Nt 50x2meetrit teed.
Teised roogivad lund, aga sina vajutad lumeormi alguses nupust kütte sisse ja terve sissesõidutee on garaažini must ja märg asfalt.
Võtaks voolu kümneid kilovatte ja maksaks sadu tuhandeid?
Lugemata postitus Postitas mina456 »
Lugemata postitus Postitas Veikko »
mina456 kirjutas:Muidugi utoopia, aga lihtsalt tekkis pähe mõte, et kui kallis üldse teekattele soojenduse paigaldamine oleks?
Nt 50x2meetrit teed.
Teised roogivad lund, aga sina vajutad lumeormi alguses nupust kütte sisse ja terve sissesõidutee on garaažini must ja märg asfalt.
Võtaks voolu kümneid kilovatte ja maksaks sadu tuhandeid?
Lugemata postitus Postitas hulgus »
Lugemata postitus Postitas Lumelabidamees.. »
Lugemata postitus Postitas erva »
Lugemata postitus Postitas Katlakütja »
Jalgpallistaadioni küttevõimsus näiteks alekokk areenal on ca 700 kW. Neid staadioneid on veelgi. KUMU ümber on ka minuteada jalakäiate tee küttega.erva kirjutas:Tegelikult polegi see energiakulu minu mäletamistmööda nii meeletu. Kunagi käis läbi meilt prjekt, kust kunstmurugua jalgpalli väljaku all sooviti kasutada soojendust. Seal pidi se eküll tulema soojuspumba poolt ning ehituslik konstruktsioon selle all oli päris omanäoline. Et kui suunata see soojus ikka õigesse kohta siis nii palju seda ei lähegi. Ma võimsusi enam küll ei mäleta, kuid kasutati üsna suure läbimööduga toru ning suure sammuvahega. Mõnevõrra lihtsam ja minuarust ka turvalisem on otse el kaabel, analoogne nagu on siis sulatusrennides ning kõige ökonoomsem oleks seda lülitust teha kasvõi manuaalslet,mitte välistemperatuuri põhjal automaatselt.
Lugemata postitus Postitas vanakala »
Lugemata postitus Postitas Sammalhabe »
Lugemata postitus Postitas mina456 »
Lugemata postitus Postitas arvaja »
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Mul on majaesise platsi suurus mis unkivi all kokku 8x12m, sellest 1,5m on nn. tinglik kõnnitee uksest jalgväravani ja selle all on küte. Algul plaanisin kogu platsi alla panna (kuna elektritöödega tegelen, siis otsustasin elektriteemal mitte eriti kokku hoida ja materjalid kah ikka oluliselt odavamalt käes kui muidu), aga kui kW kokku lõin siis oleks paljalt selle platsi elektritarve olnud natuke suurem kui kogu majal ja niipalju peakaitset suurendada küll ei tahtnud:P. Siis otsustasingi ainult uksest väravani kütte maha panna, kui teda pidevalt sees hoida siis hoiab ilusti puhtana küll. Aga kuna üle selle tee tuleb ka ülejäänud platsi lumi lükata, siis pärast hullu lumeuputust pole kasutanud tänavu. Sai küll pikk jutt, aga kokkuvõtteks hoiab ilusti puhtana. Siis kui väljas oli õhk -24, näitas maapinna andur 0, ehk siis väga suurt temperatuuride vahet pole vaja kütta.Kas tänavuste külmade ja lumekogustega on sul kõnnitee puhas olnud ja lund polegi lükanud käsitsi?
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025