Palkmaja põrandateema laiemalt

põrandad, põrandatööd
kopec
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda

Palkmaja põrandateema laiemalt

Lugemata postitus Postitas kopec »

Et kõik ausalt ära rääkida,pean alustama sellest,et...põrandad olid külmad,alumised palgiread mädad ja maja tahab ikka korralikku tegemist aeg-ajalt (eriti kui viimane korralik tegemine oli 32-l aastal kui ta ehitati.Küsimusi on mul palju,varuge aega ja närve.
Kõigepealt siis olukorrast riigis.
Alustasin kõigepealt ühe toaga korraga,kuna kuskil peab ju elama kah ja finantsid kõigele korraga peale ei hakka.Ja kui midagi selle toaga nihu läheb,saab järgmisega targem olla.
Vana põrand sai üles võetud ja talad samuti.Tegu siis tuulutatava vundamendiga.Samuti sai välja veetud muld,mis oli millegipärast sissepoole vundamendi vastu kuhjatud (30-ndate aastate soojustus?)
Plaanis ära teha.
Kaks rida palke vahetada(fibo vastu),vundament soojustada,põrandaalune ära täita ja soojustada(ei taha enam tuulutatavat vundamenti.Miks-sellest edaspidi)ja pole veel otsustanud,kas valada põrand või täita kergkruusaga ja siis plaadid jne.
Probleemid.
Kõige suurem jama on selles,et maja üks külg on tänava ääres ja aja jooksul on kõnnitee tehtud vastu maja seina ja seda on aja jooksul korduvalt tõstetud(kui maja ehitati,oli maja ees väike aed ja kolme astmega trepp) ja nüüd on poolteist rida palki maa all (mis teeb vundamendi väljast soojustamise keeruliseks,kuna kõnnitee all jooksevad mitmed side ja muud kaablid,siis kaeveloa saamine saab olema raske.) Muidugi hea asi on see,et treppi pole enam vaja...nali! :yahoo:
Nõu olekski vaja.
1-Mida teha vundamendiga? Seest soojustada pole ju mõttekas,vist.Samuti terve kõnnitee üles kaevamine koos kõigi lubade taotlemise ja hilisema asfalteerimisega läheb väga kalliks.Või on siiski mingi sisemise soojustuse võimalus?Selle jama pärast ei saagi korralikku tuulutusega vundamenti.
2- palkide vahetus on keeruline,kuna poolteist rida on sellesama kõnnitee all,aga peaks vist saama.
3-kuidas täita põrand? Ise olen mõelnud kahte varianti.Esiteks-peenike kruus,killustik4-16(ca 15 cm),kergkruus(vähemalt 10 cm),peno,kile, armatuur ja betoon.Eks hiljem paista,mis peale tuleb.Selle betooniga on see paha lugu,et kui midagi valesti läheb,siis ringitegemine on raskem(niiskusest tingitud hallitus ja muud võimalikud jamad)Teine variant-peenike kruus,killustik4-16(ca 15 cm),kergkruus,geotekstiil kergkruusa vahepeale,peno või vill,miskid spets põrandaplaadid 2 kihti (olen poes näinud) ja eks siis hiljem paista,mis põrand tuleb.
4-kuidas lahendada fibo plokkide probleem,kui ma tahan teha üks tuba korraga,st kuidas lõpetada,et saaks seda tuba edasi valmis teha.Kas lõpetan sirgelt vaheseina juures ära ja fibo ja vana vahetamisjärge ootavate palkide vahele ajutiselt vill ? Ja kui ma ühel ilusal päeval (loe:aastal) hakkan palgirida järgmises toas vahetama,siis kuidas ma need fibod omavahel ära seon ? Ruumipuudusel ja finantsilistel põhjustel pole võimalik tervet seina korraga ette võtta.
See olekski esialgu kõik.Ootaks võimalikke soovitusi ja erinevaid ettepanekuid,sest vaidlustest koorub tõde!(või oli see sõda ? :) )
Lisan veel pildid,et asi oleks selgem.Võib-olla tuleb pilte suurendada,et oleks parem lugeda selgitusi,mis on piltidele kirjutatud.
Olen tänulik,kui viitsisite selle "sõda ja rahu" mahus teose läbi lugeda!
http://img192.imageshack.us/gal.php?g=73293040.jpg
Külaline
külaline

Re: Palkmaja põrandateema laiemalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere
Vaadates pilte selgub,et auk on võrreldes mo oma majaga suht poisike (mul sügavuseks keskmiselt 1m) :) Mis puutub sellesse,et peno peale panna kile,ehk hüdroisolatsioon? mõtetu.Asi selles,et tegelt käib see kile ikka peno alla.Arvestades väikest täite mahtu võib siin vabalt kasutada kergkruusa, omal lihtsam transportida ja ladustada.Hinna vahet ei oska öelda,ei tea ju kus sa asud :(
Palgi vahetus pole tegelt võimatu ettevõtmine.Vahetasin enese majal alt viis rida välja.Kuna polnud võtta tervet pikkust palki sai tehtud vastavad tapid,meister käis kohal ja arvas,et kus ta ikke läheb.
Sinu majal, selle tee pool, pole mõtet tõesti palki vahetada kuna tõenäoliselt mädab ka see ää.Pane fibo või aerok või miski muu,kõik nad kõlbavad ja soojustamiseks ei pea sa ju ka meetri laiust kraavi kaevama.Võib ka ju seest aga sellisel juhul jääb vundament ikke külma kätte ja kõvemal lumeta talvel võib pahandust teha.(seestpoolt soojustades soojustad aind põranda osa,vundamendile see ei mõju) Ja veel soojustusest.Soovitan eelistada penot,kuna see ei mädane ka veelombis mitte,pinnases parim!Pane 2x50mm poole plaadi nihkega,et katta ühenduskohad.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Veel ,et fibo lõpetamine/jätkamine? Lao nii nagu tavalist müüri ja lõpeta nagu müür lõpeb(astmega).Kui hakkad jälle laduma pole miskit keerulist välja mõelda.Lihtsalt segu ja plokk,segu ja plokk :D
Müüri lõpetamisel soovitaks ühendada alles jääv palk klambritega müüritise külge,vahele võid panna kas villa või marko-viimane isegi äkitsi parem.
kopec
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänud arvamuse eest!Ise ka lõpuks selle kergkruusa variandile pidama jäänud.Uuringi kust saab soodsamalt,minu kiire arvutuse järgi läheb pea 5 kanti ära.Asun Rakveres.
Aga aitäh veel kord!
kopec
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Jääb siis ja selline variant-peenike kruus,kergkruus,geotekstiil,peno ,miskid spets põrandaplaadid 2 kihti (olen poes näinud) ja eks siis hiljem paista,mis põrand peale tuleb.
Aga siit ka küsimused.
1.Olen kuulnud,et kergkruusale saab peale valada miski segu (nagu vedel betoon),mis imbub ca 30 cm sügavusele ja tekitab kivistunud kruusakihi.On keegi kuulnud?
2.Kas kergkruusa peale käivatele plaatidele tuleb serva(mööda seina ääri) vill või miskit seesugust,mis tihendaks?
3.Mis juhtub,kui ma tõstaksin põrandapinda kergkruusa ja penoga ca 10 cm vundamendist kõrgemale(kuna pole ikkagi võimalik väljast soojustada.vt eelmisi postitusi)?
Vasta