Pioneer pliidi ümberehitus keskkütteks?
Pioneer pliidi ümberehitus keskkütteks?
Lugemata postitus Postitas Server »
Milliseid materjale ja mida oleks sellise süsteemi ehituseks vaja ning kui töökindel ja praktiline selline süsteem oleks?
Esialgu olemas vaid pliit.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Re: Pioneer pliidi ümberehitus keskkütteks?
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
kena köik
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Ehk väike seletus miks selline soovitus? Külm onju...kaminahi kirjutas:Olen neid pliite õndsal vene ajal torujürina ehitanud XXXL korda ja kundedele nende soovides kerge teenistuse nimel vastu tulles, st. "klient on kuningas ",aga sulle ütlen selle kogemuse pealt vaid üht: "kui vähegi saad, jäta nii, kuidas on"
kena köik
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Väike seletus on see, et kolde võimsus on pehmeltväljendudes ...ja kui hakata veel rääkima mingitestki normidest saab jutt kähku aetud.Server kirjutas:Ehk väike seletus miks selline soovitus? Külm onju...kaminahi kirjutas:Olen neid pliite õndsal vene ajal torujürina ehitanud XXXL korda ja kundedele nende soovides kerge teenistuse nimel vastu tulles, st. "klient on kuningas ",aga sulle ütlen selle kogemuse pealt vaid üht: "kui vähegi saad, jäta nii, kuidas on"
kena köik
Jutt saaks ilus, pikk, aga usu ka ühte lauset inimeselt, kes seda paska ise tootnud on:
"Jäta isegi mõtlemine sellest"
------------------
www.ehituspenskarid.com
Vanasti polnud eunorme ja neile vastavaid pliite ning keskkütte seadmed aga sooja ju toodeti. Tuba oli soe ja keegi ei nurisenud ega teadnud midagi mingeist "normidest".
Rahaliselt lihtsalt ei ole võimalik ehitada normidele vastavat küttesüsteemi. Sellest ka küsimus, ehk on minginegi võimalus Pioneer pliidist natukene rohkem välja pigistada?
Oma tuttaval toimib pioneer juba aastaid sellise süsteemiga ja ei ütleks et tuba külm on.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Server kirjutas:Normidest rääkides siis kellele need seatud ja milleks? Elan metsas kes neid ikka kontrollib.
Vanasti polnud eunorme ja neile vastavaid pliite ning keskkütte seadmed aga sooja ju toodeti. Tuba oli soe ja keegi ei nurisenud ega teadnud midagi mingeist "normidest".
Rahaliselt lihtsalt ei ole võimalik ehitada normidele vastavat küttesüsteemi. Sellest ka küsimus, ehk on minginegi võimalus Pioneer pliidist natukene rohkem välja pigistada?
Oma tuttaval toimib pioneer juba aastaid sellise süsteemiga ja ei ütleks et tuba külm on.
Olen oma arvamuse ära öeldnud ja kui eelistad naabri tarkust , siis nii teegi.
Ah, et normid... Eks sa võid seal metsas teha mida tahad, sõita eriotstarbelisega ja kui ei karda vahele jääda , põruta Toompeale.
Tegelik põhjus, miks ma soovitan muud on see, et mis oleks sulle kasulikum. Kas sa ei tahagi elada naabrist paremini?
Kui jõuad selleni, et saad teada selle süsteemi ehitamiseks vajalikud kulutused, loobud niigi

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
- stupiduser
- Ehitusguru
- On tänanud: 24 korda
- On tänatud: 23 korda
Lugemata postitus Postitas stupiduser »
Pliitide kohta pole minu teada ühtegi normi. Või on?
hobipottsepp@hot.ee 5043316
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Kära oli kõvastupiduser kirjutas:Normi üle arutamiseks on eraldi teema (kahjuks suht vaikne, mind huvitaks sealne arutlus väga kuna mulle on senini EN15544 ümber eelnevalt olnud kära suht arusaamatu).
Pliitide kohta pole minu teada ühtegi normi. Või on?

Olin seal EN-i koolitusel, käratsejaid seal osalemas kõiki ei näinudki aga oma arvamuse sain.
Käib EN muidugi ka pliitide kohta. Austerlastel oma e-programm, kus kõik rehkendused samas programmis klappima pannakse.
Rusikareegel on minu tõlgenduses väga lihtne, seniks kuni jõuame peensusteni...
Koldes peab olema tagatud puhas , kõrgel temperatuuril põlemine , lõõristik ei saa olla üle mõistuse pikk, sest korstnast peab väljuma 100 kraadine valge suits. Kõik.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Minu elumoto ei ole Olla naabrist parem isegi siis kui mul oleks raha kui ratsahobuse sitta! Väga vale suhtumine ellu. Õnneks on see sinu elukaminahi kirjutas:Server kirjutas:Normidest rääkides siis kellele need seatud ja milleks? Elan metsas kes neid ikka kontrollib.
Ah, et normid... Eks sa võid seal metsas teha mida tahad, sõita eriotstarbelisega ja kui ei karda vahele jääda , põruta Toompeale.
Tegelik põhjus, miks ma soovitan muud on see, et mis oleks sulle kasulikum. Kas sa ei tahagi elada naabrist paremini?
Kui jõuad selleni, et saad teada selle süsteemi ehitamiseks vajalikud kulutused, loobud niigi![]()
kena köik

Sinu viimse lausega nõustun selleks saigi tehtud teema et eelnevalt asja targematega arutada.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Server kirjutas:Minu elumoto ei ole Olla naabrist parem isegi siis kui mul oleks raha kui ratsahobuse sitta! Väga vale suhtumine ellu. Õnneks on see sinu elukaminahi kirjutas:Server kirjutas:Normidest rääkides siis kellele need seatud ja milleks? Elan metsas kes neid ikka kontrollib.
Kui jõuad selleni, et saad teada selle süsteemi ehitamiseks vajalikud kulutused, loobud niigi![]()
kena köik
Sinu viimse lausega nõustun selleks saigi tehtud teema et eelnevalt asja targematega arutada.
Tee nagu naabril, aga tee veel sitem.... kui naabri vigadest ei suuda õppida.

------------------
www.ehituspenskarid.com
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Võtan seletada seda asja veidi.Server kirjutas:Ehk väike seletus miks selline soovitus? Külm onju...
Ise ka kunagi olnud kõige targem maailmas ja toimetanud just nii, nagu sul praegu plaanis. Lõhkusin välja ahjud ja ühe pliita. Kütsin maja pioneerpliitaga. Kütab ära kenasti 80ruutu maja. Sitasti soojustatud peale selle. Ikka kütab ära, aga...
...Alates sellest hetkest oled sina katlakütja. Õhtul viskad ämbri täie kivisütt alla... see vädib seal jupi aega ja siis suitsupahvaka saatel hakkab põlema... terve maja haiseb koguaeg kivisõe tossu järgi... öösel kella nelja ajal tõused sa üles ja lähed viskad järgmise ämbritäie kivisütt... ja kordub kõik suitsu osas. Ehitasin isegi kivisõe jaoks augu köögi põrandasse. et sealt ikka öösel võtta oleks. Muidu pead veel öösel paljalt kivisött tooma minema. Hommikul tõustes on muidugi esimene tegevus kohe jälle katla kallale.
Nüüd ütled sina, et sa elad metsas ja kütad puudega. Muidu ju käes ja ei haise ka. Aga vat siis ei küta see sistem enam sittagi. Puidul on ikke niipalju vähem jaksu. Ja katlakütja oled sa nagunii.
Võta kohe kätte ja tee omale üks korralik ahi. Kui raha pole, tee ise. Ikka tuleb parem variant, kui see pioneerpliita.
Mina olen ringiga ahjude juures tagasi. Vahepeal olen katsetanud väga mitmeid erinevaid variante. Kõik odavad, ikke samadel põhjustel, mis sulgi.
Tutvu teemaga, kuidas täielik võhik ahju ehitas. Võta julgus kokku ja ära tegele jamaga. Kui sa selle pioneerpliita kemüüse kokku saad, siis vähemasti viie aasta pärast juba mõtled, Motamehe ja Kaminahju jutul oli tõepõhi all. Miks ma vahepeal siis niipalju raha raiskasin?
http://www.kodusoe.ee/foorum/viewtopic.php?f=6&t=1008
Tel 5o9279o
Lõpetuseks.
Vanasti asi toimis nüüd on aga mingid normid ja enam ei toimi??? natukene apsurd. Jääb tunne et kõik peaksid nüüd kiiremas korras oma normidele mittevastava küttesüsteemi välja lõhkuma.
Lisainfot:
Ahje ja soojamüüre ei ole plaanis välja lõhkuda. Pliitat (pioneer) kütan nii ehk naa et soojaks saada loomatoit soe vesi ja 20m2 köök (nõnda iga päev) miks siis mitte ära kasutada lisaküttena radikaküte nagunii ju kütan kui katlakütja.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Server kirjutas:Ehk jätame selle Eestlastele omase üksteise maha tampimise ja anname asjakohast infot. Kas ja kuidas oleks võimalik ning mida selleks vaja ja milline oleks kogumaksumus?
Lõpetuseks.
Vanasti asi toimis nüüd on aga mingid normid ja enam ei toimi??? natukene apsurd. Jääb tunne et kõik peaksid nüüd kiiremas korras oma normidele mittevastava küttesüsteemi välja lõhkuma.
see on minu leebeim abikäsi sulle, mitteestlasele:
viewforum.php?f=9
Sina küsid, Sulle vastatakse , et on kogemused ja ära sina nii enam tee aga sina jumbu tuleb ja tänad kohe

------------------
www.ehituspenskarid.com
- stupiduser
- Ehitusguru
Katel, akupaak, hunnik pumpasid ja torude-klappide-ventiiliderägastik.
Kui tahad ahikütet siis ehita ahi. Või mitu. Pliidi peal tee süüa.
Minupoolne võhiklik soovitus.

Tundub et asjakohast infot kuidas seda veneajaimet üles ehitada tööle saada ei tule.
Ehk veab lotos?
- stupiduser
- Ehitusguru
Pliidi puhul vist ei saa puhtast kõrgel temperatuuril põlemisest rääkida?kaminahi kirjutas: Rusikareegel on minu tõlgenduses väga lihtne, seniks kuni jõuame peensusteni...
Koldes peab olema tagatud puhas , kõrgel temperatuuril põlemine , lõõristik ei saa olla üle mõistuse pikk, sest korstnast peab väljuma 100 kraadine valge suits. Kõik.
Ja sellest ebapuhtast põlemisest tulevast soojusest võtab valdava osa pliidiraud ära.
Kui pliidirauda ei kasutaks (selleks, et soojust jätkuks soemüüri ja igasugu pudelite kütmiseks) siis ei oleks enam tegemist pliidiga, eksole!?

Normijutu tõstan Sinu lahkel loal EN-teemasse.

- stupiduser
- Ehitusguru
Kas see ei ole asjakohane info, et normaalselt seda süsteemi tööle saada ei ole võimalik?Server kirjutas: Tundub et asjakohast infot kuidas seda veneajaimet üles ehitada tööle saada ei tule.
Üks variant oleks moodulkorsten paigaldada ja selle alt pigivett ämbrite kaupa välja tassida

Või mida Tarkade Klubi arvab?
- motamees
- Ehituspenskar
Ahhaa, leidsin veel ühe varjupoole. Kui sa nüüd pudelid sinna pioneeri sisse suvatsed panna, siis looma kartulite keetmine unusta ära. Pliitaraud nii külm, et kartulite keetmine võtab igaviku.Server kirjutas:... Pliitat (pioneer) kütan nii ehk naa et soojaks saada loomatoit soe vesi ja 20m2 köök...
Nagu ennist kirjeldasin, oli meil pioneeri alla pidevalt tuli. Naine aga tegi ikkagi süüa elektripliita peal. No ennem jääd nälga, kui pudelitega pioneeri pealt süüa saab.

