Rõdu pakettuks laseb tuult sisse

DNQ
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 5 korda

Rõdu pakettuks laseb tuult sisse

Lugemata postitus Postitas DNQ »

Tere!

Probleem selline, et viimasel ajal olen märganud, et rodu pakettuks laseb päris kõvasti külma sisse hingede poolsest servast. Kui käega peale pressida veidi, siis külma õhu vool kaob.

Mulle omale tundub, et probleem on ukse ülemise hinge/lukustiga (vms iganes selle nimi on). Samuti ust sulgedes riivab lingi poolne ukse serv raami. Käega ust liigutades on näha, et loks on sees just üleval.

Samuti kui uks on kinni, siis pannes näpud hingede poole serva taha ja tirides tuleb ukse serva ülemine osa raamist eemale(sellest ka külma sissepääs).

On siin mingit lihtsat lahendust, annab seal midagi reguleerida, väiksemat osa välja vahetada või oleks vaja lausa uus uks paigaldada? (praeguse ukse vanust ei tea, ilmselt ikka 5+ aastat).
sorts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: Rõdu pakettuks laseb tuult sisse

Lugemata postitus Postitas sorts »

mul sama mure, aga laseb tuult sisse alt servast
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Sama mure sai enda uksel avastatud. Hingede poolsest küljest ja ukse kesk osast tuleb läbi. Käega kinni surudes probleem kaob. Hetkel rohkem uurinud ei ole, kuna külmad ilmad, ootan kevadet :)
Loodetavasti saab ust regullida/pingutada.
iffoniff
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas iffoniff »

Sellejäoks tuleks ust tõsta ülespoole (kipuvad ikka alla vajuma ) olenevalt aknatootjast saab seda teha kas tavalise kruvikeerajaga või kuuskant võtmega .
Kui üleni klaasist uks siis aitab ka ukse raamide äheke laiali surumine keskelt .

Kes aru ei saanud või ei julge ise reguleerida ,siis olen alati nõus abistama ,kui tasutakse kohalesõit .

tel 5150866

või meil iffoniff@hot.ee
maruka
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas maruka »

Kindlasti võib olla ka probleem tihendite mitte hooldamises(võiks 2 korda aastas neid õlitada) ja kindlasti aitab regull!
DNQ
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas DNQ »

Ei ole veel reguleerimiseni jõudnud, aga tihendite mittehooldamises tunnistan ennast küll süüdi.
Aga ma tahaks nüüd korralikuks hakata. Äkki sa tahad mulle kohe soovitada ka, mis vahendiga ja kuidas neid tihendeid hooldada?

Lisaks, kui äkki mõni tihend on juba päris koolnud olematu hoolduse pärast, kas neid annab ka vahetada ja kui jah, siis kust neid leida võib?

Tänud ette!
jjn
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas jjn »

Kui ei ole akende ostu-müügilepingut alles siis katsu selgusele jõuda millise firma toodang sinu aknad on. Otsi kirjeid käepidemelt, klaaspaketi vaheliistult või suluselt endalt. Kusagil mingi nimetus ikka on, kas siis otseselt akna tootja või jupi tootja nimi (paketi ja suluse puhul). Kui leiad mingi nimetuse otsi netist vasteid, helista sobivasse firmasse (kui eksisteerib veel), küsi palju regull, hooldus, tihendite vahetus jne. maksab ja kas võimalik.
Sulused on reguleeritavad, -õlitatavad (kas spets. õliga või õmblusmasina õliga), tihendid on hooldatavad (silikoonõli- või pulgaga) ja ka vahetatavad (need on erinevad vastavalt tootja profiilile). Ettevõtted müüvad ka hoolduskomplekte (õli, silikoon, profiili puhastuspasta, lapp).
Reguleerimist soovitaks teha rahulikult, keerasid - kontrolli, keerasid veelkord - kontrolli uuesti, muidu võib juhtuda, et keerad paigast üldse ära, hakkad sahmima ülemise-alumise hinge vahel ja olukord väljub kontrolli alt. Võib-olla vajalik regullida ka sulusetappi ennast, et raam tihedamini vastu tõmbaks aga siis võib käepide raskemalt liikuma hakata.
Netis peaks olema ka aknahooldusega/tarvikutega tegelevaid firmasid kelle käest võiks abi paluda.
Vasta