kas buum on tagasi
-
- külaline
kas buum on tagasi
Lugemata postitus Postitas abx »
Pakkumisi ei tehta (puit. al aknad, klaasfassaad), eriosade tegijatest on nõus 1 nädala jooksul pakkumise väljastama ca üks neljast (elekter, vent, küte, vesi, kanal).
Osa ehitusmehi põgeneb poole töö pealt Soome jne
Kuidas on teie kogemused ?
-
- külaline
Re: kas buum on tagasi
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Aga küsi siit foorumist pakkumisi ! Elektritööde pakkumise teeksin kohe.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas abx »
Aga oli nii: Esimene firma lubas ja lubas ja pakkumist ei tulnud, kusjuures ise oli veel alguses huvitatud.
Siis võtsin, ette 4 firmat, kellest 2 saatsid kohe minema, et aega pole ja kaks tükki õnneks siiski tegid pakkumise ja üsna normaalse.
Seega 5-st firmast 3-l on tööd piisavalt, ma järeldaks.
Aga hullem on ka teiste eritöödega, kus õnnestub ca 7-st küsimisest nädala jooksul ehk 2-3 pakkumist välja pigistada, millest üks on aasta 2007 hindadega.
Objekt on uusehitis 350 m2.
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas ehitusemees »
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Vaatame nüüd riske:
Kui vähegi suurem objekt, siis küsitakse kliendilt materjaliraha kohe välja ostmisel ja tööraha jupikaupa, vastavalt edenemisele. Mis on töömehe risk? Hullemal juhul paari kuu palk. Mis on tellija risk? Hullemal juhul paarikümne aasta jagu laenu, mille tagatiseks ebakorrapäraselt paigaldatud ehitusmaterjal, müügihinnaga 0 krooni.
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas usr1 »
Tegin hiljuti küttesüsteemi renoveerimise pakkumise, ning jutu käigus tuli välja, et tellija poolne järelvalvel oli soov maja soojustada.
Üllatus oli suur, kui tuli vaid kaks pakkumist, millest üks oli täpselt 1 miljon ja teine täpselt 2 miljonit.
Suht naljakas lugu.
Pakkumistega selline lugu, et kohati tahavad 100 vanakest ühte tööd ja teisalt jälle 100 töö peale 1 tahtja.
eriosade peale võiks pakkumise koostada v.a elekter.
Edu
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas aim179 »
Seda peaks iga tellija vaatama kas telefoninumber on avalik või ei. See on esimene ohu märk, et asi peaks jama olema kui ei ole.See on selline asi, et ausal ja heal töömehel on see avalik ja kasutuses juba aastaid (minul näiteks 12.a). ei ole plaanis seda vahetad ega salastada kuna see on asi mis toob mulle leiva lauale.2korda2 kirjutas:ehitusmees, äkki on põhjuseks see, et tellija objekt jääb sinna, kuhu ehitusmees selle tegi. Ehitusmees aga paneb 2 kätt taskusse, telefoni paneb uue kõnekaardi SIMi ja püüa siis tuult väljal.
Vaatame nüüd riske:
Kui vähegi suurem objekt, siis küsitakse kliendilt materjaliraha kohe välja ostmisel ja tööraha jupikaupa, vastavalt edenemisele. Mis on töömehe risk? Hullemal juhul paari kuu palk. Mis on tellija risk? Hullemal juhul paarikümne aasta jagu laenu, mille tagatiseks ebakorrapäraselt paigaldatud ehitusmaterjal, müügihinnaga 0 krooni.
Ja mis jutt see on, et materjaliraha kohe välja!? Ise hea meelega ei tegeleks sellega, kuna see on vaid peavalu ja aja kulu.Vahel läheb terve päev selle nahka, et õiget asi leida.Tellijal oleks parem meel kui ma selle aja jooksul hoopis midagi ehitan.Ja vot siin on tõesti tellijad erinevaid, kes toob tõesti kohe ja kellel läheb sellega nädalaid. Mulle meeldiks kui tellija toob ise materjali kohale ja jookseb poe vahet.Mina vaid paneks kirja mida vaja on ja saaksin sellega tegeleda milleks ma sinna tulin. Aga olen neile alati abiks olnud kas toomisel või soovituste jagamisel mida tuua.
Töörahaga on nii, et kui ei tea inimest mida juhtub harva siis iga nädala tagant või siis kui mingi töömaht on tehtud küsin raha.
Aga enamus tööd tulevad mul tutvuste kaudu siis on juba nagu mingi usaldus olemas nii siin kui seal pool.
Proovisin meenutada kas olen ka kunagi raha ette küsinud...... ja mitte ei tule meelde.Olen küll raha kaasa saanud poodi kui on tõesti suuremat summat vaja olnud mida ei ole mul endal rahakoti vahel olnud.
Valige tõesti töömehi hoolega. Ja pidage meeles, et kõige odavam pole alati kõige parem

Lugemata postitus Postitas alexft »
Kas keegi siis välismaal ka ehitajaid tööle võtnud? Näiteks lätlane ei oska soome keelt ja võibolla ka eesti palgaga rahul. Muidu võttad kohaliku tööle ja mõne aja pärast ta jookseb soome paariks kuuks, ja kas ta saab seal lubatud mannat eks palga või mitte

Võibolla palgata hiinast paar inimest? Mis arvate? Vähemalt suurem osa neist on töökad.
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
meie inimesed on aga vabad ja vaba meest on eriti raske
motiveerida
Lugemata postitus Postitas alexft »
Hiina majandus kasvab kogu aeg, hiinlased isegi Venemaal ilma keeleoskusega tegid igasugused ärid ja inimestele tööd antud. Põhja Venemaal palju oskavad hästi hiina keelt juba praegu.
Ja kohalikud inimesed oli töökad aga nüüd mõned nagu naised, kord tünga saanud ja siis kõik tööandjad, ehitajad paha ja tuleb neile kätte maksta isegi kui uus ettevõtte, inimene on täitsa ok

Aga inimene kelle meeldib oma töö ongi juba õnnelik.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Mördiaadu »
Ehitusturg puhastub, seltsimehed, ja see teeb teid kõiki õnnelikuks...

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas prii »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid