Aurutõkke vajalikkusest esimese korruse lae all ma oma amatöörimõistusega ei suuda aru saada - ülemise korruse põrand ei saa ju aurutihe olema, nii et kui niiskus ei pressi vahelae-ruumi altpoolt, siis pressib ta end sinna ülaltpoolt.
Vasta