Kuna Mu uus projekt sisaldab endas mitut foorumi alaliiki ja tahaks infot koos hoida, siis seepärast teema üldfoorumis.
Tegu on Mustamäel asuva 60ndatel ehitatud 5-korruselise paneelelamuga.
Projekti eesmärk on teha soodne, aga võimalikult funktsionaalne "vannituba" ja WC kokku (1,5x2,3m²).
80ndate paneelmajas olen kõiksugu remonti teinud, aga praeguses on natuke hirm teha

1) Praegu eraldab vannituba ja WC'd õhuke sein ja sellele on kinnitatud keskküttega toimiv küttetoru. Kuidas seda panna välisseinale (kuna ma vaheseina plaanin lammutada)? Kust vesi kinni keerata? Torustik jääb ju ikka vett täis? Millal seda parem teha - arvatavasti mitte kütterperioodil? Kellega peaks rääkima?
2) Huvitav lugu on see, et ümber WC ja vannitoa ja nende vaheline sein on kõik "papist". Kui ma midagi lammutama hakkan, kas ma siis lõpetan naabrinaisega ühe duši all?
3) See "papist" sein, mis minu ja naabri vahel on, kas see kannab valamut ja valamukappi? Või peaks jalgadega valamukapi hankima?
4) Kuidas oleks kõige targem kinni ehitada üks ustest? Või peaks kogu pappmajakese kokku lükkama ja alustama seinte ehitamisest? Mis materjalist sein teha siis? Mulle endale meeldivad kindlad asjad, nagu telliskivisein... aga tänapäeval neid ei tehta eriti?
Seintele loomulikult plaadid pärast.
Olgu veel öeldud, et olen hoopis teiste alade mees (vihjeks lollide küsimuste kohta) ja kõik, mis oskan, on ise õpitud. Ja tahaks ka selle projekti professionaalse abita ära teha.
Jõudu vastamisel,
Rein