Põrand teibist puhtaks ?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Manchoa
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Põrand teibist puhtaks ?

Lugemata postitus Postitas Manchoa »

meil oli korteris villavaip Pergo laminaadi külge kahepoolse teibiga kinnitatud (oli selline vajadus). Nüüd võtsime vaiba ära, aga kuidas saada lahti vanast teibist ? On teine nii kõvasti kinni, et kraapides võib lolliks minna ?

Ideid?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Põrand teibist puhtaks ?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Täiesti olemas selle jaoks keemia müügil, mine hästivarustatud ehituspoodi ja küsi sealse müüja käest "etiketi eemaldajat".
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Enne "etiketi eemaldaja" kasutamist tasuks mõne vähenähtava nurga peal proovida, ega see laminaadi pinda ei kahjusta. Sisuliselt on tegu lahustiga, mis rikub paljusid plastpindu - näiteks CD-karpe.

Mina olen väiksemaid teibijälgi edukalt eemaldanud sama teibi endaga. Võtad teibitüki ja kleepsupoolega tupsutad korduvalt jälge. Teibi küljes olev liim tõmbab jälje küljes olevad liimiosad enda külge. Raske seletada, aga vähese harjutamisega saab selgeks, kuidas on vaja toimida ja pinnad saab ideaalselt puhtaks.

Kraapida ei tohi, see ainult kriimustab aluspinda.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Täiendan veidi "vtl"-i oma kogemustega maalriteibi lahtisaamise asjus. Paar aastat tagasi panin lolli aruga maalriteipi akna veeplekile ja enam seda sealt lahti ei saanud ning proovisin teipi eemaldada sellesama etiketi eemaldajaga. Pika nühkimise tagajärjel muutis veepleki värvkate oma tooni ja lihtsam oli mul oma kulu-kirjadega plekid uute vastu vahetada kui oma aega raisata mõtetule nühkimisele. Samas olen eemaldanud teipi plastik kui ka lakitud aknaraami pealt ja mitte mingeid jälgi keemia kasutamisest ei esinenud. Ka teiste maalrite räägitud kogemustest selle keemiaga ei ole midagi halba kuulnud kui on isegi värvitud aknapaled eemaldajaga kokku määritud. Üldiselt ei tohiks eemaldaja kasutamine laminaadile midagi teha, kuid tee igaks juhuks nii nagu "vtl" soovitas. Pean minema täna objektilt läbi (mul tööriistakastis peaks midagi järgi olema) ja kui meeles seisab, siis vaatan sildi pealt, millest see koosneb, loen hoiatusi ja nuusutan seda ning õhtul annan teada.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
AA
külaline

Lugemata postitus Postitas AA »

Tere!
Neid teibi jäänuseid, olen näit. lakibensiiniga eemaldanud!
Etiketi eemaldaja, ei riku samuti laminaadi pinda.
Andres (Andresto)
Manchoa
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Manchoa »

tänud, linna jõuan siis proovin...
Vasta