soemüür

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Re: soemüür

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kas sellel pliidil on soemüür või ei ole kuna nii pole "populaarne" ja ei meeldi Pottkivile?

Pilt

Pilt

Et ei tekiks tühjast tüli panen selgitavaid pilte ka ;)

Pilt

Pilt

Ka see on samas majas ja mõlemal korstnal on siiber ka teisel korrusel, põrandast 2200

Pilt

Pilt

tänaseks köik
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Kaminahi!
Püüan delikaatselt asjast rääkida...
Selline keksimine on kohatu...võõrad,kes tagamaid ei tea, ei saa lihtsalt sellest aru. Tore on Su välja kaevatud pilte vaadata, aga parem oleks ilma viideteta isikutele kellega on Sul ainult isiklik kana kiskuda... Hea on ka vanade tegijate arvamust võrrelda sellega mida su tulek KOMEEDINA on kaasa toonud....

Hea ka , et uutele "professoritele" ei reageeri... tekst on küll selline nagu oleksid kohustatud neile kõika välja rääkima, ....aga muide...paar aastakest tagasi Sa nagu olid suur pliidi, kui ebaefektiivse soojusallika, suur vastane! Tuleb meelde... :grin:
ärge sõimake,aidake mind.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Meeldiv on diskuteerida delikaatsete inimestega :thumbsup:
Ehk mäletad, et olen siin mitmel korral nõu küsinud, et kas on ikka sobilik tutvustada erinevaid lahendusi ja nende võimalusi ning kas peetakse keksimiseks kui ka oma lahendusi näitan. Kõik, kes vastasid siis küsimisele, vastasid positiivselt. Urgitsejad on aja jooksul kas kadunud, loonud oma foorumi :rotfl: (vabandust) või on nad lihtsalt vaikivad pealtvaatajad, sest ükski teema pole jäänud publikuta :clapping: Ega ma nii vilets mees ikka ka ei ole, et iga tühikargajast solvaja pärast solvun :D

See pliidijutt. Ma ütlesin jah paar aastat tagasi nii ja paar kuud tagasi ütles seda minu kuuldes Heikki Hyytiäinen valjusti Eestimaal ja seda enam olen samal arvamusel, et väikese koldega pliidile suur soemüür pole üldsegimitte teema isegi ja kui on vaja ikka kütta, siis tunduvalt efektiivsem on seda teha ahjuga, ka väikese ahjuga. Minu väikseim ahi on 1450 kõrge ja kaalub alla tonni. Ka Kesk-Euroopas ei kasutata pliiti kütmiseks, vaid ikka kokkamiseks. Kus üldse tuntakse veel PLIIDI soemüüre? Aga kui vanade tegijate arvamused ikka mulle ei meeldi, siis pean õiguseks seda öelda nagu ka mulle öeldakse. "Vanad tegijad "kargavad välja, teevad maha, lubavad kõik õige päevavalgele tuua....ja ei midagi. Järgmine kord täpselt sama rida :blink: Mis kuradi möötühik on Pottkivi igas teises teemas "liiga tuim"?
Pottkivi, jutt käib jah ka sinust. Lubasid oma "eriti keerulise " meile selgeks teha aga kui näiteks midagi minu tööst ei ole "populaarne" ja kestvalt katsetatud siis on see ullikeste eksitamine. Hyytiäinen ka eksitas sind ju....
Räägiks õige iga mees mida teab ja peab tarvilikuks teistega jagada ja hoiaks solvumised omale nutta.

Vaadake MHA NEWS ja mõelge, mis nad seal keksivad ...

PS Kas siis on pildiloleval pliidil see soemüür?
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas juhan »

Tere!Eks keegi mees ei taha vist aru saada,et teemaalgatajal juba soemüür alustatud ja natuke teistmoodigi.Panen siia ühe jutukese kellegist Prokrustesest,kes elas kuskil Kreekas kunagi ja paistab,et on ka tänapäevalgi tema järgijaid.Nimelt pani ta kõik teekäijad ühesugusele kiviasemele(nn."Prokrustese säng")ja kas venitas neid pikemaks või lõikas lühemaks,et nad vastaksid sängi pikkusele.Prokrustes vormistas pärast oma tulemused teadusartikliks mille esitas Ateena Teaduste Akadeemiale ja pealkiri oli-"Atika teekäijate konstantsest pikkusest"!
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

No nii, :)
nüüd siis asi nii kaugel, et paar päeva ka proovitud.
MBS pllit komlektis sellise soemüüriga tundub olema päris hea lahendus. Pliit on väga erk, lööb kiiresti köögi soojaks, pliidiplaat ja praeahi väga kiired ja tõhusad, soemüür, mille seinte paksus 85mm ja lõõride kogupikkus ligi 6m, koos viimalõõriga, mis läbib vannituba aitab sooja salvestada. Soemüüri mõte ju kui pliiti rohkem kasutada, et soe ei tuiska mõttetult korstnasse.
See jutt, et pliidiga maja kütmine on jama, no võib-olla põhiküttena küll. Aga minu olukorras, kus ka küttepuu mets omal olemas tundub küll ebamõistlik olevat näiteks elektriga kütta. Arvestades, et elektrikütte kasutegur 100% lähedane ja puukütte kasutegur 50...75 loetakse olevat.
Mugavad küttesüsteemid jäägu ikka lausrikaste lõbuks, kui raha iseenesest taskusse voolab, siis see muidugi igati õigustab. Aga miski ei garanteeri, et suur rikkus kord otsa saab.

Ühesõnaga: rahul
Üks pilt ka (ehkki vabandan, ma ei ole hea pidimeister)
Pildil olev müür veel lõplikult kuivamata. Ei ole tehtud järelvuukimise meetodil nagu algselt planeerisin. Laotud Uninaks ahjuseguga ja vuugitud.
Kas keegi oskaks soovitada, kui lõplikult ära kuivab, kas tasuks millegiga üle võõbata, et ei oleks imav, et oleks pisut erksam, lihtsamini puhastatav?
Manused
nurk1.jpg
nurk1.jpg (29.84 KiB) Vaadatud 4439 korda
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Mitme kraadine suits läheb näiteks 10 min peale kütmise alustamist korstnasse?
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

vuuk kirjutas:...Pliit on väga erk, lööb kiiresti köögi soojaks, pliidiplaat ja praeahi väga kiired ja tõhusad...
Selles lauses peitub väike vastuolu hea soojamüüri tegemiseks. Kui soemüüri soojaks saad, võib köögis juba leili visata.
Mul selline asi juhtus õuemajas. Lõpeks jagasin asja ära ja lappisin praeahju ning pliidiplaadi kive täis. Pliidiplaadil kaks rida kive. Nüüd saab soojamüüri ka sihtotstarbeliselt kasutada.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Saunasupi oli vist see soome toode millega kuuma pinda üle möslada.
vanaema on sul veteran...
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Mitme kraadine suits läheb näiteks 10 min peale kütmise alustamist korstnasse?
Püüan selle edaspidi ära mõõta, endal ka oleks huvitav teada.
Kuid kuna uuel süsteemil tõmme on tunduvalt parem kui vanal ja samas lõõride kogupikkus sama, siis ma ei usu hästi, et liiga jahe hakkab korstent ohustama. Vana pliit ja soemüür olid olnud ligi 50 aastat. Korstna pigitumist üleval jahedas osas seni vaid vähesel määral.
Kaminahi, värskenda parem mu mälu, et milline temperatuur peaks telliskorstnasse minema, et oleks optimaalne?
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Korstna otsast peaks välja tulema vähemasti 100kraadi. Iga korstnameeter pidi maha võtma umbes 10kraadi.
Mul läheb ahju kütmisel korstnajalga umbes keskmiselt 250kraadi. Esimesel korrusel ka korstnajalg ahju eest. Teisel korrusel saab juba "soesein" otsa. Nii, et ülearu nagu välja ka ei lähe - pole võimu seal sees enam.
.
Tel 5o9279o
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Järeldan, et Motamehel läheb suitsugaas korstnasse alt. Siis töötabki ka korstna jalg soeseinana. Mul alt ühendamine oleks läinud liiga keeruliseks, sest tegemist vana majaga ja siis oleks pidanud hakkama ka ruume ümber ehitama.

Raamatus on kirjas, koldest väljuvad puukütte puhul 600 kraadised ja õige pikkusega lõõristiku korral korstnasse jõuavad 200kraadised gaasid. Pole täpsustatud kuid, ilmselt mõeldud, et gaasid lähevad ülevalt slepega korstnasse. Väikemajade ja suvilate liialt madalate korstende puhul on minimaalselt 200 kraadine suitsugaas korstnas vajalik ka selleks et saaks tekkida üldse vajalikku tõmmet soojade ilmadega. Mul korstna kõrgus slepest umbes 7 m ja tervekivi lõõr.
Minu soemüüril on nagu traditsiooniliselt ikka neljas lõõr suvelõõr, nii et saab reguleerida suitsugaaside liikumist vastavalt soovile. Kas lühemat või pikemat teed pidi.

Kus aga müüakse termomeetreid nii kõrgete temperatuuride mõõtmiseks?
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

vuuk kirjutas:Järeldan, et Motamehel läheb suitsugaas korstnasse alt...Kus aga müüakse termomeetreid nii kõrgete temperatuuride mõõtmiseks?
Väga õige järeldus.
http://www.kodusoe.ee/foorum/viewtopic.php?f=6&t=1008
Sealt näed ka 500 kraadise temperatuuriga ahjutermomeetrit. Neid on poodides müügil.
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

sashaobrok kirjutas:Saunasupi oli vist see soome toode millega kuuma pinda üle möslada.
Tsiteerin vaid saunasupi kasutust läbi oma arvamuse ja kogemuste.
Olen puht juhtumisi teinud aastat viis tihedamat koostööd kunstirahvaga-disaineritega ja sealt sain külge teadmise, et läikiv asi on jama... Kõige hullem, kui looduslik materjal lakiga läikima lüüakse. Kui punase tellisega teete neid müüritisi siis proovige neid mitte üle võida. Olen proovinud mitut vahendit ja ütlen, et kes tahab kasinalt seda head tulemust saada, siis valige valge nakkedispersioon on üllatavalt hea. Liitrine, 75 kroonine pudel lahjendada 1.10...ja muideks, täpselt sama lõhnaga mis 20x kallim kivikaitse. Kes usaldab vaid originaali kasutab kivimüüajate vahendeid.Kui aga muidu ei saa, siis õlitage ikka :blink:

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Ma lõpetasin juba katlaga kütteperioodi ära. Võtsin sealt korstna termomeetri ära ja panin selle pliidi korstnalõõri.
Pliit kivist ja soemüür 85-70 -85. Soemüüris rõhtsalt paiknevad lõõrid. Korsten nii 8 m, tellise suurune lõõr.Täna siis proovisin temperatuuri mõõta. Ilm oli küll vaikne ja tatine ja suits keeras harjalt räästasse ja sealt maha. 10 minutit peale tule tegemist oli korstnas, soemüürist väljuv suits 95 kraadi. 20 min. pärast 110 kraadi. Üle kahe koldetäie kütta ei saa - läheb liiga palavaks 60m2, aga selle küdemise ajal oli soemüürist väljuv temperatuur ainult 125 kraadi! Jama värk eks!?
ärge sõimake,aidake mind.
CTR
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas CTR »

Tere,

Mis on JM hind kivikorstnal ? JM kokku 6.8m. Hind koos materjaliga ja puhas tööraha.
Väga lihtsa kamina välja ehitamine, must vuuk ja krohvimine.

Vasta