Tervist
Soovin lasta laduda mustast kloostrikivist auto sissesõiduteed, kuid kusagilt jäi kõrvu kellegi ütlus, et äkki must kivi läheb kiirelt inetuks, kulub ja paari aasta pärast pole see enam see, mis vahetult peale ladumist? A la kuivanud vee jäljed, kriimustused, kraapimised jne, et see kõik rikub kivi tee väljanägemist?
Seega küsingi, kas kellelgi on kogemusi ainult musta kiviga laotud teede asjus (ega vist suurt vahet ei ole, kas kloostrikivi, nunnakivi vm). Kas nad ka aastate möödudes mustana püsivad? Või on see ikkagi puhta rumalus ja kivitee tuleks ilmtingimata hallist kivist laduda?
Juba ette tänades mõistlike vastuste eest.
Kas must või hall kloostrikivi?
siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 18 korda
Re: Kas must või hall kloostrikivi?
Lugemata postitus Postitas Expert »
Tule taevas appi,ütleks meie peaminister,milliste pseudoprobleemikestega tänapäeval inimesed tegelevad.
No siis on küll päris põrgu lahti kui AUTO SISSESÕIDUTEEL on sellised asjad nagu kriimustused,kuivanud vee jäljed,kraapimised jne.
Kuivanud vee jälje vastu aitab peale vihma või kastmist aias KOHESELT kuivatada lapiga kivid ära(puhuriga ei soovita jäävad jäljed);koertel ja kassidel ja muudel koduloomadel tuleb küüned ära lõigata ja mitte kasutada autol talvisel perioodil naelrehve jne.Kohe ei tule kõik ohutusabinõud meeldegi esimese hooga.
Ja kui ka peaks juhtuma mingi fiasko nende kividega siis võib nad üle värvida ruttu enne kui naaber näeb või külalised tulevad.
PS: Loodetavasti on teema püstitaja huumorimeelega inimene,ärge palun solvuge.
Ei juhtu nende mustade kividega midagi või kui nii hirmsasti kardate pange siis hallid nende pealt paistab vähem välja.
Edu !
No siis on küll päris põrgu lahti kui AUTO SISSESÕIDUTEEL on sellised asjad nagu kriimustused,kuivanud vee jäljed,kraapimised jne.
Kuivanud vee jälje vastu aitab peale vihma või kastmist aias KOHESELT kuivatada lapiga kivid ära(puhuriga ei soovita jäävad jäljed);koertel ja kassidel ja muudel koduloomadel tuleb küüned ära lõigata ja mitte kasutada autol talvisel perioodil naelrehve jne.Kohe ei tule kõik ohutusabinõud meeldegi esimese hooga.
Ja kui ka peaks juhtuma mingi fiasko nende kividega siis võib nad üle värvida ruttu enne kui naaber näeb või külalised tulevad.
PS: Loodetavasti on teema püstitaja huumorimeelega inimene,ärge palun solvuge.
Ei juhtu nende mustade kividega midagi või kui nii hirmsasti kardate pange siis hallid nende pealt paistab vähem välja.
Edu !

Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
-
- külaline
Re: Kas must või hall kloostrikivi?
Lugemata postitus Postitas Maarja »
Paraku asi naljast kaugel... olen naine, kuid see ei anna õigust mind selle küsimuse eest naeruvääristada. Ma ju ei karga ühelegi mehele kraesse, kui ta söögitegemise või õmblemise teemal nõu küsib.
Tõsi on see, et ma tahaks nagu vaid üks kord seda tööd tellida ja selle eest maksta aga mitte kolme aasta pärast pead vastu seina taguda ja tõdeda "Krt, oleks ikka pidanud hallist kivist laduma. Selgub, et must kivi on siiski mustri ladumise jaoks mõeldud element niiöelda". Lisaks sellele uurides ja piiludes võõraste majade ette olen pannud tähele, et enamusel on hallist kivist sissesõiduteed laotud. Vat tahangi teada, kas hall kivi on valitud ainuüksi odavama hinna tõttu? Või olengi ma maistsehälvik ja mulle ei meeldi hall tänavakivi? Tõtt öeldes pole ma kellelgi ainult mustast tänavakivist laotud sissesõiduteed märganud (või olen ma siis liiga vähe ringi passinud).
Kui must tänavakivi ei ole oma kvaliteedilt kehvem ning see ei muutu aastate möödudes krt teab milleks, siis ma laseks just sellest laduda.
Tõsi on see, et ma tahaks nagu vaid üks kord seda tööd tellida ja selle eest maksta aga mitte kolme aasta pärast pead vastu seina taguda ja tõdeda "Krt, oleks ikka pidanud hallist kivist laduma. Selgub, et must kivi on siiski mustri ladumise jaoks mõeldud element niiöelda". Lisaks sellele uurides ja piiludes võõraste majade ette olen pannud tähele, et enamusel on hallist kivist sissesõiduteed laotud. Vat tahangi teada, kas hall kivi on valitud ainuüksi odavama hinna tõttu? Või olengi ma maistsehälvik ja mulle ei meeldi hall tänavakivi? Tõtt öeldes pole ma kellelgi ainult mustast tänavakivist laotud sissesõiduteed märganud (või olen ma siis liiga vähe ringi passinud).
Kui must tänavakivi ei ole oma kvaliteedilt kehvem ning see ei muutu aastate möödudes krt teab milleks, siis ma laseks just sellest laduda.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu