kas buum on tagasi

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
abx
külaline

kas buum on tagasi

Lugemata postitus Postitas abx »

Viimase kuu jooksul tundub, et buumiaastad on tagasi:

Pakkumisi ei tehta (puit. al aknad, klaasfassaad), eriosade tegijatest on nõus 1 nädala jooksul pakkumise väljastama ca üks neljast (elekter, vent, küte, vesi, kanal).

Osa ehitusmehi põgeneb poole töö pealt Soome jne

Kuidas on teie kogemused ?
Külaline
külaline

Re: kas buum on tagasi

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere,
Aga küsi siit foorumist pakkumisi ! Elektritööde pakkumise teeksin kohe.
abx
külaline

Lugemata postitus Postitas abx »

El tööde normaalne pakkumine on õnneks olemas.

Aga oli nii: Esimene firma lubas ja lubas ja pakkumist ei tulnud, kusjuures ise oli veel alguses huvitatud.

Siis võtsin, ette 4 firmat, kellest 2 saatsid kohe minema, et aega pole ja kaks tükki õnneks siiski tegid pakkumise ja üsna normaalse.

Seega 5-st firmast 3-l on tööd piisavalt, ma järeldaks.
Aga hullem on ka teiste eritöödega, kus õnnestub ca 7-st küsimisest nädala jooksul ehk 2-3 pakkumist välja pigistada, millest üks on aasta 2007 hindadega.

Objekt on uusehitis 350 m2.
ehitusemees
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas ehitusemees »

Eks ta ausaltöeldes ole nii, et suvaliste pakkumiste tegemist püütakse vältida. Rohkem pointi on raisata energjat selliste pakkumiste koostamisele mis on läbi tutvuste ja enamvähem on garanteeritud, et kui sa hinnaga üle ei pinguta siis on töö kindel. Ja miskipärast ei räägita palju töötegija kahtlustest tellijate suhtes. S.T et see on nagu täiesti tavaline suhtumine, et töötegija peab ennast igatepidi tõestama, et ta tõesti oskab seda tööd teha ja saab asjaga hakkama ja et ta on igatepidi pai poiss. Samas ei kuule aga eriti, et tellijad väga vaeva näeks tõestamaks töö tegijale, et ka nemad on ausad inimesed ja ka tõesti omavad piisavalt rahalisi võimalusi töö eest maksta. See on põhjus miks mina näiteks võõrastele inimestele pakkumiste tegemist püüan vältida. Iial ei tea kui raske suhe sul võõra tellijaga tulla võib.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

ehitusmees, äkki on põhjuseks see, et tellija objekt jääb sinna, kuhu ehitusmees selle tegi. Ehitusmees aga paneb 2 kätt taskusse, telefoni paneb uue kõnekaardi SIMi ja püüa siis tuult väljal.
Vaatame nüüd riske:
Kui vähegi suurem objekt, siis küsitakse kliendilt materjaliraha kohe välja ostmisel ja tööraha jupikaupa, vastavalt edenemisele. Mis on töömehe risk? Hullemal juhul paari kuu palk. Mis on tellija risk? Hullemal juhul paarikümne aasta jagu laenu, mille tagatiseks ebakorrapäraselt paigaldatud ehitusmaterjal, müügihinnaga 0 krooni.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
usr1
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas usr1 »

To Abx

Tegin hiljuti küttesüsteemi renoveerimise pakkumise, ning jutu käigus tuli välja, et tellija poolne järelvalvel oli soov maja soojustada.
Üllatus oli suur, kui tuli vaid kaks pakkumist, millest üks oli täpselt 1 miljon ja teine täpselt 2 miljonit.
Suht naljakas lugu.
Pakkumistega selline lugu, et kohati tahavad 100 vanakest ühte tööd ja teisalt jälle 100 töö peale 1 tahtja.

eriosade peale võiks pakkumise koostada v.a elekter.

Edu
Kõik torudest ja kaevetööd
55 118 46
http://www.Torumehed.ee
aim179
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas aim179 »

2korda2 kirjutas:ehitusmees, äkki on põhjuseks see, et tellija objekt jääb sinna, kuhu ehitusmees selle tegi. Ehitusmees aga paneb 2 kätt taskusse, telefoni paneb uue kõnekaardi SIMi ja püüa siis tuult väljal.
Vaatame nüüd riske:
Kui vähegi suurem objekt, siis küsitakse kliendilt materjaliraha kohe välja ostmisel ja tööraha jupikaupa, vastavalt edenemisele. Mis on töömehe risk? Hullemal juhul paari kuu palk. Mis on tellija risk? Hullemal juhul paarikümne aasta jagu laenu, mille tagatiseks ebakorrapäraselt paigaldatud ehitusmaterjal, müügihinnaga 0 krooni.
Seda peaks iga tellija vaatama kas telefoninumber on avalik või ei. See on esimene ohu märk, et asi peaks jama olema kui ei ole.See on selline asi, et ausal ja heal töömehel on see avalik ja kasutuses juba aastaid (minul näiteks 12.a). ei ole plaanis seda vahetad ega salastada kuna see on asi mis toob mulle leiva lauale.
Ja mis jutt see on, et materjaliraha kohe välja!? Ise hea meelega ei tegeleks sellega, kuna see on vaid peavalu ja aja kulu.Vahel läheb terve päev selle nahka, et õiget asi leida.Tellijal oleks parem meel kui ma selle aja jooksul hoopis midagi ehitan.Ja vot siin on tõesti tellijad erinevaid, kes toob tõesti kohe ja kellel läheb sellega nädalaid. Mulle meeldiks kui tellija toob ise materjali kohale ja jookseb poe vahet.Mina vaid paneks kirja mida vaja on ja saaksin sellega tegeleda milleks ma sinna tulin. Aga olen neile alati abiks olnud kas toomisel või soovituste jagamisel mida tuua.
Töörahaga on nii, et kui ei tea inimest mida juhtub harva siis iga nädala tagant või siis kui mingi töömaht on tehtud küsin raha.
Aga enamus tööd tulevad mul tutvuste kaudu siis on juba nagu mingi usaldus olemas nii siin kui seal pool.
Proovisin meenutada kas olen ka kunagi raha ette küsinud...... ja mitte ei tule meelde.Olen küll raha kaasa saanud poodi kui on tõesti suuremat summat vaja olnud mida ei ole mul endal rahakoti vahel olnud.

Valige tõesti töömehi hoolega. Ja pidage meeles, et kõige odavam pole alati kõige parem :hello:
kui oled ehitusega hädas helista 53477321 aitan nii nõu, kui ka jõuga
alexft
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas alexft »

Väga meeldiv seda lugeda. Raha tõepoolest saaks maksta 1 kord nädalas.

Kas keegi siis välismaal ka ehitajaid tööle võtnud? Näiteks lätlane ei oska soome keelt ja võibolla ka eesti palgaga rahul. Muidu võttad kohaliku tööle ja mõne aja pärast ta jookseb soome paariks kuuks, ja kas ta saab seal lubatud mannat eks palga või mitte :D, jne aga ettevõttel Eestis on ju siis vaja veel kedagi tööle võtta, jälle värbamine võttab aega.

Võibolla palgata hiinast paar inimest? Mis arvate? Vähemalt suurem osa neist on töökad.
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

hiinlased on töökad selle tõttu, et on pidevas surmaohus
meie inimesed on aga vabad ja vaba meest on eriti raske
motiveerida
alexft
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas alexft »

Kindlasti vaba valik, kes tahab tööd ja kes ei taha.

Hiina majandus kasvab kogu aeg, hiinlased isegi Venemaal ilma keeleoskusega tegid igasugused ärid ja inimestele tööd antud. Põhja Venemaal palju oskavad hästi hiina keelt juba praegu.

Ja kohalikud inimesed oli töökad aga nüüd mõned nagu naised, kord tünga saanud ja siis kõik tööandjad, ehitajad paha ja tuleb neile kätte maksta isegi kui uus ettevõtte, inimene on täitsa ok :)

Aga inimene kelle meeldib oma töö ongi juba õnnelik.
Mördiaadu
külaline

Lugemata postitus Postitas Mördiaadu »

Buum ei ole tagasi. Praegu tekitatakse buumi kunstlikult, et jätta tellijatele mulje - tööd on nii et tapab, sina krants, istu ja oota. Varem või hiljem loksub kõik paika ja mida kiiremini, seda parem.
Ehitusturg puhastub, seltsimehed, ja see teeb teid kõiki õnnelikuks...
:lol:
prii
külaline

Lugemata postitus Postitas prii »

pupe on mööda saamas, ehitusmehed! Nii, et otsige odavaid tegijaid ja selgitage, et nii me edasi minna ei saa, rikas ehitaja, rikas riik...
Vasta