Tegemist oleks vesipõranda küttega, ning probleemiks siis, et kas minu mõtteviis on õige? Kas annab nii teha, ja kas on kasulik? Kui annab, siis kui palju ja kus ning mida ma peaksin täppsemalt kasutama?

Lugemata postitus Postitas haggitu »
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
palkmajale parim lahendusfisher kirjutas:http://www.uponor.ee/Lahendused/Sisekli ... plaat.aspx
Vesipõrandakütte üks võimalik varjant...
Lugemata postitus Postitas endine palkelanik »
Alustuseks küsi endalt ja oma palkmajalt, kas ta on tuulekindel ja kas ta on tuulises paigas. Asi selles, et palkmajas võib kliima muutuda üsna äkiliselt ja põrandakütte inerts võib muutuda probleemiks. Teiseks pead sa aru saama, palju su palgid mängivad. Nad mängivad ka 10 a hiljem. Minu kogemus oli see, et 2.k põrand tõusis-vajus maja keskelt 2-4 cm, sõltuvalt aastaajast. Betoonile see ei pruugi meeldida. Kipsist põrandakütteplaadi tegemine toimib küll, soojusjuhtivust on piisavalt. Lõppude-lõpuks paned sa põrandakütteplaadi peale 14-16 mm parketi, mis on kipsist järgu võrra viletsama soojusjuhtivusegahaggitu kirjutas:![]()
Tegemist oleks vesipõranda küttega, ning probleemiks siis, et kas minu mõtteviis on õige? Kas annab nii teha, ja kas on kasulik? Kui annab, siis kui palju ja kus ning mida ma peaksin täppsemalt kasutama?
Maja tuleb väljast soojustuse ja tuuletõkkega. See kui palju maja mängib oleneb ka sellestj kas tegu on käsitsi valmistatud palkmajast, kas palgid on kuivatatud jne. Kindlasti ta natuke mängib seda on teada. Kui ma lõpuks uuesti panenn kipsi, ning siis alles parketi, siis on soojusjuhtivus ju veel halvem, kui ainult parkett panna.endine palkelanik kirjutas:Alustuseks küsi endalt ja oma palkmajalt, kas ta on tuulekindel ja kas ta on tuulises paigas. Asi selles, et palkmajas võib kliima muutuda üsna äkiliselt ja põrandakütte inerts võib muutuda probleemiks. Teiseks pead sa aru saama, palju su palgid mängivad. Nad mängivad ka 10 a hiljem. Minu kogemus oli see, et 2.k põrand tõusis-vajus maja keskelt 2-4 cm, sõltuvalt aastaajast. Betoonile see ei pruugi meeldida. Kipsist põrandakütteplaadi tegemine toimib küll, soojusjuhtivust on piisavalt. Lõppude-lõpuks paned sa põrandakütteplaadi peale 14-16 mm parketi, mis on kipsist järgu võrra viletsama soojusjuhtivusegahaggitu kirjutas:![]()
Lugemata postitus Postitas Piikel »
Lugemata postitus Postitas arvutihdd »
Kuid kas prakett ei tundu olema liiga jahe jalgade all? Ning kui panna radiaaid, milline näeks välja siis 2 korruse põranda konstruktsioon? Radiaato küttega läheb soojuspumbale otsa 8000.- (radiaktele vajalik segusõlm) pluss iga aastane 10% rohkem energiat, kui põrandaküttel.Piikel kirjutas:Lp.Haggit, kui su palkmaja esimene korrus on soe, siis kas on mõtet jännata selle põrandaküttega? Kaasnevad ehituslikud probleemid ja mängimine ja värinad jms.Tasub kaaluda radiaatorite kasutamist. Mul endal selline "haigus" läbi põetud ja praegu mõtlen, et sai ka õieti tehtud. Põrand pole külm, samuti ei häiri seinas olevad radikad ja perenaisel on seal peal talviti hea pesu kuivatada. Pealegi tuleb radiaatorite kasutamine soodsam ja peaaegu kogu ahju aetud energia tuleb radiaatorist tuppa, mitte kuskilt põranda alt. Esimesel korrusel on mul betoonpõrand ja vesiküte. Paigaldajatest spetsialistid kinnitavad, et eramajades(puit) töötab kombineeritud küte päris hästi. Ise kasutan teist talve. Rahul.
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lugemata postitus Postitas margus1234 »
'Millejaoks seda segusõlme siis üldse vaja on? Kas tahad võita siis, et ei ole mingit hinnavahet, kas kütan põrandakütet või radiaatoreid, kui igalepoole läheb sinu võitel 40 kraadi sisse?Kalvis kirjutas:Puust ette ja punaseks - Soojuspump annab suure vaevaga välja vaid 40 kraadi, iga lisakraad on suur kaotus rahakotis. Sa väidad justkui, et segusõlm teeb 40 kraadisest veest 50 kraadi, mis on ennekuulmatu.
Kuid neile, kes asjast aru saavad. Kui on soojuspump ja segasüsteem - põrandaküte ja radiaatorid, siis lastakse radiaatoritesse ja põrandaküttesse 40 kraadine vesi, st segusõlm puudub, radiaatorid valitakse 40 kraadi alusel.
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Lugemata postitus Postitas Piikel »
Lugemata postitus Postitas trumm »
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Selle OSB või kipsi vahel kaaludes pead välja arvutama lihsalt m2 hinna, aga arvan, et 1x põrandakips jääb vist natuke nadiks kui just laagide samm väga tihe ei tule (jälle materjali ja töö suurem kulu). On veel mingi uus toode, mida viimasel ajal palju reklaamitud- põrandakütte kile, aga lugedes selle kohta natuke see "innovatiivne" kile minus vaimustust küll ei tekitanud.haggitu kirjutas:Kui nüüd teema algusesse tagasit tulla ja probleemi juurde minna, siis mõttlesin nüüd teha nii, ei tea kas see on õige kuid siit see tuleb:
![]()
laetalad, OSB 18mm või kips, ei tea kumb parem oleks, 16mm küttetoru, tasandus segu 50mm, parketiaulune "kile", parkett.
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025