kulunud lakk köögipõrandal.

põrandad, põrandatööd
marinel
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kulunud lakk köögipõrandal.

Lugemata postitus Postitas marinel »

Tere! Minul selline mure: Lakkisin köögis laudpõranda,umbes kaks aastat tagasi,kuna tegemist maakoduga,kulub lakk kurjasti,käidavatel kohtadel inetud paljandikud,mis mustust korjavad.Kui ma õieti mäletan,siis lakkisin mingi vesialusel lakiga,poolläikega,kohalikus ehitustarbes soovitati.Kui ma selle laki maha lihvin,mida asjatundjad soovitaks,millist lakki uuesti kasutada,et sama jama ei juhtuks?Nägin ühes koolimajas põrandaid, mis olid ühegi kulumisjäljeta,kuigi oli kevad käes,laudis,mis oleks nagu äsja veega üle valatud.Uurisin, mis lakiga tegu,vastus oli soome lakk ja nimi Kirilakk.Mida nüüd teha,sellenimelist lakki ma kusagilt ei ole leidnud,kas keegi oskab midagi soovitada!Ette tänades,Marinell.
Expert
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 18 korda

Re: kulunud lakk köögipõrandal.

Lugemata postitus Postitas Expert »

Kõik see vana maha lihvida ja kasutada lahustibaasil lakki.Kord kruntida sama vedeldatud lakiga ja vähemalt 3x lakkida vedeldamata lakiga.Vähem kordi lakkida ei anna mingit efekti,kuna ka tegemist maakoduga siis ilmselt temperatuuride ja niiskuse kõikumised suured(kui pidevalt sees ei elata ja talvel ei köeta).Lakkide ja tootjate valik on meeletu,põhiline et oleks lahustibaasil.Ja enda harjumused ka üle vaadata:a la liivaste välisjalanõudega köögi vahet jooksmine jne. see on seesama mis liivapaberiga põrandat nühkida. :hello:
Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Järelikult tulekski hoopis lihvida ja õlitada... :)
vanaema on sul veteran...
PP
külaline

Lugemata postitus Postitas PP »

Õlitatud põrand köögis ei püsi kaua ilus. Mugavam ja kindlam on lakkimine, nt tikkurilla uretaanlakki 3 kihti, paadipildi järgi leiad poest.
põrandaehitus
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas põrandaehitus »

Mina soovitaks Synteko Best 20 lakki. See on kahekomponente veebaasil lakk, mis on mõeldud suure koormusega põrandatele. Oleme kasutanud seda mitmetes koolimajades ning siiamaani probleeme ei ole tekkinud. Kindlasti tuleb põrand enne kruntida synteko sealmaster'iga ning seejärel peale kanda 2 kihti põhilakki. Synteko lakke saab osta näiteks Värvikeskusest.

Alternatiivina soovitan ka õlivaha.
Vasta