Aga asi kipub sinnakanti, et sa tulid siit foorumist omale kaasakiitjaid otsima ja vaatamata vastuseisule teed sa nagunii omanuhti. Ega keegi keelata saa.
Eks muidugi on pioneeril ka mõni plusspool. Neid aga pole mõtet kirjutadagi. Sul omast käest neid kuhjaga võtta.
Tel 5o9279o
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas Õhuke »

Seega Server, on süsteeme, mis võivad töötada Pioneer pliidiga nii, et öine pereelu ei kannata

...ainult endale
- motamees
- Ehituspenskar

Ja nagu ütleb Õhuke kusagil mujal - kui tahad head ja odavat, siis pead ostma kaks tükki. Ühe odava ja teise hea.

Tel 5o9279o
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:

------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas Õhuke »
...ainult endale
Kõik vaid ütlevad et ei ole võimalik ei saa ei ole mõtet kuid millised on siis takistused?stupiduser kirjutas: Kas see ei ole asjakohane info, et normaalselt seda süsteemi tööle saada ei ole võimalik?
Aga asi kipub sinnakanti, et sa tulid siit foorumist omale kaasakiitjaid otsima ja vaatamata vastuseisule teed sa nagunii omanuhti. Ega keegi keelata saa.
Normid puuduvad? Vabandust, kui neid tehti ei teadnud keegi mingidest normidest. Hoolimata sellest neid ju paigaldati ja "toimisid" mitte küll nii nagu tänapäeva küttesüsteemid aga siiski.
Ühele on normaalne kui katlamajas pelletküttega automaatkatel mille pelletkasti käid kord kuus täitmas kas või ülikonnas, teisele aga puid kivisütt tuppa tarides ja pliidi alla kütet visata. Maitse asi.
Saan aru et parem oleks paigaldada nüüdisaegne küttesüsteem ja jätta kus kurat see Pioneer. Kahjuks selline võimalus esialgu puudub ning selle tulemusena lootsin siit saada veidi eelinfot millist tööd ja rahastust sellise süsteemi ehitus nõuaks.
Ei otsi kaaskiitjat vaid vastuseid.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:

Pudeli viina eest ei saanud mingit teraslehte ja vähemalt mina ei keevitanud ühtegi akupaaki soru eest kokku.

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
- stupiduser
- Ehitusguru
Mõelge korstna peale ja masenduge!
Foorumist on läbi lipsanud mõned faktid:
1. Pigivesi kondenseerub ca 80C peal, väävelhape kütteõli kasutamisel 120C peal
2. Korstnas langeb suitsugaasi temperatuur ca 10C meetri kohta
3. Pigipõleng on paha-paha ja põletab Te maja maha
Järeldused:
1. Korstnast peaks väljuma vähemalt 100C suitsugaas (õli puhul 150C?)
2. Normaalsesse (mitte peldik- ehk barakktüüpi maja) korstna puhul peaks sisenev temperatuur olema vähemalt 180C
3. Pigipõleng on endiselt paha-paha ja põletab Te maja maha
Ma tõepoolest tahaks näha, kui kellegil peale pliidi ja 60m2 maja ktmist korstnasse 180C läheb.
Ma tahaks näha, kas kellegil heast ja ökonoomsest järelpõlemisega katlast korstnasse 180C läheb.
jne
Mõned näited.
Suvel renoveeriti minu ja naabri maja.
Mõlemal uued korstnad. Mul pits OK, naabril JUBA pigi tuleb läbi.
Tundub, et pliit lastud kahekivilõõri (talvel nurgad härmas) ja ei sa aru kuidas nad teise korsna p..sse on keeranud.
Endal mahalõhutud korsten oli ehe vanamuti kütte näidis: pöidlaotsa suurused pigikänkrad. Ime, et põlema polnud läinud. Madal temperatuur vist

Mul lapsepõlvekodus vanaema suutis ringlõõriga ahju nii kütta, et slepe siibrist pigi nirises.
Veel näide: teisel naabril needsamad üldehitajad tegid uue pitsi. Kütab naftaga. Täna just vaatasin, et-etskae- pits juba pigine. Ei taha teada, mis allpool toimub. Õnneks olen abipäästjate kursusel käinud, hüdrandi asukohta tean ja kohalikud tuletõrjujad ka tuttavad

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu