suvila ümberehitamine majaks

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Luz
külaline

suvila ümberehitamine majaks

Lugemata postitus Postitas Luz »

Tere!

Palun ka oma teemaga siit abi. Asi siis selles, et meil plaan majaks ümber teha suvila. Seda suvilat on mingil ajal isegi veidike korrastatud, aga elamuna kasutamiseks ta sooja ei pea ja on meie perele ka väike.

Nüüd siis vaja ta kas päriselt otsast uus teha või kuidagi laiendada. Raha taga asi kinni jääbki. Kui oleks raha, vist lõhuks ta maha ja teeks otsast peale kõik uuesti.

Suvilal on põrandaks vaid põrandalaud, mille all tühi ruum. Kuna piirkonnas on kõrge põhjavesi, siis maja ümbrus suuremate vihmadega ujub ja arvan, et ka siis põranda alune. Peale selle on möödaminev tee tasapind kõrgem, kui vundamendi ülapiir, seega sademeveel hea hoovi voolata.
Majal on uus plekk-katus ja katusealune korrastatud, nii et suviti on korralik ruum. Talvel aga kõik külm, kui jätta välja uus pliit, soemüür ja küttekamin, mis peaksid sooja andma. Annavadki, aga kogu maja kokkuvõttes jahtub liiga kiiresti.

Nüüd siis ei oska me otsustada, kuidas oleks õigem, kas lihtsalt vundamenti laiendada ja ümber vana suvila ehitada uus, nagu uus maja, jättes osa vana seina uuesti soojustatult alles, või..
... teha kogu asi otsast peale uuesti.
Alles tahaks jätta need uued pliit, soemüür ja kamin kindlasti.

Palun teie asjalikke nõuandeid, sest pole ise kuigi kursis ehituse ja kogu muu sellega seonduvaga.
Kuidas teie antud olukorras toimiksite, kui oleksite meie asemel.
Tervitades Luz
Holt
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 2 korda

Re: Ei oska otsustada... PALUN aidake

Lugemata postitus Postitas Holt »

Püüa ennekõike saada paika drenaaž, siis vähemalt vundament ning põrandaalune kuivem-soojem. Hilisemat juurdeehitust dreen ei sega. Kui vaid on koht, kuhu dreenitud põhjavesi juhtida. Häda korral, kui puudub läheduses kuivenduskraav/ maapinna looduslik kalle, võimalik paigaldada pump ja lihtsalt pumbata majast vesi kaugemale.
Torutööd. 58140899
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Sellise hoone kindlustaks siis ära...
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

esimene asi mida soovitaks on see, et leia projekteerija
muidu sünnib taas järgmine kolemaja mis risustab avalikku ruumi
ja muutub omanikule tõeliseks kinnisvaraks mida pole võimalik müüa
samas saad ka tänu uuele projektile teada palju raha kulub
Holt
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Holt »

Kui põrandate alused kuivad, pole ka hirmu, et vamm sisse lööb. Võtsin sõna just seetõttu, et maakodus samade jamadega maadelnud. Samas kui maja pere vajadustele väike, ja rahalised võimalused tagasihoidlikud, kas on mõtet end suurte plaanidega erutada.. :)
Torutööd. 58140899
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: suvila ümberehitamine majaks

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Enne ümbertegemist, aga eriti just igasugu korruste ja korstende puhul peaks uurima, kas vundament ka selle lisatud raskuse üle elab. Kui sellega jama ei ole siis peab niiskuse ja sademete "ärakorjamise" teemaga tegelema. Muidu võib juhtuda, et saab nagu hea asi aga mõne eriti märja aasta puhul hakkab maja upakile vajuma. Pole küll teemasse aga venelastel on igavene jama seal kus igikelt kaduma hakkaba. Pinnas mis pole iial õõtsunud hakkab majade raskuse all vajuma. Igasugu kommunikatsioond lagunevad. Meil igikeltsa puudumise tõttu sellise jamaga kokkupuutumist ei ole.
Luz
külaline

Lugemata postitus Postitas Luz »

Mul ongi olemas projekteerija ja migit kolemaja seal ei tule. Ma pole ise üldsegi neist kolemajadest huvitatud. Mõni ehitab endale tõesti aga sellise jubeduse valmis, nagu veneaegne viljakuivati, pole tegu ega nägu.
Kindlustada saab aga alles siis mu meelest, kui juba kasutusluba või isegi elamisluba olemas. Just, hakkangi mõtlema, et ehituse ajal kindlustada peaks ju ka saama, see oleks igati loogiline. Kes teab, mis võib juhtuda.

drenaazhi panekule olen isegi mõelnud, aga kaugele tuleb see siis vedada küll.
Pinnas on vesiliival ja see suvila ongi juba poole vundamendi ulatuses maa sisse vajunud. Mitte ainult meie oma, aga teistelgi nii, selles kandis.

Sellepärast olengi kaalunud, et kas teha ümber vana suvila täiesti uus vundament, et siis üldsegi kõrgem ja kindlam, sest antud vundament on küll puhtast paekivist laotud, aga väga madal juba.
Samuti kaalun, kas teha ehk hoopis postidele ja alt lahti jätta või hoopis täiega ära valada ja siis põrand sellele.

Palun andke nõu, olen tõesti väga kogemusteta ja projekteerijaga jäi asi hetkel lahtiseks, kuidas ja midamoodi üldse parem oleks.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui on kindlustus olemas, siis on kõik teed lahti ju, kui midagi olemasolevas ei sobi või muidu vundamentum õdilavõitu. Ja suvilat ikke kindlustavad.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Minu lollakas soovitus oleks see maja suvilaks jättagi ja ehitada eluase sinna ikka kuhu see ka mõistlik on. Mitte vesiliivale kuhugi sohu kus pole drenaazigi.
vanaema on sul veteran...
minukogemus
külaline

Lugemata postitus Postitas minukogemus »

Sama tee läbitud 7 aastat tagasi. Mul oli sellest lihtsam, et vundamendi ja pinnavee probleeme polnud ja suvila oli piisavalt suur ja pooleliolev (karp valmis, katus peal) Minu asi oli sise- ja välistööd. Ainus asi millega puusse panin oli soojustus - seina sai tuhaplokile vaid 5cm villa +tuuletõke ja vooder. Seda on sel talvel ilmselgelt vähe! Lisaks mõni külmasild, mida ei andnudki vältida (rõdupaneel otseühenduses põrandapaneeliga)
Valmis suvila ümberehitamine elamiskõlbulikuks on koledamal kombel lisatöömahukas võrreldes uue ehitamisega, eriti, kui tahad veel osa asju alles jätta ja osa laiendada. Minu oma oli heas seisukorras ja kuni selle etapini hästi ehitatud aga kõrvalolevaid vaadates ja nähes kuid punnitatatakse niiskuse ja soojustuse ja planeeringu probleemide kallal arvan, et uue ehitamine oleks õigem. 9 korda mõõda 1 kord lõika !!!
Vasta