Soovin saada targemaks kanalisatsiooni tuulutusest.
Praegu olemas 110ne hall toru, mis kulgeb kuivkäimla lampkastist katusele(kuid sellel on mitu 90 kraadist pöörangut sees).
Kuivkäimla likvideeritud. Lampkast läheb täitmisele. Lähipäevil läheb septiku paigaldamiseks.
Kas ma teen õieti:
Ühendan wc potid ja muud reoveetorud sellesama toruga ja see kulgeb majast välja septikusse. Päris otse üles lampkastist katusest välja seda toru vedada ei andnud.
Muretsen, et kui wc potid jäävad sellest püsttorust näiteks kahe...kolme meetri kaugusele, kuidas ventilatsioon siis toimib?
Kas siin mängib rolli ka toru kaldenurk. Kas tohib kasutada ka 90 kraadiseid muhve, või on soovitav panna kaks 45 kraadist?
Jah, see püsttoru töötab kahtepidi. Aga wc potist kuni selle püsttoruni...?
Uurisin raamatutest ja siit, kuid ei saanud targemaks. Raamatukogust otsisin raamatut:torutööd, kuid seda polnud, oli raamat omakanalisatsioonist.
Lisaks läheb toru sealt endisest lampkastist välja ja teeb kohe 90 kraadi piki maja vundamenti...panen sinna kaks 45 kraadist toruühendust. Nüüd lugesin raamatust, et maa sees ei tohigi pööranguid teha ilma vahekaevuta... Kas asi on nii hull ja ummistuse oht suur? Aga kui ma panen majja sisseviigu suurema kaldega?
Kui mu jutt sai veidi segane, üritan joonised teha.