kivikatus?

Külaline
külaline

kivikatus?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

tegu kolmekümnendatel ehitatud palkmajaga.
Sarikavahe 100-105cm. Sarikad on paarikümne sentimeetri paksused ümarpalgid.
Praegu vana roov, laast ja eterniit.
Plaan on kõik maha võtta ja kivi panna.
Kas nii suure sarikavahe puhul kivi probleeme ei tekita? st kas kannab ära?
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Re: kivikatus?

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Katuse kalle ja sarika pikkus puhuvad ka pilli...
vanaema on sul veteran...
Külaline
külaline

katus 45 kraadi ja sarikas 6,8m
Külaline
külaline

Ma tean, Et Monier arvutab selle kiirelt ka välja kuidagi kas saab või mitte. Minu lihtne ehitajaloogika ütleb, et kui kannab laastu ja eterniiti korraga, siis pole kivi kaal üldse probleem. Aga nagu õeldud, ei ole ma insener.
Heakatus
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Heakatus »

Külaline kirjutas:Ma tean, Et Monier arvutab selle kiirelt ka välja kuidagi kas saab või mitte. Minu lihtne ehitajaloogika ütleb, et kui kannab laastu ja eterniiti korraga, siis pole kivi kaal üldse probleem. Aga nagu õeldud, ei ole ma insener.
Laast kaalub muidugi üsna vähe.
Mina seda siiski ei usu, et keegi saab sulle saata mingi arvestuse ja peale seda: "Hea tunne - nüüd ehitama!"
Tuleks kohale kutsuda vastav spetsialist.
Vaatab sul kõik kriitilised sõlmed üle, kontrollib, et maja seinad suurema raskuse all laiali ei vaju,
hindab sarika enda seisukorda jne. Selline inimene oskab soovitada ka näiteks roovi paksust ja anda muud infot.
Lihtsalt mõne ehitaja nõu võib ju arvesse võtta, kuid selle peale lootma ei tasu jääda.

Arvutusi võib ju e-maili teel teha aga reaalselt peab keegi seal katuse all ka ennast kindlalt tundma.
See ei tohiks olla koht, kus eksperthinnangu pealt koonerdada.
Minu tagasihoidlik arvamus...
Kivipuistega teraskatused - www.heakatus.ee
kunnely
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas kunnely »

Tere!
Ootaks kontakti, et saaks käia kohapeal ära ja teostada vastavad arvutused. Arvuti taga info lugemisest jääb tõesti väheks.
Viimati muutis kunnely, 22 Apr 2010, 01:34, muudetud 1 kord kokku.
Katusetööd ja üldehitus. Katusepesu.
Ehituslik saematerjal
Ehitusmaterjalide projektimüük- kivi, teraskate, eterniit, bituumensindel, sbs, vihmavesi
tuuletõke, kips, soojustus, fassaadisoojustus
käija
külaline

Lugemata postitus Postitas käija »

loodame, et arvutused on täpsemad kui õigekiri.
kunnely kirjutas:Tere!
Ootaks kontakti, et saaks käija kohapeal ära ja teostada vastavad arvutused. Arvuti taga info lugemisest jääb tõesti väheks.
Külaline
külaline

ok, läheme siis konkreetsemaks.
Nädalavahetusel käis üks Monieri ametlikest paigalduspartneritest mõõtmas ja pööningul olukorraga tutvumas.
Nende hinnang oli ka, et saab aga igaks juhuks tahtsin ka siin tarkadelt üle küsida.

Otsus kivikatus (hall Est-Stein Elegant) panna on tehtud.
Nüüd on vaid küsimus, et kes ja mis tööd (eterniit, laast ja vana roov maha, alskate, uus roov, kivi) teeb, sest tööraha tundub mulle, arvestades masu jne. üllatavalt suur.

Toon siinkohal ära mõned andmed. Kui keegi tunneb, et ta tahaks seda tööd teha, siis võib lahkelt lisainfot küsida.

- objekt asub 28km Tallinna piirist Kose vallas
- tegu on 1930ndatel ehitatud kelpkatusega (katus kus otsad on ka pisut allapoole) palkmajaga.
- sarikavahe 100-105cm.
- sarikad on u. 25cm paksused ümarpalgid.
- 2 vintskappi (üks kummalgi pool)
- viilkatusega veranda.
- kõik kalded on 45 kraadi.
- sarika pikkus 6,8m
- katuse laius 12,8m
- katuse kõrgus räästast kelbini 4,3m
- kelbi laius 3,0m
- kelbi kõrgu 2,5m
- vintskapi harja pikkus 2,5m
- vintskapi katuse kõrgus 2,6m
- veranda harja pikkus 3,0m
- veranda katuse kõrgus 2,6m
- kogupindala u. 200m2

- rooviks pidi 5x5 pruss igati sobima.

Vabandan, kui ei kasutand päris korrektset ehitus-keelt.

Eelistan töömehi, kelle on kivikatuste panemise kogemus ning ette näidata ka vastavad referentsid. Kindlasti tahan enne eelmiste tellijatega suhelda :)

P.S. Võimalik on pakkuda ka öömaja, 3 x päevas süüa ja õhtul sauna st ka kaugeltkandi mehed võivad pakkumise teha ja ei pea iga päev koduvahet edasi-tagasi sõitma.
ideaalis näen, et tööd saavad tehtud max nädalaga.

Kelle huvi, siis:

Andrus
56203698
Külaline
külaline

Lgp. Külaline!
Tsiteerin Teid:.........Nüüd on vaid küsimus, et kes ja mis tööd (eterniit, laast ja vana roov maha, alskate, uus roov, kivi) teeb, sest tööraha tundub mulle, arvestades masu jne. üllatavalt suur.........
Unustage ära sõna "masu"! Kas Te poodides ja tanklates ikka hindadele ka vahest pilgu peale viskate? Aga paar aastat tagasi, enne "masu" oleksite küll vist olnud nõutud hinda maksma, peaasi, et ära tehtaks. Töömees tahab samuti elada, mitte käia Teie juures suppi söömas ja tal võib olla ka pere, kes samuti tahavad süüa ning muud igapäevaseks eluks. Keegi siinses foorumis andis ühe sellise väga ilusa soovituse tellijatele/tööpakkujatele:

"Pole mõtet heietada kallis,pole buumiaeg jne.
Alati on kinnisvara omanikul lahendus:jooksuga poodi tööriistade ja materjali järele ning teha remont ise ära.
Ah,et pole minu põhitöö,pole aega,ei oska jms.
Selle eest ju maksadki.Kuidas see ikka mõnedele kohale ei jõua."

Kas pole ilusti öeldud? Arvan, et pakkumisi on igasuguseid, ei pea just kõige kallimat võtma, aga kindlasti leiab optimaalsema pakkumise või tuleb lihtsalt veel natuke aega raha koguda.
Urmasr.
Külaline
külaline

Ikka on ju ka mõnel ehitusmehel masu kallal. Eraisikud on seda ka varmad ära kasutamas. Ise küll seda luksust lubada ei saa, kui mees tahab tööle tulla ja küsib nii 50...60 prossa keskmisest hinnast. Harva leiad nii kehva enesehinnanguga, aga hea töömehe. Samas ei saa temalt ju ka tõsiselt head tööd nõuda. Naeruväärt oleks seda tahta! Eraisik laseb ju endale ehitada ja hea on, kui ta ise oskab aru saada mida üldse ehitajalt nõuda. Siis või ju ka masumehi kaubelda, kui närv vastu peab :grin:

taastaja
Külaline
külaline

Ka minu meelest on tegemist natukene alatu käitumisega. Alguses küll arvasin, et võtan ka ise teiega kontakti, aga siis loobusin. Olen nõus eelkõnelejatega kes rääkisid pagar-ehitajatest ja muidu soperdajatest. Keegi tubli on teinud ära töö ja andnud detailselt ette mida on vaja teha ja "pagaritel" jääb üle vaid materjali maksumus kuskilt poest kätte saada.
Eks ta vast nii ole jah, et raha makstakse töö eest (hea töö eest) aga vabalt võib ka ise teha. Isehakanud ehitajaid (oi ma olen teinud ja näinud) mina ei soovitaks.
D
Külaline
külaline

Härrased,

Ei maksa kohe saagi käima tõmmata. Kas masu on teid nii kurjaks teinud :)
Mis suhtes ma alatult käitunud olen?
Supisöömise jutu peale ei maksa ka ärritada, tahtsin vaid näidata, et olen paindlik ja vajadusel suudan pakkuda ka öömaja jm. sinna juurde käivat. Kas see, et ma kohe esimese pakkumise peale jah ei ütle, on alatu? :)
Mõõtjal läks minu juures u. 10-15 min ja selle tulemusena sain ligi nädal hiljem pakkumise mis oli pehmelt öeldes lohakalt koostatud. Alates sellest et katusealdeks oli arvestatud 15 kraadi jne.
Igatahes teema on endiselt aktuaalne.
Kiiret pole aga suve jooksul tahan katusevahetuse ära teha. Töö võib toimuda nii mais kui ka alles augustis.

Siin paneks omalt poolt teema lukku. Tõstan ta peagi pakun tööd rubriiki ümber.
Edu!

Lisaküsimused ja muud jutud:

Andrus
56 203 698
andrus.kikkas@gmail.com
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Tere hommikust, Andrus!
Ma ei tea kas osasid on masu teinud kurjaks või mitte, aga tellijad (üldises mõttes) on muutunud väga kapriisseks hinna suhtes. Kui sa näiteks lähed poodi televiisorit ostma ja sul on kolm erineva kvaliteediga ja hinnaga telekat, siis ikka kvaliteetset telekat sa kõige odavama hinnaga ikka ei saa, kauple palju tahad. Need, kes oskavad teha kvaliteetset tööd, teavad oma töö hinda ja ei hakka laskuma odavama klassi hinnatasemele, vaid teevad selleasemel kasvõi midagi muud ning olen kindel. et ka leiavad seda. Edu tegija valikul, eriti kui sa neid ei tunne, pole nende teostatud töid näinud ja ei ole tuttavaid soovitajaid, kes nende kvaliteeti kiidaksid.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
arvaja
külaline

Lugemata postitus Postitas arvaja »

Võibolla on minu kommentaar mõttetu, sest keegi pole ju konkreetseid numbreid ehitustööde maksumuse kohta avaldanud. Võibolla see, mida siinse foorumi head ehitajad palgaks nõuavad, on tegelikult täiesti normaalne hind. Võibolla mitte. Ei oska öelda.

Küll aga ei saa mitte kuidagi nõus olla põhjendusega, et kui poes pole hinnad eriti kukkunud, siis peaksid ka ehitajad buumiaegset palka edasi saama. Kui ehitusega seotud kaubad välja arvata (nii otseselt kui kaudselt seotud, s.t. alates ehitusmaterjalidest kuni mööblini ja puude istikuteni välja), siis ei olnud üldine hinnatõus nii meeletu kui kinnisvarasektoris. Seepärast ka seal väiksem langus. Ehitushinnad, mis raketina taevasse lendasid, peavad vastavalt ka rohkem alla tulema.
Seega on täiesti arusaadav, miks praegused tellijad eeldavad madalamat tööde maksumust. Buum oli anomaalia. Anomaalia saab vaid lühikest aega kesta - sellele järgneb alati korrektsioon. Kui see, mis buumi ajal toimus, oleks olnud normaalne, poleks see läbi saanud. Loogiline.

Kuna meil on vaba turumajandus, siis hinnad (palgad) kujunevad nõudluse ja pakkumise tulemusena. Buumi ja 2010. aastat eristab üksteisest esiteks inimeste ostujõud, mis on praeguse töötuse, laenuraha kehvema kättesaadavuse jms tegurite tõttu madalam, ning teiseks muutunud arusaam, et kuigi oma kodu on üks väga oluline asi, ei ole see siiski ainuke, mida inimene oma elus vajab ehk teiste sõnadega, inimesed ei ole nõus võtma 30-aastast laenu, mille nad saavad alles oma pensionieaks tasutud ning mille jooksul praktiliselt kogu nende sissetulek laenu teenindamiseks läheb, vaid nad tahavad ka muude kulutuste tarvis raha alles jätta. Ma leian, et see on väga õige.
Sakslased näiteks on üldiselt jõukad inimesed, aga kulutamisel siiski väga väga kokkuhoidlikud. Säästmine on seal rahvusspordi staatuses! See ei tähenda, et nad odavat ja kehva eelistavad. Pigem head, aga soodsa hinnaga. Kui nad oleks samasugused laristajad nagu buumiaegsed eestlased, oleks nende hinnatase meie omast oluliselt kõrgem.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Nõus külalise "arvaja" mõtetega, kuid lisaks veel niipalju juurde tulevastele tellijatele/tööpakkujatele, et ehitajad ei ole teps mitte poissmehed/vanatüdrukud, kes elavad kusagil riigi poolt kinnimakstavas ühiselamutes vaid ka ehitajatel on oma kodud, oma pered ja samuti tahavad nemad pühenduda muule kui oma laenu teenindamisele.
Ühes pole aga "arvaja"-ga nõus ja see on materjalide maksumus. Kuna enamus oma objekte siseviimistluse alal teostan koos omapoolsete materjalidega ja üldiselt ostan enamuse vajaminevast hulgiladudest ja edasimüüjatelt (ehituspoode külastan harva sealt millegi ostmise mõttes), siis seal küll hinnad eriti või üldse langenud ei ole. Kauplused saavad muidugi oma suurte juurdehindluste juures hinnas tublisti järgi anda. Või kuidas seletada paljusid 70%-lisi allahindlusi? Ei taha millegipärast uskuda, et nad sellise allahindluse juures veel kahjumit saavad.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta