Veranda. Soojustada või mitte?

Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Veranda. Soojustada või mitte?

Lugemata postitus Postitas Hiid »

Plaan teha puitkarkass maja külge välisveranda-panipaik. Toetub vaivundamendile, alt tuhiseb tuul läbi. Laakide peale tuleks põrandalaud. Püstkarkassi peale voodrilaud, nagu ka majal.
Sisse tuleks kämpingulaud.
Küsimus oleks, et kas seda seina vahet ja põranda alust soojustada või mitte.
Kütma seda verandat ei hakka(aknast sisse paistev päike oleks kogu küte), aga kas mingi kasu oleks, kui soojustada? .Või ei tohi, kuna siis ei ole piisavalt läbituulduv ja tekib ebasobiv kliima seal sees?
Paraku ei valda seda teemat sel määral ja olen nõutu.
Soojustuse hind on marginaalne, see ei mängi rolli. Huvitab vaid kuidas on parem.
Soojustada või mitte, selles on küsimus.
Tänan
renke
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Re: Veranda. Soojustada või mitte?

Lugemata postitus Postitas renke »

Soojustus töötab ju ka vastupidi - ei lase suvel üle kuumeneda... Ja kui tahad näiteks oktoobris istungit seal pidada, lükkad elektripuhuri taha ja ajad soojaks, ilma isolatsioonita aga...?
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

ma lihtsalt ei tea, kas soojustatud putka, ilma kütteta on sama hea, kui soojustamata. S.t kas kestab sama kaua ja kätte ära ei mädane....
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui verandat ei ehitata mitte kunagi kinniseks siis soojustamisel ei ole mitte mingit mõtet.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kinnine ta ikka on. Või mis mõttes? Seinad ümber, aken, siseuks, välisuks....
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mina soojustasin küll oma veranda ära. Laepealse vedasin vana, kunagi järgi jäänud, klaasvatti täis, samuti muud kohad, mis klaasitud polnud. Kui nüüd veel akendele ka korralikud markiisid paigaldada, siis usun, et suvel on päris talutav ka sees elada. Muidu saab seal juba kevadel vara edukalt haigeid konte soojendada! Miks peaks asi mädaks minema? Õhuavad ei tee kunagi paha, eriti kui konstruktsiooni liiga tihedaks ehitad ja ei juhtu midagi.

taastaja
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui kinnine siis tasub soojustada küll. Siis just soojusta.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

öeldakse ju et maja kütmata seista ei tohi. See on maja küljes olev eraldi moodustis. Kahh nagu väike maja.
Aga kui arvate, siis panen meelsasti penoka vahele :thumbsup:
Alexy
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 39 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Alexy »

Olin sama probleemi ees 7 a tagasi ja toimetasin lõpuks nii:põrandal laakide vahel peno, püssiplaat, reliin.Seintes voodrilaud,tuuletõke,10cm villa ja vooder.Laes katusekate,tolline laud ja Isoveri villaplaatidest ripplagi.Tulemuseks siis kevadel-sügisel soe nurgake kus toalilled pesitsevad, suvel liialt lämbe ruum ja talvel jäälilledega kaetud ruum kus saab mõne päeva puutagavara hoida.Mul on muidugi lõuna-lääne suunas asi, ühekordsete toonitud akende(5tk)ja täisklaasist uksega 2,2x3,5 verandake mida on reaalselt võimalik kasutada(talvel olen suurema seltskonnaga saunatades teda 2kw puhuriga küttes kasutanud kaarditoana)Puuduseks on muidugi kütte puhul niiskus mida ei suuda üks otse läbi seina viidud ventilaator välja viia.Võrreldes vana verandaga kus oli silikaatvooder, puitkarkass ja viltplaat koos tapeediga on praeguse kasutamine oluliselt meeldivam ja soojustuseks kulunud kroonid on minul küll täie ette läinud.
Vasta