Kas hetkel sellised hinnad tavapärased.

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Kas hetkel sellised hinnad tavapärased.

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kuna hetkel tööga just laiutada ei ole sai tera maad kuulatud. Tuttava tuttav arendaja pakkus eramu ehitust 0-st võtmeteni. Suhtlemine oli väga viisakas kuid kahjuks kaubale ei saanud kuna pakutud hindadega ei näinud mõtet bensiini kulutada. Toon mõningad hinnad siin välja ning küsimus on kas sellised numbrid ongi hetkel tavapärased.

Vundament 91,4 m2. - 12213 eek. Sisaldab ka fibo 250 ladumine 5 eek/tk, Betoon põranda valamine 20 eek/m2.
Aeroc 375 ladumine - 7 eek/tk, Aeroc 200 - 6eek/tk, Aeroc 100 5 eek/tk.
Vahelae paneelide paigaldus ja monolitiseerimine 40eek/m2.
Katus 22000 eek. Sisaldab sarikad, soojustus, kile, roov, plekk, vihmavee süsteem, lae laudis.
Fassaadi krohvimine ja värvimine 45 eek/m2.
Siseseinte krohvimine, pahteldamine, värvimine 75 eek/m2.
Plaatimine 60 eek/m2.
Parketi paigaldus 25 eek/m2.

Need töömehele makstavad hinnad. Min. palk ametlikult, ülejäänud ( kui üle jääb :) ) mustalt.
armering
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Re: Kas hetkel sellised hinnad tavapärased.

Lugemata postitus Postitas armering »

Hinnad küll väga madalad,otsib ilmselt lolli kellele nahk pähe tõmmata.0-võtmeni peaks saama ca 2500/põrandaruut,alla selle pole pidanud ise küll tõmblema.
Kõik betoonist ja kivist 53905131 Janno armering@carlnet.ee Viljandi
Expert
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 18 korda

Lugemata postitus Postitas Expert »

Olen isegi selliseid pakkumisi saanud ja nendest ka loobunud.
Lihtsalt lugupidamisest enda töömeeste(igaühel üsna mitu suud kodus toita) ja nende perekonnaliikmete vastu.
Selliste hindadega tuleb peale maksta,et tööd teha.
Aga nagu öeldakse loll pole see kes pakub,loll on see kes vastu võtab.
Endal paistab norm.hindadega tööd jaguvat sügiseni.
Jõudu,jaksu kõigile ja edu. :hello:
Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Sisuliselt võiks mõned tööhinnad 3-ga korrutada ja mõned 2-ga, siis oleks asjal jumet, las teevad mehed, kes on nõus päevläbi 250-300.- eest tööd tegema ja siis sealt veel transpordi ja muud kulud maha arvestama.
Viimati muutis Manowar, 25 Apr 2010, 18:42, muudetud 1 kord kokku.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
laury
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas laury »

täiesti normaalsed hinnad ei saa aru mida te vingute
meha
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas meha »

NORMAALSED HINNAD ? Kust otsast
xjan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas xjan »

armering kirjutas:Hinnad küll väga madalad,otsib ilmselt lolli kellele nahk pähe tõmmata.0-võtmeni peaks saama ca 2500/põrandaruut,alla selle pole pidanud ise küll tõmblema.
Hmm... 1 ehitusmehe kulu 250m2 maja ehitamiseks siis ca. 625 000? Isegi ametlikult kõik maksud tasudes jne tundub see ikka päris suur summa. Või on tegemist ikka mitme töömehe peale jaotuva töötasuga?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

xjan kirjutas:
armering kirjutas:Hinnad küll väga madalad,otsib ilmselt lolli kellele nahk pähe tõmmata.0-võtmeni peaks saama ca 2500/põrandaruut,alla selle pole pidanud ise küll tõmblema.
Hmm... 1 ehitusmehe kulu 250m2 maja ehitamiseks siis ca. 625 000? Isegi ametlikult kõik maksud tasudes jne tundub see ikka päris suur summa. Või on tegemist ikka mitme töömehe peale jaotuva töötasuga?
Tere.Ühel mehel kulub 250 m2 maja ehituseks mitu aastat,kui teha tööd norm tundidega.625000.-teeb suht kesise kuupalga.Reaalselt aga ei tee 1 inimene sellist maja
ilma abilisteta eluseesgi valmis.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

xjan kirjutas:
Kustkohast tuleb see 250m2, mina ei suudaks antud vundamendi pinnaga, 2 kordsest majast välja võluda üle 150-160m2, seega 2500.-/m2 täitsa reaalne pakkumine, 400 000.-/ tööraha.
Antud tööd, sellise pinnaga majale tulevad pakutud hindadega ca 132 000.-, 2-le mehele tööd ca 12 kuud, seega keskmiselt kuupalgaga 5500.-/näkku....tõesti suurepärane pakkumine, selliseid pakkumisi kauaks ei ole :this: :thumbsup:

Abitöölistki ei saa ka sellise hinnaga, rääkimata pädevatest tegijatest.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
armering
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas armering »

3meheline oskustööliste brigaad teeb 150m2 maja otsast lõpuni ca 4 kuud.Kui sellise maja töötasu on 375000.-siis 3ga jagatuna saame 12500.-4kuu eest näkku.Ehk siis 1 mehe palk kuus ca 31250.-Minu meelest väga ok.Kui aga igasugu õpipoisse ja seguvendasi päevast päeva nuumata võib muidugi nälga jääda.Isiklikult olen jõudnud kohati arusaamisele,et 3 meest teeb sama töö mis 5 meest.Mida suurem on punt seda rohkem asjad lohisema lähevad.Keegi mainis siin normtunde.Kujutage ette kui ma õhtul ei raatsi poolt tundi näiteks põranda tasanduse peale raisata,siis mul jääb järgmine päev jälle põrand plaatimata.Sellise suhtumisega vennad peaks Falckis töötama.
Vähe teemast mõõda aga lihtsalt hulluks ajavad mõned kodanikud
Kõik betoonist ja kivist 53905131 Janno armering@carlnet.ee Viljandi
xjan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas xjan »

ma ei suutnud aru saada, et see 2500 käis täpselt sellise ehitusaluse pinnaga maja kohta. Igatahes... segane värk.
jörm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas jörm »

armering kirjutas:3meheline oskustööliste brigaad teeb 150m2 maja otsast lõpuni ca 4 kuud.Kui sellise maja töötasu on 375000.-siis 3ga jagatuna saame 12500.-4kuu eest näkku.Ehk siis 1 mehe palk kuus ca 31250.-Minu meelest väga ok.Kui aga igasugu õpipoisse ja seguvendasi päevast päeva nuumata võib muidugi nälga jääda.Isiklikult olen jõudnud kohati arusaamisele,et 3 meest teeb sama töö mis 5 meest.Mida suurem on punt seda rohkem asjad lohisema lähevad.Keegi mainis siin normtunde.Kujutage ette kui ma õhtul ei raatsi poolt tundi näiteks põranda tasanduse peale raisata,siis mul jääb järgmine päev jälle põrand plaatimata.Sellise suhtumisega vennad peaks Falckis töötama.
siit ilmneb see häda millele majandusteoreetikud on ammu jälile jõudnud: väga efektiivseks toimimiseks ei saa ühel inimesel olla rohkem kui 3 alluvat. st. viis meest teeks viie mehe töö kui sa neid kõiki piisavalt suunata juhendada, kontrollida jõuad...
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

xjan kirjutas:ma ei suutnud aru saada, et see 2500 käis täpselt sellise ehitusaluse pinnaga maja kohta. Igatahes... segane värk.
See 2500 eek/m2. on raha mida tellija maksab olenemata töömeeste arvust. Loomulikult ei ole see mingi universaalne hind ja ei kehti alati vaid on keskmine orientiir.
armering kirjutas:3meheline oskustööliste brigaad teeb 150m2 maja otsast lõpuni ca 4 kuud.Kui sellise maja töötasu on 375000.-siis 3ga jagatuna saame 12500.-4kuu eest näkku.Ehk siis 1 mehe palk kuus ca 31250.-Minu meelest väga ok.Kui aga igasugu õpipoisse ja seguvendasi päevast päeva nuumata võib muidugi nälga jääda.Isiklikult olen jõudnud kohati arusaamisele,et 3 meest teeb sama töö mis 5 meest.Mida suurem on punt seda rohkem asjad lohisema lähevad.Keegi mainis siin normtunde.Kujutage ette kui ma õhtul ei raatsi poolt tundi näiteks põranda tasanduse peale raisata,siis mul jääb järgmine päev jälle põrand plaatimata.Sellise suhtumisega vennad peaks Falckis töötama.
Segumehi üritan alati kasutada sest näiteks kui müürsepp läheb segumasinast segu tooma on see minuarust ressursi raiskamine. Ideaalis võtab müürsepp hommikul kellu kätte ja lahti laseb ainult planeeritud pausidel ja tööpäeva lõpus. Selle saavutamine oleneb töö organiseerimisest ja väga tähtis on see mees kes kohapeal seda brigaadi juhib. Mida rohkem mehi seda võimekam peab olema see kohalik pealik.
Ilmselt asi minu isiklikus piiratuses aga mul ei ole usku sellese et 3-4 meheline brigaad teeb maja 0-võtmeteni. Eelistan kasutada müüritöödel müürseppi, maalritöödel maalreid, jne. Omale ehitades teen enamus töid ise aga teistele tehes eelistan võimalusel kasutada spetsialiste. Näiteks suudan küll maalritööd teostada hea kvaliteediga aga kindlasti läheb mul selle saavutamine tunduvalt kauem kui prof maalril + igal tööl on omad spetsiifilised asjaolud mida peab teadma ja arvestama. Lugege näiteks siingi foorumis olevat vaidlust millist vuugiteipi kasutada ja millega ning kuidas õigesti paigaldada.
Tööpäeva pikkuseks arvestan 8 tund ja kui millegi tõttu tuleb pikemalt teha siis selles ei ole süüdi normtunnid vaid halb tööpäeva planeerimine. Kogemused näitavad et vähemalt minu puhul 12 tunnised päevad ei tasu pikemas perspektiivis ära. Varsti hakkavad need viimased tunnid muutuma tööjuures olemiseks mitte töö tegemiseks. Samuti hakkab tähelepanu hajuma ning kvaliteet kannatab. Lõppkokkuvõtteks siiski töötan selleks et elada mitte vastupidi.

Neile kes endale kivimaja ehitavad mitte müügiks soovitan küll planeerida ehitusajaks min. 1 aasta. Näiteks jaanipäeval alustad ja sügiseks saad kinnise karbi tehtud. Talvel tuleb maja soe ja ventileeritud hoida. Kevadel alustad krohvimis ja maalritöid. See on küll kallim varjant aga siis on lootust et maja on piisavalt kuivanud ja suuremad vajumised ära vajunud ning viimistlus püsib ilma pragudeta pikalt.
Vasta