saepuruplaat seinas
-
- külaline
saepuruplaat seinas
Lugemata postitus Postitas m23 »
Tere,
mul majal on seinad kõik pandud saepuruplaadiga ja sinna peale tapeet, aga see pole väga ilus, vahekohad kõik näha jne. küsimus oleks, et praegu ei tahaks muud plaati kah panna sinna aga lihtsalt teha tuba viisakamaks ja panna uus tapeet seina. kuidas aga need plaatide vahed ära teha? ja mis peaks veel tegema selle plaadiga kuna päris mitmes kohas on tapeet päris kõvasti lahti, ma ei tea kuidas seda enne sinna pandi kas liimi lihtsalt vähe või mis aga kas peaks midagi sinna plaadi peale panema enne tapeeti?
mul majal on seinad kõik pandud saepuruplaadiga ja sinna peale tapeet, aga see pole väga ilus, vahekohad kõik näha jne. küsimus oleks, et praegu ei tahaks muud plaati kah panna sinna aga lihtsalt teha tuba viisakamaks ja panna uus tapeet seina. kuidas aga need plaatide vahed ära teha? ja mis peaks veel tegema selle plaadiga kuna päris mitmes kohas on tapeet päris kõvasti lahti, ma ei tea kuidas seda enne sinna pandi kas liimi lihtsalt vähe või mis aga kas peaks midagi sinna plaadi peale panema enne tapeeti?
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: saepuruplaat seinas
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kõige lihtsam ja lollikindlam moodus on, et kruvid saepuruplaadile ühe kihi kipsi peale, viimistled ära korralikult ja lõppviimistluseks tee sinna peale mida tahad vastavalt oma maitsele.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

Lugemata postitus Postitas armering »
Mul tellija tahab konteiner tüüpi putkasse osb d ja seinexit sinna peale.Umbes nii et pahtelda vuugid ära jne...Kas ja kuidas oleks õigem teha?
Kõik betoonist ja kivist 53905131 Janno armering@carlnet.ee Viljandi
-
- autodidakt
Katsu tellijale selgeks teha, et ei ole teps mitte see OSB nii sile, et ainult pahteldad vuugid ära, Seinex selga ja valmis. Kui teda korrektne lõpptulemus ja hilisem võimalik vuukide nähtavale tulek ei hakka häirima, siis küsi aga raha pahteldamise eest ja tee need vuugid ja lauspahteldus ära. Kui võimalik, siis kipsplaat peale, ainult vuugid/kruviaugud korralikult ära teha, krunt,Seinex ja kaks korda põhivärvi ning tulemus on hoopis teist nägu+ on välistatud, et OSB vuugid "mängimise" tulemusel nähtavale tulevad.armering kirjutas:Mul tellija tahab konteiner tüüpi putkasse osb d ja seinexit sinna peale.Umbes nii et pahtelda vuugid ära jne...Kas ja kuidas oleks õigem teha?
Kõige lihtsam, odavam ja lollikindlam variant oleks veel naelutada OSB vuukide peale paari sentimeetri laiused iluliistud ja las see OSB jääb nagu ta on, ega ta nii kole nüüd oma loomulikkuses ka pole.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

Lugemata postitus Postitas armering »
Sorry,saepuruplaat hoopis tuleburmasr kirjutas:Katsu tellijale selgeks teha, et ei ole teps mitte see OSB nii sile, et ainult pahteldad vuugid ära, Seinex selga ja valmis. Kui teda korrektne lõpptulemus ja hilisem võimalik vuukide nähtavale tulek ei hakka häirima, siis küsi aga raha pahteldamise eest ja tee need vuugid ja lauspahteldus ära. Kui võimalik, siis kipsplaat peale, ainult vuugid/kruviaugud korralikult ära teha, krunt,Seinex ja kaks korda põhivärvi ning tulemus on hoopis teist nägu+ on välistatud, et OSB vuugid "mängimise" tulemusel nähtavale tulevad.armering kirjutas:Mul tellija tahab konteiner tüüpi putkasse osb d ja seinexit sinna peale.Umbes nii et pahtelda vuugid ära jne...Kas ja kuidas oleks õigem teha?
Kõige lihtsam, odavam ja lollikindlam variant oleks veel naelutada OSB vuukide peale paari sentimeetri laiused iluliistud ja las see OSB jääb nagu ta on, ega ta nii kole nüüd oma loomulikkuses ka pole.
Kõik betoonist ja kivist 53905131 Janno armering@carlnet.ee Viljandi
-
- autodidakt
Trüki talle lugemiseks see teemalgataja mure ja selgita, et mõne aja pärast on tal samasugune probleemi ees, äkki mõtleb ümber.
m23 kirjutas:Tere,

Lugemata postitus Postitas Rutt »
Mina võin oma tagasihoidlikust kogemusest rääkida nii palju, et ka meil sai maakodu esikusse alguses pandud OSB, sest kuskil ajakirjas olin ma näinud, et see jääb lakkides või värvides päris kena. Esik muidugi tilluke ja sai sätitud nii, et liitekohtadesse läksid liistud sümmetriliselt. Kui valmis sai, siis tundus OSB ikka kole ja tekkis plaan tapeetida. Kõrgemad konarused likvideeritud, väike lauspahteldus, lihvimine, värvisin lateksvärviga üle ja seina läks tapeet. Alguses veel mõtlesin, et kui vuugikohad näha jäävad, siis lööb samad liistud peale. Aga tegelikult ei jäänudki midagi näha. Tapeet ise on veidi krobeline, seega tapeedi alt paistev krobelisus välja ei paista.
Kui proovisin alguses niisama OSB peale tapeeditükki, siis tuli tapeet lahti. Aitas see, et alt lateksvärviga värisin ja tapeediliimiks peaks ka olema selline, mis käib seinale (mitte tapeedile). Tapeet on ise veidi krobeline ja selline paksem. Ehitaja, kes lõpuks tapeetimise tegi, ütles ka alguses et asi jääb ikka kole ja OSB-d tapeetida ei anna, aga lõppkokkuvõttes arvas ka et ilus jäi.
Ja elutubadesse läks seina vineer ja ei kahetse mitte karvavõrdki, võlusõnaks on pahteldamine. Seinale koputada mõnus kohe
Kui proovisin alguses niisama OSB peale tapeeditükki, siis tuli tapeet lahti. Aitas see, et alt lateksvärviga värisin ja tapeediliimiks peaks ka olema selline, mis käib seinale (mitte tapeedile). Tapeet on ise veidi krobeline ja selline paksem. Ehitaja, kes lõpuks tapeetimise tegi, ütles ka alguses et asi jääb ikka kole ja OSB-d tapeetida ei anna, aga lõppkokkuvõttes arvas ka et ilus jäi.
Ja elutubadesse läks seina vineer ja ei kahetse mitte karvavõrdki, võlusõnaks on pahteldamine. Seinale koputada mõnus kohe

-
- autodidakt
Väike vahemärkus- liimid ei olene sellest, kas teda määrida seinale või tapeedi tahaküljele, vaid konkreetsele tapeedile (lahjemad pabertapeedile, tugevamad vinüülidele jne.) st., et tuleb tapeedirulliga kaasaolevast õpetusest eelnevalt lugeda, kas liim tuleb määrida tapeedi tahaküljele ja lasta natuke liguneda või kanda seinale(easy up tüüpi tapeedid).Rutt kirjutas:..........tapeediliimiks peaks ka olema selline, mis käib seinale (mitte tapeedile). Tapeet on ise veidi krobeline ja selline paksem. ....

Lugemata postitus Postitas Rutt »
Aa..ja-jah, ilmselt meil oligi tapeedil juba märge, et liim kanda seinale. Igatahes ühtepidi ta jäi kinni, teistpidi tuli lahti nagu kleepekas.
(See on see kui võhikud ehitusfoorumis nõu annavad
)
(See on see kui võhikud ehitusfoorumis nõu annavad

Mine “Konstruktsioonid, seinad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad