BOSCH-i freesiga probleem.

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Külaline
külaline

BOSCH-i freesiga probleem.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tervist,
Ostsin eile K-rautast suure soodustusega ülafreesi BOSCH POF 1100 AE. Täna aga proovisin siis temaga natukene tööd teha. Töö tegemiseks seda päris nimetada ei saa aga lihtsalt proovisin, et mis tööd masin teeb.

Probleem: 8mm tsang oli otsas ja kui lõpetad freesimise ehk lased pöörded nulli siis frees krooksub. Sõna otseses mõttes. Käib kuhugi vastu kui pöörded langevad nulli ligidale. Võtsin tsanga täiesti küljest ära ja proovisin siis, täpselt sama asi. Oskab keegi öelda milles asi? Minu teada siukest asja ei tohiks ikka olla. Olen kasutand Teisi BOSCH-i ülafreese ja nendel ei ole sellist asja tähelepannud.

Mida teha nüüd? Ostutsekk on alles, et garantii veel kehtib. :?
Puutööd
külaline

Re: BOSCH-i freesiga probleem.

Lugemata postitus Postitas Puutööd »

Tere, ülmise tugilaagri loks, Puru jahutus tiivikus.

Max
Puutööd
Külaline
külaline

Juhul kui on puru jahutustiivikus siis on see minu tekitatud jah? Ehk freesimise tagajärjel on saepuru läind sinna sisse?
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

BOCH puhul vist küll....
Oli juhus, kus SDS drellile pandi süüks, et ta on betooni puurimisest tolmune :mrgreen:
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas lMaxl »

Ei, puru võimalik var. ja selle saad sealt kätte. Pane pikem pulk tsangi ja ptoovi kas loks on või pole, kui on vii poodi tagasi. Teine varj. ei pruugi loksu olla, aga laager kas vigane voi tõmmbab madalatel pööretel ennast pesas ringi(laagrid istuvad plasitikkorpuses). Kui on freesimise käigus mingi tagasilöök olnud ehk asjad hakkasid lendama? On tõenäolnine, et plastikkorpus ei hoia laagrit korralikult kinni(ellips).

Max
Puutööd
Külaline
külaline

Täna oli vaja freesida siis saepuruplaati. Proovisin ja ei saa teha korraliku tööd. See krooksumine krooksumiseks :) . Peale selle on freesil veel nii, et kui peale ei vajuta enam siis frees tõuesb umbes 0,5mm. Lugesin väljamaa foorumites ja üks tööline kurtis sama asja üle ja täpselt sama freesiga oli ka tegu ehk siis POF 1100AE.

Mis kõige tähtsam minu jaoks. Frees ei taha nagu ültse materjali "süüa" ei lõika korralikult ja frees tahaks nagu käest minema jooksta kohe. kiiluks kinni nagu ja siis rebib lahti end jälle. Jääks nagu võimsust puudu või ma ei oska ka öelda. Tuleb ikka frees tagasi poodi viia. Ehk saan võimalusel uue võtta ja panen raha juurde võtaksin BOSCH-i 1300W sellel on peal see täpnereguleerimine ka.
Külaline
külaline

Sama frees - sama probleem. Surud alla, lukustad, lased lahti, ning frees kerkib veidi. Tahtsin garantiisse viia, kuid pidevalt oli kiire-kiire ning nii ta jäi. Mul on frees paar aastat tagasi ostetud ning vahepeal on lukustusmehhanismi muudetud. Viskasin poes pilgu peale, uus mudel tundus asjalikum ning arvasin, et seal on see loksuprobleem lahendatud (kui ma just mõnda sarnast mudelit segamini ei aja).

Teise probleemi puhul pakuks esmajärjekorras selliseid põhjuseid: freesitera on nüri, pöörded liiga madalad või proovid freesi võimsuse kohta liiga suurt tükki hammustada (st peaksid freesima mitme õhema kihina).
Külaline
külaline

Freesi tera kohapealt ütlen seda, et freesisin selle sama freesiga mis poest ostes karbis oli kaasas. Boschi 6mm (vb oli 8, ei mäleta) tera. Materjali kohta ütlen seda, et oli saepuruplaat paksusega 18mm. Freesisin muidugi ühekorraga paksusest läbi, et vb jah sai liiga.
Pöörded olid põhjas. Võimsust tal 1100W.
Vasta