heliisolatsioonimatt parketi alla?
põrandad, põrandatööd
-
- külaline
heliisolatsioonimatt parketi alla?
Lugemata postitus Postitas ei_tea_ööd_ega_mütsigi »
alumised naabrid uues korterelamus kostavad mulle tuppa pea sama hästi, nagu istuksidki mul toas.
tegemist suht uue majaga, arendaja on otse loomulikult 'pankrotis', seega garantiitöid ei teostata, jäi ka alltöövõtjatele võlgu, seega ei liiguta ka need lillegi.
oleme naabritega koos püüdnud probleemile lahendust leida:
võtsime koos nende kipsist ripplae maha, tihendasime paneelide vahed vahuga, toppisime 100mm klaasvilla lae vahele ja topeltkipsi kruvisime peale. asi on palju parem igatahes, kuid kahjuks mitte piisavalt.
põrandat katab laudparkett, põrand ise lainetab ja on hirmus muhkus. hea meelega nokitseks ta tuba toa haaval üles, tasandaks ja klopiks parketi kokku tagasi. samas võiks mõne tõhusama mürasummutusmati juba parketi alla panna. suht põgusal otsimisel ma igatahes midagi sobivat ei leidnud (paksus kuni 25mm on OK ma arvan).
ehk oskab keegi aidata?
tegemist suht uue majaga, arendaja on otse loomulikult 'pankrotis', seega garantiitöid ei teostata, jäi ka alltöövõtjatele võlgu, seega ei liiguta ka need lillegi.
oleme naabritega koos püüdnud probleemile lahendust leida:
võtsime koos nende kipsist ripplae maha, tihendasime paneelide vahed vahuga, toppisime 100mm klaasvilla lae vahele ja topeltkipsi kruvisime peale. asi on palju parem igatahes, kuid kahjuks mitte piisavalt.
põrandat katab laudparkett, põrand ise lainetab ja on hirmus muhkus. hea meelega nokitseks ta tuba toa haaval üles, tasandaks ja klopiks parketi kokku tagasi. samas võiks mõne tõhusama mürasummutusmati juba parketi alla panna. suht põgusal otsimisel ma igatahes midagi sobivat ei leidnud (paksus kuni 25mm on OK ma arvan).
ehk oskab keegi aidata?
-
- külaline
Re: heliisolatsioonimatt parketi alla?
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ma ei tea, kas see oleks õige materjal, aga olen näinud, et on paigaldatud 10mm isolatsiooni plaate, küllatki jäigad, suhteliselt väikeste mõõtmetega, vist mingi 50x100cm ja tootis kas Viisnurk või mingi tema tütarfirma, kuid arvatavasti praegusel ajal Pärnus puitkiudplaadi tehas. Laduda saaks neid plaate kahes kihis vaheliti. Kuna ei ole põrandate alal eriti kodus, siis võib minu kirjeldatud materjal olla valesti soovitatud.
Urmasr
Urmasr
Lugemata postitus Postitas armering »
See roheline isoplaat(ca 10 mm)Aga väga palju tõsta ju ei saa,kuna siis tekib ju ustega probleem

Kõik betoonist ja kivist 53905131 Janno armering@carlnet.ee Viljandi
-
- külaline
Isoplaate seda kasutatakse põrandal tõepoolest. sammu- ja löögisummutus pidavat head olema. mind häirib pigem see, et igasugune muu olmemüra, nagu valjem jutt, muusika, teler läbi kostavad. kui keegi oskaks kommenteerida, kui hästi Isoplaat üldist mürataset vähendab, oleks väga tänuväärt.Külaline kirjutas:Ma ei tea, kas see oleks õige materjal, aga olen näinud, et on paigaldatud 10mm isolatsiooni plaate, küllatki jäigad, suhteliselt väikeste mõõtmetega, vist mingi 50x100cm ja tootis kas Viisnurk või mingi tema tütarfirma, kuid arvatavasti praegusel ajal Pärnus puitkiudplaadi tehas. Laduda saaks neid plaate kahes kihis vaheliti. Kuna ei ole põrandate alal eriti kodus, siis võib minu kirjeldatud materjal olla valesti soovitatud.
Urmasr
kusagilt ma olen lugenud justkui tugevamatest a'la poroloonmattidest, mida kasutatakse. aga enam ei leia infot üles.
on täitsa võimalik, et paari ust on vaja altpoolt lõigata

Lugemata postitus Postitas armering »
http://www.isoplaat.eu/?id=41&menu=5
Ega sa seda müra väga ära ei saagi,olenemata mida sa sinna panna kavatsed.Tuleb leppida,et kortermajas on need asjad nii nagu on.Aga jah-lihtsam ja odavam viis on isoplaat.Ega seda ehitajat kah väga süüdistada ei saa,ehitaja teeb ikka nii nagu projektis ette antud.Oletan,et seal on tehtud paneeli peale lihtsalt tasandusvalu.
Ega sa seda müra väga ära ei saagi,olenemata mida sa sinna panna kavatsed.Tuleb leppida,et kortermajas on need asjad nii nagu on.Aga jah-lihtsam ja odavam viis on isoplaat.Ega seda ehitajat kah väga süüdistada ei saa,ehitaja teeb ikka nii nagu projektis ette antud.Oletan,et seal on tehtud paneeli peale lihtsalt tasandusvalu.
Kõik betoonist ja kivist 53905131 Janno armering@carlnet.ee Viljandi
-
- külaline
tasandusvalu koha pealt on sul täiesti õigus. karta on, et mõningane müra siiski jääb. 2 Isoplaati on ilmselt parem kui 1, 3 on parem kui 2 jnearmering kirjutas:http://www.isoplaat.eu/?id=41&menu=5
aga kui on olemas spetsiaalselt sellise probleemi lahendamiseks disainitud materjal siis kasutaks pigem seda, kui hinna-kvaliteedi-saadava tulemuse suhe on paigas.
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
heli summutamine on paras pähkel
sest ta kandub edasi mööda konstruktsioone, torustikke
ventilatsiooni kaudu
sest ta kandub edasi mööda konstruktsioone, torustikke
ventilatsiooni kaudu