Veneaegne eterniit vs uuemad variandid (Izopol, Akmene)
-
- külaline
Veneaegne eterniit vs uuemad variandid (Izopol, Akmene)
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kui pikk võiks eterniitkatuse eluiga olla? Ma arvasin vanasti (veneaegse eterniitkatuse põhjal), et see on kusagil 30 aastat. Hiljuti aga sattusin lugema Kattexi kodukalt, et Izopolil olevat see 80 ning Akmenel 70 aastat! Kas nad on veneaegsest eterniidist tõesti nii palju paremad? Või on Kattex nende numbritega üle pingutanud ning nii Izopolil kui ka Akmenel jääb see samuti siiski 30 aasta kanti?
Või käivad need numbrid erinevate tingimuste kohta, s.t. ühel juhul varjulises kohas olev maja, kus katus kergesti sammalduma kipub ja kus lisaks lume koristamisel lohakad on oldud vs päikeseline koht + kus keegi katust ei torgi?
Või käivad need numbrid erinevate tingimuste kohta, s.t. ühel juhul varjulises kohas olev maja, kus katus kergesti sammalduma kipub ja kus lisaks lume koristamisel lohakad on oldud vs päikeseline koht + kus keegi katust ei torgi?
-
- külaline
Re: Veneaegne eterniit vs uuemad variandid (Izopol, Akmene)
Lugemata postitus Postitas Külaline »
See on ilmselgelt liialdus. Mõelgem nüüd ise: mis tegi vana nn "vene" eterniidi väga korralikuks ja kestvaks materjaliks? Loomulikult oli see asbest. Mürgine, aga tugev kui....! Täna asbesti kasutada ei tohi, seega kasutatakse sideainena mingit rämpsu. On see siis mingi paberi mass või tsement (antud juhul ääretult õhuke) see jääb tootelehtedest kõigil endal välja lugeda. Isiklikult ei pakuks nendele teps mitte isegi samat (30 aastat) vastupidavusaega, kui "vene" omadel oli. Siin foorumis oli ka kuskil teema, kus (maimäleta kumb, või olid äkki mõlemad) andsid garantiiks mingid müstilised aastad, mis pärast ühe kliendi reklamatsiooni kohe ümber tehti ja kliendil nö nahk üle kõrvade tõmmati. Aga eks iga1 ole oma õnne sepp ja valib ise endale kestva ja hea materjali.
Lugemata postitus Postitas keemik »
Mina panin oma majale Izopoli. Valisin, kuna enne oli vana eterniit ja tundus, et lihtne paigaldada. Oli ka lihtne, üleeelmine nädalavahetus käisin maal olles katusel ka, kaks aastat olnud ja pole teist nägugi. Samas mahavõetud vene eterniidil ka suurt häda polnud, mis sest, et 35-40 aastat katusel olnud (maja ehitusaega peast ei mäleta), lihtsalt rennide puhastamise ja korstnapühkimisega katki astutud. Tõsi, ta oli küll hapram, aga kui ei oleks ise lõhkunud seda, oleks veel pidanud. Samas, mina eelistaks kivi katust ikkagi, aga eks võib sealgi jama toodangu otsa sattuda. Eterniidi kasuks rääkis, et ise saaks paigaldada ja odavam tollal. Ikkagi töötav tudeng ja ise majas ei ela vaid ema-õde.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas 205d »
Panin izopoli vana eterniidi asemele, jube kallis materjal on see, 1250x1150 plaat maksab 159 krooni ja katab 1.14 ruutu.Poes oli ruutmeetri hinnaks pandud 113 eeku ruut ja selle vale ohvriks ma läksingi. Praegu valiksin kindlalt leedu eterniidi, see ikka jupp maad odavam.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Mih »
Poodides pakkutakse ka tõrvapapist eterniit-see on veel odavam. Kvaliteedi poolt on Poola eterniit nr.1,mis siis,et leedukas on soodsam. Olen ehitanud mitu katust ja näen vahet leeduka ja poolaka vahel. Poolaka värvkate on paksem ja kindlaim,plaat elastseim ja tugevaim.Ainuke miinus on kõrgeim hind,kuid seegi ei ole minu arvates suur probleem.205d kirjutas:Panin izopoli vana eterniidi asemele, jube kallis materjal on see, 1250x1150 plaat maksab 159 krooni ja katab 1.14 ruutu.Poes oli ruutmeetri hinnaks pandud 113 eeku ruut ja selle vale ohvriks ma läksingi. Praegu valiksin kindlalt leedu eterniidi, see ikka jupp maad odavam.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas 205d »
No loodame, et see pea 2x kallim hind siis ennast ka õigustab. Leedu eterniidiga kogemusi ei ole, aga silmaga vaadates erilist vahet küll märgata pole. See izopol muidu tundub tugev, aga kui tükk lahti murda, siis tõepoolest oleks justkui pabrist liistakad vms.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas U »
Ära aja lolljuttu...205d kirjutas:No loodame, et see pea 2x kallim hind siis ennast ka õigustab. Leedu eterniidiga kogemusi ei ole, aga silmaga vaadates erilist vahet küll märgata pole. See izopol muidu tundub tugev, aga kui tükk lahti murda, siis tõepoolest oleks justkui pabrist liistakad vms.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas hahaa »
Nali naljaks.
