Baraki soojakindlamaks tegemine

kuidas soojustada oma elamist
tatte
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Baraki soojakindlamaks tegemine

Lugemata postitus Postitas tatte »

olen siit foorumist lugenud tundide kaupa vanemaid postitusi, seega ei aita soovitusest, et loe vanemaid postitusi. kuna olen naisterahvas ja ehitusnipid verega kaasa antud ei ole, siis ei aidanud mulle teiste näidetest. soojustamisel abiks sugulane, mitte proff, nii et sooviksin olle ise ka kursis. maja tüüp siis barakk ehk puitkilpmaja (nimetatakse vist nii?). maha kisun kõik, mis võimalik kuni kilbini. peale tuleb vill. selle paksus oleneb ka suuresti sellest, et jääks alles katuse ääre alust või kuidas seda nimetatakse. noh et aknad poleks nagu laskeavad. kas ma olen õigesti aru saanud, et vastu puitu villa alla tuleb aurutõke? siis vill ja siis tuuletõke? kui see kõik on nii, siis paluks veel vastust kolmele küsimusele:
1. millega kinnitada seina aurutõke?
2. millega kinnitada seina vill?
3. millega kinnitada seina villa peale tuuletõke?
oleksin asiste vastuste üle tõeliselt rõõmus :).
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Baraki soojakindlamaks tegemine

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ma ei saagi aru mida tahad, kuid arvan, et saavutad lõpptulemuse ka ilma maha lammutamata, lisades vaid väljapoole villa, tuuletõket ja uut voodrit. Väga palju sõltub lahendus sellest, millest barakk ise koosneb. Sellest pole siin piuksugi, äkki keegi aitab.
tatte
Uus kasutaja
Uus kasutaja

noh, ma mõtlesin, et barakid on ühesugused - kilpmaja või kuidas neid kutsutakse. ilma lammutamata ei saa kuidagimoodi, sest isegi lamutades jääb katuseäärt vähe. seda mainisin ka küsimuses. katuseäärt peab ikka ju jääma? mis seal seina sees ikka on: tavalised asjad: lauad, tepp-plaat, väheke tõrvapappi, siis se hall eterniidi moodi plaat. no selles mõttes sellel sisul ka vahet pole, et ma pean selle niikunii maha kiskuma, muidu on maja seinad katuseäärest laiemad :). põhiline küsimus ikka see, et kas aurutõke on vältimatult vajalik ja siis lisaks need küsimused 1., 2. ja 3.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Justkui oleks ju sees see aurutõke aka tõrvapapp. Aurutõke ei ole vältimatult vajalik, kuid soovitav.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui see aurutõke jääb ikka sisemisele poolele, siis pole sugugi paha. Siin aga saama nii aru, et tahate neid kihte välisseina pinnalt kasvatama hakata, seal võib see aurutihe kiht kasu asemel otsest kahju teha. :wave:
tatte
Uus kasutaja
Uus kasutaja

eeee ..... kas aurutõke pannakse siis sissepoole??? tuppa??? mul remont tehtud, seda küll ei tahaks. ma sain nii aru, et aurutõke käib ikka õue poole. olemasoleva tõrvapapiga on nii, et teiste kihtide ärakiskumise käigus saab see niikuinii kannatada, nii et tema mõte nagu enam ei tööta. et siis ei panegi äkki aurutõket või?
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Sissepoole jah. Soojades maades, kus tubasid jahutatakse, käib see välimisse kihti. Meil aga liigub soe niiske "õhk" läbi seina õue ja vajalik on vältida niiskuse seina jäämist. Seetõttu on leiutatud lahendus aurutõkke kihi näol kohe siseviimistluse all.
vanaema on sul veteran...
Vasta