Probleem - pump muudkui töötab (gaasikatel+vesipõrandaküte)

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Külaline
külaline

Probleem - pump muudkui töötab (gaasikatel+vesipõrandaküte)

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Siin palju tarku koos, äkki keegi viitsib kaasa mõelda?
Meil põrandaküte, mis töötab gaasikatlaga. Ja no aru ei saa, miks pump järjepidevalt töötab, muudkui lööb vett ringi ? :shock:

Vaikselt hakkab asi hulluks ajama meid. Temperatuur tubades saavutatud, näen, et katel ei tööta, aga pump muudkui töötab ja olgugi, et müra on väike, hakkab ajudele (magamistuba on osaliselt katlaruumi peal ka) :evil:

Et mis siis valesti on? Või miks ta järgi ei jäta?
Pildid katlaruumist:
(mure siis selle punase jurakaga)
http://tinypic.com/r/k16ypg/5
http://tinypic.com/r/5js285/5
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Re: Probleem - pump muudkui töötab (gaasikatel+vesipõrandaküte)

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

ma oleks targem kui seda imevigurit lähemalt näeks ja päpaga katsuda saaks
Külaline
külaline

Jah, ütlemata jäi, et see imevigur ei asu Tallinnas.

Seepärast ma siit küsingi, et vbl keegi oskab esialgu kommenteerida ka lihtsalt pilti vaadates? Kohaletulijatele ma visiiditasu maksta ei jõuaks praegu.
Sammalhabe
külaline

Lugemata postitus Postitas Sammalhabe »

Külaline kirjutas:Siin palju tarku koos, äkki keegi viitsib kaasa mõelda?
Meil põrandaküte, mis töötab gaasikatlaga. Ja no aru ei saa, miks pump järjepidevalt töötab, muudkui lööb vett ringi ? :shock:

Vaikselt hakkab asi hulluks ajama meid. Temperatuur tubades saavutatud, näen, et katel ei tööta, aga pump muudkui töötab ja olgugi, et müra on väike, hakkab ajudele (magamistuba on osaliselt katlaruumi peal ka) :evil:

Et mis siis valesti on? Või miks ta järgi ei jäta?
Pildid katlaruumist:
(mure siis selle punase jurakaga)
http://tinypic.com/r/k16ypg/5
http://tinypic.com/r/5js285/5
aga see punane jurakas peabki pidevalt töötama.
Sammalhabe
külaline

Lugemata postitus Postitas Sammalhabe »

ahjaa, see, et pump müra teeb on muidugi kurjast. Pump peaks olema hääletu. Ju on kuskil õhk sees.
Ma muidugi ei tea, kui palju põrandat selle katla järel on. Kui kinni v lahti see baipassi liiniseadeventiil on?
ummisan
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas ummisan »

...kui sul ainult põrandaküte seal katlataga, siis polegi seda punast pumpa vaja-annad katlale ette oma temperatuuri ja küll ta siis majandab...
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas vanakala »

ime , et see katel seal veel töötab ehk ingitseb......, peaksid otsima korraliku paigaldaja kes asja tiba ringi teeks muidu pole sul varsti enam kütet ka.
Külaline
külaline

vanakala kirjutas:ime , et see katel seal veel töötab ehk ingitseb......, peaksid otsima korraliku paigaldaja kes asja tiba ringi teeks muidu pole sul varsti enam kütet ka.
Jah? Nii hull kohe? :shock:
Mis siis ringi vaja teha?

Ja kes siin enne rääkis katlale temperatuuri etteandmisest, see mõte jäi segaseks, sest tubades ju temperatuuriandurid ja kontuur läheb ju siis n.ö kinni, kui vajaliktemperatuur käes.
Seepärast ma siin mõtlengi, et miks see pump pidevalt töötab, kui temp. saavutatud? Või siis ajab vett ringi niikaua, kuni vaja vett lisaks ka veel soojendama hakata?

Mingi spetsialist käis ükskord ja rääkis mingist ülevoolust vmt.

Aga jah, mis oleks kõige targem siis nüüd edasi teha? Kusjuures talvel mu meelest, kui külmem oli, ei teinud see pump üldse nii pidevalt häält või ei märganud seda?
Andke andeks jah, et ei tea sellest kõigest palju, tegemist nõrga naisterahvaga, kes üritab kuidagi aru saada, mida teha vaja
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets

korralikud baipassid vaja teha nii katlale kui ka põrandaküttepumbale. palju ruutmeetreid selle katla taga küttes on? kui üle 80m2 siis vaja juba hüdrojagajat. arvatavasti on nii katla kui ka küttepump juba kutud ja vajavad vahetamist(tänu vigasele paigaldusele).
ummisan
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas ummisan »

....ei saa aru miks seal üleültse see pump ja baipass seal vahel on?...vaata need toatermostaadid juhivad kollektoril olevaid täiturmootoreid aga mitte katelt (oleneb millist automaatikat lisaks katlaomale veel kasutad),mootorid sulgevad vastavalt toatemperatuurile kontuure ja kuna ilmselt on temperatuurid ka erinevad nagu ka kontuuride pikkused siis ka pump peab seda vett keerutama...katlale annad temperatuuri eraldi nii 25-36 kraadi ja seda siis hakkab katel hoidma...kuna ikka ei selgu kas katlataga ka radiaatorid või ei...kui pole siis ei ole ka seda lisapumpa sinna vaja -pane otsad otse katlaalla...kütan ise ka gaasikatlaga ja minul on radiaatorid ja põrandaküte,põrandaküte on minul mahavõetud plaatsoojus vahetist ja sinna on mul paigaldatud tsirkulatsiooni pump ja segamissõlm...vahest vanakala kribab siis õige paigalduse kus need kaks pumpa töötavad teineteist segamata ???
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets

kuskil vanemates teemades olen seda palju arutanud ja hetkel kahjuks väsinud ja ma ei näe ka lähipäevil aega pikemalt seletada. antud juhul siis viga selles,et lisa pump toimetab seal ka siis kui katel teeb tarbevet ja katlas klap ringi lülitunud ehk siis küte ei saa katlast vett kätte kuigi lisa pump seda tahaks. ok üks baipass olemas ja ei tea mis rolli see mängib kas hoiab ktlaringi, et katel üle ei kuumeneks ja tööandur saab enne temperatuurile reageerida või mitte ja rakendub keemiskaitse..... kui aga nüüd on ka mootrid sulgenud kütte ringidel siis vajab nii katel kui küttepump baipassi kuid antud juhul hakkab baibassile vesi lähenema katlapumbaga ühelt poolt ja küttepumbaga teiselt poolt. küttepumbale pole se baipass ka suureks abiks kuna sulgunud kontuuride mootorid ei anna ringluseks vett peale ja seega on see pump juba õhtal omadega.
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

müra tekib kuna põranda kontuuri ajamid sulgevad läbivoolu põrandast. kuna talvel enamik põranda ringe avatud, siis ka väiksem müra. pildi pealt näeb, et mõõdaviik on katla tsirk.pumbale omaringluseks aga põrandal puudub. kui just ei ole põrandakütte kollektori küljes. kui nüüd kõik või enamus kontuurid sulguvad, siis muutub ka voolukiirus torustikus, see tekitab ka müra. seda, et pump pidevalt töötab on näha juba pildilt- otse kilpi ühendatud. samas kui katla taga on ainult põranda küte (üks tarbija), siis see pump üleliigne (oleneb pindalast muidugi).
katlale antakse temperatuur ette vastavalt küttegraafikule. tavalinselt küttegraafik põrandaküttega siis välisõhk 0c/vesi 35c ning piiratakse ära tipp (näiteks max temp 45c).
kodanik Vanakala jutu juurde tulles, siis hetkeseisus võivad olla tsirk.pumbad kutud aga ei pruugi. hetke skeemi järgi takistab üks pump teist, seda nii möödaviiguga (by-pass) kui ilma.

pilti vaadates jääb käekirjast kehv mulje. kasutatud nii palju erinevaid tootjate torusi ja liiteid aga samas on vähemalt vastavaid tootja pressseadmeid kasutatud liitmikutel.
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets

jah võivad mitte olla aga tavaliselt hakkavad sellise ehitusega küttesüsteemid märku andma 3 või 4 aasta jooksul peale ehitust ja õnneks või õnnetuseks teen neid iga nädal ringi ja vahetan pumpasid ja hullemal juhul tuleb katla vahetus teha või siis katlasse hunnik pappi laduda kas või juba tsirk pumba näol sest kui panna sinna tootja poolne orginaal pump siis kisub üksi pump juba kolme tuhandeni.... kui veel lisada ümberlülitusklapp koos pesaga ja tihendikomplekt siis kisub päris nukraks kliendi jaoks. mina muidugi kasutan kateldes asenduspumpasid(mitte katla tootja orginaale) kui võimalik.
Külaline
külaline

Katel teeb vajadusel veel sooja vett; köetav pindala on 150 rm, radikaid pole, mõlemal korrusel põrandaküte, all veidi rohkem kui üleval.
Panen siia pildi ka sellest kohast, kus on kontuurid laiali lähevad ja kokku kogunevad (alumise korruse oma, üleval pm sama).

http://tinypic.com/r/mwfvaf/5

Et siis mida tegema peaks, et asi korda saada?
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

hakka raha koguma :hello:
Külaline
külaline

vaaderman kirjutas:hakka raha koguma :hello:
Ei noh hea soovitus, eks ma sellega tegelen päevast päeva :D

Aga kui nüüd tõsiselt, siis kas keegi suudaks siia kirja panna mingi loetelu, mis tuleks ära teha ja ka umbkaudu summa? On keegi kommenteerijatest huvitatud vbl süsteemi kordatehemisest? Teeb keegi pakkumise nt meilile? Arvestades, et kogu kupatus asub Tartus. Meiliaadress: marla.maasikas@mail.ee
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets

kaua see katel ja kütte süsteem seal toimetanud on?
mina kahjuks ei saa sinna tulla kuna sõidan homme rootsi ja kui nädalapärast tagsi olen siis on liiga palju tööd juba ees ja ma ei tea kaua siis eestis olen aga plaanis on otepääle minna mingil päeval ja siis võib ehk vaadata asja. loodan, et keegi siit viitsib asja käsile võtta.
mis aga hinda puutub siis seda lausa piinlik öelda sest kisub üsna kõrgeks. :D
Külaline
külaline

vanakala kirjutas:kaua see katel ja kütte süsteem seal toimetanud on?
mina kahjuks ei saa sinna tulla kuna sõidan homme rootsi ja kui nädalapärast tagsi olen siis on liiga palju tööd juba ees ja ma ei tea kaua siis eestis olen aga plaanis on otepääle minna mingil päeval ja siis võib ehk vaadata asja. loodan, et keegi siit viitsib asja käsile võtta.
mis aga hinda puutub siis seda lausa piinlik öelda sest kisub üsna kõrgeks. :D
meie oleme majas sees elanud kaks aastat, enne meid oli see ka juba u kaks aastat maja kütnud, siis muidugi madalama temperatuuriga, sest sees ei elatud.

saada sina palun siis hind meilile (piinlikkuse vältimiseks :P ) ja see info ka , kas ja kui palju otepääl käimise käigus ülevaatamine ja konsulteerimine maksta võiks?
Salvokas
külaline

Lugemata postitus Postitas Salvokas »

Vaat kui lihtne, teen oma süsteemist paar pilti ja juba on spetsialitstid diagnoosi pannud, et pump on pees, et süsteem on vaja täielikult ringi ehitada. Hinnanumbridki kohe-kohe tulemas.
Ise keeraks selle lühistoru seadeventiili täielikult lahti - seda pole sinna vajagi. Toru läbimõõt võiks seal vahel olla muidugi tunduvalt suurem.
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets

siis oli mu aimdus varem õige, et 3-4a. töös olnud asi.
vaatamine ei maksa midagi kui olen läbisõidul. aga loodame, et keegi siit jõuab varem ette.
Salvokas
pildilt ju näha, et asi valesti ja selle tulemusena rikub ka pumbad või mis sina siis arvad, et varem käis ka pump pidevalt ja müra polnud, et mis siis sinu arust seda müra seal teeb?
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

mul võimalus tulla ka kohapeale üle vaatama.
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
Vasta