http://www.kattex.ee/katus24/eterniit.html - juba kevadel oli siin juttu antud teemal. Poola müügimehed petavad lihtsalt rahuliku südamega kliente edasi ja eks leidub ikka neid, kes ka kõike usuvad! Seal on jätkuvalt info üleval, kus annavad garnatii värvile 15 aastat. Teadmiseks - mõlemal plaadil on värvile garnatii 5aastat. Tõsi, Leedu värv OLI kehvem, kuid sellest aastast on neil uus tehnoloogia ja ka kahekordne kiht värvi. Olen tänavu paigaldanud mõlemat plaati ja värvikahjustused tulevad hetkel kergemalt Poola plaadile.
Plaadile annavad aga poolakad 15aastase garnatii ja leedukad 20aastase. Olen mõlema tootja serti käes hoidnud ja tingimusi näinud.
Paigaldan päris palju katuseid ja eterniidil endal pole vahet. Rohkem aga pakun klientidele Akmene oma ja seda saab otse Bestorist eriti hea hinnaga. Ca 2m2 plaat maksab seal 130 krooni kanti. Värviline natuke kallim. Ja see on lihtsalt huvilistele infoks.... mitte ei tee heale sõbrale siin reklaami.
Ärge siis kohe ostke vaid uurige ja küsige serte. Siin aga link tehase enda serdile - http://www.cembrit.pl/Admin/Public/Down ... roFala.pdf
Viimasel leheküljel on ilusti näha, et plaadile on poolakatel 15 aastat ja värvile 5 aastat. kahjuks olen ka ise kattexiga suhelnud ja petta saanud samal põhjusel kunagi. Nagu näha nende kodukalt, hämavad nad siiani garantiitingimustega. Poolakal on tingimusi paremaks "tehtud" ja leedukate omal 20ne pealt viis aastat maha võetud Aga tuleb ka neist aru saada. Ikka tuleb ju enda plaati paremas valguses näidata...
Kõigile aga edu ja olge ikka ettevaatlikud, selliseid tüssamisi on mujalgi!
http://www.kattex.ee/katus24/eterniit.html - juba kevadel oli siin juttu antud teemal. Poola müügimehed petavad lihtsalt rahuliku südamega kliente edasi ja eks leidub ikka neid, kes ka kõike usuvad! Seal on jätkuvalt info üleval, kus annavad garnatii värvile 15 aastat. Teadmiseks - mõlemal plaadil on värvile garnatii 5aastat. Tõsi, Leedu värv OLI kehvem, kuid sellest aastast on neil uus tehnoloogia ja ka kahekordne kiht värvi. Olen tänavu paigaldanud mõlemat plaati ja värvikahjustused tulevad hetkel kergemalt Poola plaadile.
Plaadile annavad aga poolakad 15aastase garnatii ja leedukad 20aastase. Olen mõlema tootja serti käes hoidnud ja tingimusi näinud.
Paigaldan päris palju katuseid ja eterniidil endal pole vahet. Rohkem aga pakun klientidele Akmene oma ja seda saab otse Bestorist eriti hea hinnaga. Ca 2m2 plaat maksab seal 130 krooni kanti. Värviline natuke kallim. Ja see on lihtsalt huvilistele infoks.... mitte ei tee heale sõbrale siin reklaami.
Ärge siis kohe ostke vaid uurige ja küsige serte. Siin aga link tehase enda serdile - http://www.cembrit.pl/Admin/Public/Down ... roFala.pdf
Viimasel leheküljel on ilusti näha, et plaadile on poolakatel 15 aastat ja värvile 5 aastat. kahjuks olen ka ise kattexiga suhelnud ja petta saanud samal põhjusel kunagi. Nagu näha nende kodukalt, hämavad nad siiani garantiitingimustega. Poolakal on tingimusi paremaks "tehtud" ja leedukate omal 20ne pealt viis aastat maha võetud Aga tuleb ka neist aru saada. Ikka tuleb ju enda plaati paremas valguses näidata...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas OOOOOOOOOOOOOOOOOO »
PAISTAB,ET SINA,KES KIRJUTAS SEDA LOLLJUTTU EI OLE ÜLDSE PAIGALDANUD KUNAGI ETERNIIDI,VAID MÜÜD SEDA OMA SOOJAS JA MUGAVAS KONTORIRUUMIS. ANALOOGSE JUTTU OLEN KUULNUD SEL AASTAL BESTORIS,ÄKKI OLED SEE SAMA BESTORI MÜÜGIMEES?hahaa kirjutas:Nali naljaks.
OLEN ISE KA PAIGALDANUD MITU ETERNIITKATUST JA EI OLE SINU LOLLJUTUGA ÜLDSE NÕUS.
SELLE AASTA JOOKSUL OLEN PAIGALDANUD KOKKU 12 ETERNIITKATUST,MILLEST SUURIM OSA OLI POOLA ETERNIITKATUSED. VIIMATI AGA PAIGALDASIN BALTI LAINET JA SELLIST PRAAKI MA POLE AMMU NÄINUD-IGA TEINE PLAAT OLI KÕVER,AUGUD JA NURGAD ON KÕIK ERINEVA MÕÕDUGA,PLAADIDE PIND EBAÜHTLANE. IGA AASTAGA ON LEEDU ETERNIIT HALVEM JA EBAKVALITEETSEM. ARVAN,ET SEE ON TÄNU SELLELE,ET LEEDUKAD TÖÖTAVAD SÄÄSTUREZIIMIS. KUI AGA RÄÄKIDA MATERJALI TARNEAJAST,SIIS ON ÜLDSE OLUKORD KOOMILINE-ÜKS MINU KLIENT OOTAS ROHELIST PLAATI 1,5 KUUD,TEINE OOTAB SIIAMAANI TELLITUD KUU AEGA TAGASI TELLISKIVIPUNAST KLASSIKU,KOLMAS KLIENT OSTIS POOLAKAT JA SAI SEDA KÄTTE 3 PÄEVAGA JA SINA RÄÄGID SIIN SELLEST,ET SOOVITAD OMA KLENTIDELE JUST LEEDU ETERNIIDI?
POOLA ETERNIIDI KOHTA EI OLE MUL ÜLDSE PRETENSIOONE-ILUS SILE VÄRVIKIHT,KINNITUSKRUVID KA KVALITEETDEMAD,KUI SEE IDIOOTLIK LEEDU NAEL,MIS ALATI TULEB VÄLJA.
SOOVITAN IGALE ETERNIIDI OSTJALE-ENNE OSTU SORITAMIST-ÄRA USU MÜÜGIMEHE JUTTU ,VAID KÜSI,VAATA JA VÕRDLE POOLA JA LEEDU ETERNIIDI NÄIDISED JA KOHE NÄED VAHET.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Katusemeister »
Ära valeta-tegelikult ei ole sa midagi paigaldanud,vaid teed reklaami oma materjalile.hahaa kirjutas: Tõsi, Leedu värv OLI kehvem, kuid sellest aastast on neil uus tehnoloogia ja ka kahekordne kiht värvi. Olen tänavu paigaldanud mõlemat plaati ja värvikahjustused tulevad hetkel kergemalt Poola plaadile.
Tõsi, Leedu värv OLI kehvem ja ka nüüd ei ole parem võrreldes konkureeriva materjaliga.
Tõnis valetad,häbi,häbi

(Sinu endine kolleeg)
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed