Laematerjal vanas talulaudas

Hanni
külaline

Laematerjal vanas talulaudas

Lugemata postitus Postitas Hanni »

Tere.

Mul on Saaremaal vana talulaut, kivivundament ja peal pool on palgid. Täna on meil siin kaminaruum. Laes on suured laiad plakidest talad. 20.aastat tagasi oli palkide vahele lakke paigaldatud papp. Nüüd tahaks papi välja vahetada.
Väga kalliks ei taha laevahetamist teha. Laudadest lagi jääb vist kalliks? Lae pinda on kuskil 30 m2.
Kas on täna mõnda head vineeri soovitada, mida on mugav paigaldada ja millel on kena välimus.
Või on peale vineeri veel midagi? Kipsplaakti kindlasti ei taha.

Ette tänades,
Hanni
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Re: Laematerjal vanas talulaudas

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Mina teeksin ikkagi laudadest ja pealmised veel servamata laudadest, mida annab väga edukalt erinevate toonpeitside või -lakkidega viimistleda, omapärased on ka lasuurvärvid puidule, võid jätta "musta"laua, võid höövli vahelt läbi lasta+ veel lihvida jne. Ei tule sul see vineer eriti odavam midagi, aga laudaqdest lagi jääb audentsem. Kui palkide vahe eriti lai pole, siis neid servamata laua juppe võid kasvõi külapealt tasapisi vaadata, kellelgi ikka kuuri või lauda taga tihtipeale kasutamata seisab või kohalikest saeveskitest. Aga see on kõigest minu arvamus.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Re: Laematerjal vanas talulaudas

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Papp on ilmselt kinnitatud mingile laudisele. või kuidas? See laudis saaks ka säiluda, puhastatuna ja värvituna, pakun. Vana lauda interjööri ei oleks ehk mõtet liiga siledaks kujundada?
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
Vasta