Ruumi soojustamine

kuidas soojustada oma elamist
SanderMSTE
külaline

Ruumi soojustamine

Lugemata postitus Postitas SanderMSTE »

Heyy rahvas,

nimelt olen sellise probleemi ees.
Mul on kodus üks lisahoone (vanasti oli laut, kus sees olid lehmad), kuhu tahaks rajada väikest kodustuudiot. Täpsemalt öeldes, see on juba seal, aga probleem seisneb selles, et puudub soojustus.
Seinad on tehtud Fibo plokkidest (ma ei ole kindel, kas neid kutsutakse nii, aga igatahes, need valged kiviplokid, mida kasutati vene ajal lauda ehitamisel).
Hetkel on mul nö "soojustuseks" seina topitud vanad vaibad, aga see midagi erilist ei anna juurde, seega tahaksi küsida veidikene abi, et oskab keegi soovitada, mida panna soojustuseks jms...

Et kui talvel küte taga oleks, siis oleks seal ka võimalik sees olla. Seega. :)

Loodan saada abi, sest olen ehituses täielik võhik :D

Terivitades, Sander!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Ruumi soojustamine

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

On kaks klassikalist varianti
a) ostad vahtplasti, paned kas vahuliimiga või seguga seina, igale tahvlile igaks juhuks tüübliga kinni. Edasi krohvid armatuurvõrguga ja värvid ära. See variant eeldab, et oled korra tööd proovinud, kuid on veidi odavam.
b) Paned seinale puitkarkassi. Mitut moodi pannakse, üks suur pruss, kaks prussi risti, klambriga vaid üks õhuke pruss. Uksed aknad teed täisprussiga. Prusside vahele vill, prusside peale tuuletõke. Prusside samm vali villa (ja tuuletõkke) järgi (565 standard). Tuuletõkkele distantsliist ja siis mingi fassadikate, odavamad kasutavad laudist. Sellega saad ise hakkama. Joonistega on näidised marmoroki kodukal (vt. firma erek) või www.isover.ee

Sissepoole paned aurutõkke ja siis mis iganes meeldib viimistlusmaterjal.
SanderMSTE
külaline

Re: Ruumi soojustamine

Lugemata postitus Postitas SanderMSTE »

Tänan, ma ise arvasin midagi taolist :)
Eks ma hakkan vaikselt tegema :P

Tänan igatahes nõuannete eest ;)
Vasta