Pelletküte kas tasub või ei ?!

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Pähkel
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Pelletküte kas tasub või ei ?!

Lugemata postitus Postitas Pähkel »

Ralfwind kirjutas:...Paistab, et asjatundjad arvavad, et kui korralikult häälestatud katel ja normaalne automatiseeritud söötja ning maja korralikult soojustatud, siis pelletikulu on jääb talvekuudel max kuni 1 tonn sõltuvalt maja suurusest? Ennast huvitab sama küsimus. Maja ca 250 ruutmeetrit suur. 2 õhusoojuspumpa ja plaanitav küte radaiaatotitesse+j soe vesi automatiseeritud pelletikütesüsteemi abil ehk?
Kellel suured elmaud ca 250 rutmeetrit võiksid kirjutada oma pelletiküttekogemustest.
Tänud juba ette!
tere
mul 260 ruutu kütta,all korrusel põrandaküte ja üleval radikad,lisaks on ka soe vesi pelleti kütte pealt.mina ei saa küll kurta liigse kulu üle,see jääb ikkagi max 1 tonn kuus
kui arvestada palju maksavad inimesed linnakorteris ruutmeetri kütte eest siis on mul kulu isegi väike :)
tulevik
külaline

Lugemata postitus Postitas tulevik »

Pähkel.
mis firma katelt kasutad,kui võimas kui suurt ruumi kogu kütte süsteem vajab?
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas trumm »

pähkel - samad sõnad! mul 200m2 ja 200l igapäevaselt palju kasutatava boileriga oli jaanuari kulu 700 kg. 57m2 korteri küttekulu oli mul ntx kõrgem!
Pelleti huvi
külaline

Lugemata postitus Postitas Pelleti huvi »

No nüüd olen kütnud siis oma 190m2. Jaanuari kuus läks 1,3 t :(
Maja peaks sooja pidama, vähemalt soojustused jne termopildid olid hääd. Mingeid mega suuri aknaid ei ole.
dets kuus läks ca 1tonn. Sooja on toas või pigem terves majas 24c

Katlamaja on korralikult tehtud.
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

on sul korralik hele graanul või pigem tumedamapoolne saast, mis koorepuru ja muud madala kütteväärtusega sodi täis?

mul läks jaanuaris ca 200m2 kohta (ok, 15m2 hoian 12C ja 5m2 on 17C) 700 kg. korralik puhas peaaegu valge graanul. aga novembrisd ostsin graanulinvesti toodangut (pellet.ee) ja see oli selline saast, et seda kulus ka üle tonni (ja väljas ei olnud külm!)
saarlane
külaline

Lugemata postitus Postitas saarlane »

Minul ka juba neljas aasta belletküte. Maja suurus 150 ruutu ja abihoone 40 ruutu. Samuti soe vesi. Siiamaani küll ei kahetse. Kulu on olnud 4,5t-6tonnini aastas. Toas mul 23-24 kraadi.
uuriksin
külaline

Lugemata postitus Postitas uuriksin »

trumm kirjutas:on sul korralik hele graanul või pigem tumedamapoolne saast, mis koorepuru ja muud madala kütteväärtusega sodi täis?

mul läks jaanuaris ca 200m2 kohta (ok, 15m2 hoian 12C ja 5m2 on 17C) 700 kg. korralik puhas peaaegu valge graanul. aga novembrisd ostsin graanulinvesti toodangut (pellet.ee) ja see oli selline saast, et seda kulus ka üle tonni (ja väljas ei olnud külm!)
Kui väga suur saladus ei ole,kustkohast oleks võimalik hankida seda( korralik puhas peaaegu valge graanul) korralikku? Ega poleks eriti huvitatud nende"ärimeeste" (pellet.ee) nuumamisest,kes oma rikkuse tootjast lugu ei taha pidada.Probleemi poleks ,kui need tüübid müüksid oma peaaegu poole väiksema kütteväärtusega sodi ka poole odavamalt,aga ei taheta seda millegipärast teha.Järelikult tulebki taoliste maapeale toomiseks kasutada tõhusamaid meetode ja jätta nende toodang lihtsalt ostmata.
Info eest tänaks ette ära ka juba.
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kus kandis asud? tallinnas esbe's on sageli korralikku. üks tootja, kes head graanulit teeb, asub jõgeval.
uuriksin
külaline

Lugemata postitus Postitas uuriksin »

trumm kirjutas:kus kandis asud? tallinnas esbe's on sageli korralikku. üks tootja, kes head graanulit teeb, asub jõgeval.
kas selle jõgeva konkreetsemaid kontakte ei oleks võimalik saada?
Vasta