Vajan abi põrandaga :(

põrandad, põrandatööd
kaksviis
külaline

Vajan abi põrandaga :(

Lugemata postitus Postitas kaksviis »

Nimelt kolisin korterisse (üürikortersse) kus on elutoas põrandakatteks laminaat - vähemalt nii kuulsin tuttavate käest sest ise ei ole nagu eriline spets sellel alal. Enne sissekolimist küsisin siis omaniku käest (kes ütles et põrand oli suht kallis et ma seda ära ei rikuks) kuidas ma põrandat pesen ? Ültes sellepeale , et nagu iga põrandat. Aga mida päev edasi , seda rohkem tekkis plekke põrandale mida ma enam lapiga eemaldada ei saanud ja nii kui midagi liigutad siis oli kohe kriim põrandal. Mul on veel 3.aastane laps , see mängib oma mängusjadega ja paratamatult nühib mingit kõvemat mänguasja ntks . lego klotsi vastu põrandat. Nüüd on põrand lausa kohutava välimusega minu jaoks. Kriim kriimu otsa ja plekk pleki otsa :( Ühes kohas on kohati isegi märgatavamalt heledamad laigud kui põrand ise :( Ja mida rohkem ma põrandat pesen seda rohkem kaotab ta oma välimust . Paratamatult tilgub mõni tilk vett maha põrandale sest korteris on avatud köök .. Põrand on elutoast kuni esikuni. Jääb märkamata kui mõni tilk vett maha kukub ja ei saa kohe kuivatatud. Tahtsin küsida et kas keegi oskab öelda mulle kuidas ma saaksin põranda endise välimuse tagasi . Läheks see väga kalliks ja kas see on üldse võimalik? See oleks küll jube kui peaksin välja kolides põranda kinni maksma ... Aga samas omanik ei maininud mulle mitte üht sõna ju selle kohta kuidas täpsemalt põrandat hooldada vms , ma pole ju ennem ise sellise põrandakattega kokku puutunud.
Expert
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 18 korda

Re: Vajan abi põrandaga :(

Lugemata postitus Postitas Expert »

Laminaatpõrandat ei saa kindlasti pesta nagu iga teist põrandat.Kasutada spetsiaalset parketipesuvahendit ja ainult NIISKE lapi või mopiga üle käia.Veega lainetada ei tohi,kui vesi läheb lippide vahele on parketil servad püsti ja asi hukas.See,et omanik ütles pese nagu iga teist põrandat on jabur,võib-olla on tal isu uue põranda järele.Samas on olemas selline asi nagu amortisatsioon ehk loomulik kulumine,oleneb kui kaua te seal korteris elate,seega tuleks omaniku-üürniku vahel seegi selgeks rääkida.
Laminaatpõrandat ei ole võimalik taastada,ainult välja vahetada.
Seega saate rõhuda ainult selle peale,et omanik ei öelnud kuidas tuleks põrandat hooldada.
Edu ! :hello:
Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

anna korter pimedal ajal üle :)
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere!
Uurisin siis hästi lähedalt oma ca 15a. tagasi paigaldatud laminaatparketti (esik ca 15m2). Jätan need paar korralikku uputust, kus põrand lainetas ja vett korjasin kühvliga sinnapaika, sest vesi tegi parketile veidi liiga küll. Siiski ei leidnud ei mingeid plekke, laike põranda pesemisest ega ka mingeid häirivaid kriime.
Pakun, et teemaalgataja põrandal pole mitte laminaatparkett, vaid õlitatud spoon- v. laudparkett, mis võib laminaadist olla kordades kallim, õrnem ja tundlikum.
Sellegipoolest peaks neid kõiki pesema v. hooldama umbes nagu klaveritki vm. mööblit - õrnniiske lapiga.
Soovitus: kutsu mõni põrandamees, asja hindama!
Andres
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ma kaldun samuti arvama, et Andrestol õigus, et see ei ole siiski mitte laminaat kui plekid sinna nii kergesti tulevad. Kui lugedes selle lingi, http://www.lincona.ee/files/2146.pdf, esimest lauset, hakkasin kahtlema. Mul kodus samuti tubades laminaati maas, papagoid oskavad kah puuris olles läbi võre laminaadile pasandada, aga sooja veega lapp on siiani kõik puhtaks teinud ja ei mingeid plekke.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
põrandaehitus
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas põrandaehitus »

Nõustun kahe eelmise kirjutajaga. Lahenduseks õlitatud laudparketi puhul oleks põranda lihvimine ning uuesti õlitamine. Kui tekib soov selliste tööde teostamiseks, võite esitada hinnapäringu http://www.porandaehitus.ee ning tuleme vaatame objekti üle ja teeme hinnapakkumise.
Vasta