Peno-katusesoojustus

alle
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Peno-katusesoojustus

Lugemata postitus Postitas alle »

Muidugi kõik on vastu selise lahendusega,aga küsimus neile kelel on tehtud EPS sojustusega katuslagi või tava lagi,kuidas asi toimib kas tuleb vahest kondensi, või ei kuidas sooja pidavus ja kui pikkalt see asi kestab,kas sarikad ei mädane,võib olla keegi on lahti võtnut nisugust katust.Kõik kogemuset paluks sija.Aitäh.
Külaline
külaline

Re: Peno-katusesoojustus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere. Sugugi kõik pole EPS vastu ja konstruktsioonist pole sul sõnagi, ilma milleta sa adekvaatseid vastuseid oma küsimustele ei saa. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Ma tegin endal EPS 50-st (600x1200mm plaadist) ja hakkan esimest talve seal proovima ja seetõttu hallitusest jms ei tea, aga teise maja teeks villaga :)
EPS-i puhul on lõikamist ikka meeletult, just need 45/135kraadised nurgad ja koduste vahenditega (saega) ei saa need just ideaalsed, eriti 200mm paksuste plaatide puhul (vahtu kulub, aga vaht soojustusega võrreldes on....). Proffidel on lõikamiseks ilmselt muud ja paremad vahendid. Kuna on palju lõikamist, siis on ka palju jääke, kui ei taha just igast väikest juppi ära kasutada. Samuti peab EPS-i puhul olema ideaalne puit. Mul oli loomulikult mingi keskmine saast, mis 2.a. jooksul nati kiiva kiskunud ning siis mõnikord 600mm laiune EPS vahele ei mahtunud või oli vahe 5-10mm suurem :banghead: Vill annab nati rohkem mängida.

Aga konstruktsioon on/saab olema muidu selline seest välja:
- laud
- 50mm EPS
- aurukile
- siis veel 200-350mm EPS-i
- Divorol Universal S
- 50mm distantsreika
- 50mm roov
- kivi

Katusekalle 45.

Mingi väljatõmbe vent ka tuksub.
sitaratast
külaline

Lugemata postitus Postitas sitaratast »

ponkskar kirjutas:...
Aga konstruktsioon on/saab olema muidu selline seest välja:
- laud
- 50mm EPS
- aurukile
- siis veel 200-350mm EPS-i
...
Aga miks aurukile (ilmselt ikkagi paber, mitte päris kile?) kahe peno vahele tuleb? Kas ei oleks mõistlik panna laua ja 50mm EPS vahele? Kuidas sa kinnitad 50mm EPS-i?
EPS ei tohiks auru läbi lasta. Kui kahe EPS vahel on niiskus, siis see on seal pikemat aega olenemata kas sul on seal paber või mitte. Samahästi võid kahe aurupaberi vahele panna aurupaberi
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Tegelt mul veel ei ole aurukilet ja viimast kihti 50mm EPS-i üldse olemas. Loodevasti mõne nädala jooksul ikka saab pandud. EPS laseb auru ikka läbi.
Kile panen 50mm EPS-i alla, et saaks juhtmed/pistikud vedada ilma kilet lõhkumata. Olen aru saanud, et nii võib aurukile panna, kui kilest väljapoole jääb...min.75% :scratch: soojustusest.

Ja plaan panna ikka päris aurukile (näiteks Kilekeskuse oma), mitte aurupaber.
Külaline
külaline

Tere. Ponkskar lahend täiesti toimib. Ühe teise kodaniku vahelehüüdeid võid jätta tähelepanuta. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

mul on vaid 200mm. eps60 igal pool. Kui on extrakülmad, siis võiks põrand soojem olla. Katusest ei ole mingit kondensi alla tulnud. Usutavasti soe onn see ei ole, aga rohkem ei viitsinud investeerida ka. Algselt oli see saunaks mõeldud. Hetkel elan kolmandat aastat sees. Kütab üks ahi allkorrusel, süüa teen talvel traditsioonilisel soemüüriga pliidil....
Külaline
külaline

Tere. Plekkfassaadide ehitusfüüsikaline toimimine on mul küll selge, aga sellega tegelenud ei ole. Aga jah nii ehitusfüüsikalisi kui ka ehitustehnoloogilisi vigu on massilislt (lähtudes Lääne kauakestvuse printsiibisy). Selle põhjuseks on SÜSTEEM, mitte ehitaja või materjal. Aga see pole nüüd küll päris adekvaatne info, et villaga alumiiniumfassaad odavam on kui vahtplast+krohvsüsteem. Samuti jääb hinnanumbriga plaat+krohvsüsteem kallimaks kui vahtplast+krohv. Aga kui on korralikukult ülesehitatud süsteemid, siis toimivad kõik kolm. Lisamärkus, et mineraalplaadile saab panna nii mineraalkrohvi, polümeerkrohvi, silikaatkrohvi ja silikoonkrohvi. Lugupidamisega. Alar Piirfeld. Huvitav, miks me jahume siin fassaadidest, teema on ju katus!!!
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

spets, mis sa sogad?
Enamus tänapäevaseid maju tehakse ju seestpoolt aurutihedad. Kas need on siis kõik elamiseks kõlbmatud ja mürgised?
Kasutaja avatar
ehitus spets
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ehitus spets »

Hiid kirjutas:spets, mis sa sogad?
Enamus tänapäevaseid maju tehakse ju seestpoolt aurutihedad. Kas need on siis kõik elamiseks kõlbmatud ja mürgised?
Tere, jah kahjuks on tõesti nii :hello:
Külaline
külaline

Tere. Kahjuks on see väide väär. Parim seinakonstruktsioon oleks ainult vahtklaas ehk absoluutselt aurutihe soojustsusmaterjal (+mõlemal pool krohv). Ideaalne seinakonstruktsioon, aga tohutult kallis. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Külaline
külaline

Tere. On näha 2 lõiget pildil , ja edasi? Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Külaline
külaline

Tere
http://www.isover.ee/download.aspx?intF ... ctID=13921
sealt saab lugeda, mis asi see M1 tegelikult on.
Ma arvan , et ka teised materjalid päästavad meid üleilmsest hukust. Juhib ka tähelepanu, et vahtplast ei ole siseruumi viimistlusmaterjal, vaid välispiire väliskihis, mistõttu tema emissioon ei puutu üldse asjasse.
Ma pole viitsinud uurida, aga arvan, et ka kips kuulub M1 , palun lükka mu väide ümber , ma ise ei viitsi otsida.
Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Kasutaja avatar
ehitus spets
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Külaline kirjutas:Tere
http://www.isover.ee/download.aspx?intF ... ctID=13921
sealt saab lugeda, mis asi see M1 tegelikult on.
Ma arvan , et ka teised materjalid päästavad meid üleilmsest hukust. Juhib ka tähelepanu, et vahtplast ei ole siseruumi viimistlusmaterjal, vaid välispiire väliskihis, mistõttu tema emissioon ei puutu üldse asjasse.
Ma pole viitsinud uurida, aga arvan, et ka kips kuulub M1 , palun lükka mu väide ümber , ma ise ei viitsi otsida.
Tere

Sa küsid seda minult kipsi kohta ??? Sa mees paistab nagu teiselt planeedilt, kas TERVISE INSTITUUDI signaalid pole sulle siis juba OHU-MÄRK RIIGITASANDIL ??? või te arvate et osaliselt riigirahadega taastatud fassaadid kortermajadel ja muudel objektidel, pigistab riik silmad kinni kui esimehed ( sadade allkirjadega), kaebama lähevad ? Tahaks ma kohe neid kommentaare !!! :amen:
Külaline
külaline

Tere. Ka Tervisekaitse Instituudid peavad lähtuma mingist konkreetsest standardist. Nad ei saa öelda, et üks või teine materjal on pähh. Mingi müütiline OHU MÄRK pole mingi argument. Argument on konkreetne kahjulike ainet eraldumise intensiivsus ajas ning selle võrdlemine konkreetsete normidega. Normidest aktsepteerin euronorme.
Mul pole mingit huvi tõestada, et kips on normaalne materjal. Sinul on see püha ristisõda käsil, et tõestada rahvale, et kips on kõikide maalima hädade põhjuseks. Näita siis tehnilises dokumentatsioonis enda väidete alust.
Kasutaja avatar
ehitus spets
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Külaline kirjutas:Tere. Ka Tervisekaitse Instituudid peavad lähtuma mingist konkreetsest standardist. Nad ei saa öelda, et üks või teine materjal on pähh. Mingi müütiline OHU MÄRK pole mingi argument. Argument on konkreetne kahjulike ainet eraldumise intensiivsus ajas ning selle võrdlemine konkreetsete normidega. Normidest aktsepteerin euronorme.
Mul pole mingit huvi tõestada, et kips on normaalne materjal. Sinul on see püha ristisõda käsil, et tõestada rahvale, et kips on kõikide maalima hädade põhjuseks. Näita siis tehnilises dokumentatsioonis enda väidete alust.
See et Tervise Instituut peab lähtuma mingitest standardites on sinu ettekujutus ja rumalaim argument mida sa oled vist elus öelnud, kuna Eesti konstitutsioon ütleb, et Tervis on Kodanikul Esi-Kohal ja standarditest võid Tarbijakaitse-ametiga homme hommikul rääkida, kui sind see huvitab !!!
Külaline
külaline

Tere. Mul pole mingit vajadust helistada Terviskaitsesse. Ka sinna helistamata tean, et matrjalide lubamise/keelamise aluseks on mingid parameetrid. Need parameetrid peavad olema mõõdetavad ning peab olema mingi võrdlusmoment. See käib kahjuks tsiviilühiskonna normaaleksisteerimise juurde. Nii et helista ise et oma ristisõjas mingeid argumente uurida.
Lugupidamisega. Alar Piirfeld.
alle
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas alle »

Tere. Aitäh vastuste eest,ainult ausalt öölda mina ei saanut s..ki aru.Teie tarkade meeste jutust tuleb välja et,tihe mitte õhu ja muidugi auru lasev läbi maja on mürgi kamber,see minu meeles on jama.Täna päival onju sundvent ja muu kliimaseadet.Tagasi teema juurde,lihtsalt paljudel olen kuulnut,et katuslaget eiole soovitav sojustada penoga,mitte kegi ei leidnut muu põhjust,et peno ei hinga.Minul on nisugune lahendus,sees vaatades:voodrilaud- õhuvahe-aurutõkepaber,sarikatte vahel,peno-õhuvahe-OSB-sindelkatus.Majas sundvent,majas veel ei elata.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

alle kirjutas: ,mitte kegi ei leidnut muu põhjust,et peno ei hinga..
krt, minu EPS60 hingab küll ja päris hästi. :lol:
Igatahes paremini, kui sarikad tema kõrval...
EPS
külaline

Lugemata postitus Postitas EPS »

Ei viitsunud teemat lugeda, aga sarika vahel "hingab" EPS päris hästi?
sitaratast
külaline

Lugemata postitus Postitas sitaratast »

EPS kirjutas:Ei viitsunud teemat lugeda, aga sarika vahel "hingab" EPS päris hästi?
Väidetakse, et "hingab" jah. Difusioonitakistuskonstant on kuusepuiduga võrreldes sama või väiksem. Endale tekitas kah kahtlust kuna mul olid pool aastat penod õues katkise kile all _pealt_ märjad kondensveest ja vihmast ja mitte ei olnud nad käsnad nagu puit. Puulauad võtsid nagu rohkem vett sisse.

http://www.tarmatrade.ee/File/FASSAADID ... RVUTUS.doc
Vasta