Õhksoojuspump

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
fisher
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas fisher »

Mina kütan oma ASYA09LGC ga 56 m2 .. Põhimõtteliselt on korter el.kütte peal kuna tuleb odavam kui keskküte. Korter avatud planeeringuga, pumba paigutus peax kah olema hea. Lisaks on mul nagunii el.konvektorid, aga -13 ga võix juba pump ka midagi juurde anda. Järelikult sain natuke tünga.

Aga mis sellisest arvate. Soomest saaks selle suht normaalse hinnaga kätte:
http://www.soojus24.ee/chofu-sereno-hi-cop/
põrr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas põrr »

Mina kütan selle ASYA09LGC-ga oma korteris sisuliselt 45 ruutu, sanruumid (3m2) on puhta elektrikütte peal. Täna hommikul -12C juures andis pump väga head sooja ja töötas ka üsna vaikselt, üldse tundub sellele pumbale enim meeldivat selline stabiilne ilm, siis pole ka müraprobleemid nii suured. Muidugi ahjuga toetan pumpa praegu ikka 2 korda päevas, täna saab vist taas ühe korra peale tagasi minna.
Kui mul nn pussu puhuma hakkab ja õiget sooja siseosast enam ei tule, siis annab see märku, et on aeg filtreid puhastada, seda teen tavaliselt 1-1,5 kuu tagant. Peale puhastust hakkab taas head sooja andma.
copp
külaline

Lugemata postitus Postitas copp »

fisher kirjutas:Mina kütan oma ASYA09LGC ga 56 m2 .. Põhimõtteliselt on korter el.kütte peal kuna tuleb odavam kui keskküte. Korter avatud planeeringuga, pumba paigutus peax kah olema hea. Lisaks on mul nagunii el.konvektorid, aga -13 ga võix juba pump ka midagi juurde anda. Järelikult sain natuke tünga.

Aga mis sellisest arvate. Soomest saaks selle suht normaalse hinnaga kätte:
http://www.soojus24.ee/chofu-sereno-hi-cop/
No jälle üks nõmedalt üleskiidetud pump : max 175 m2 kütmiseks, teoreetiline COP 7 jne :banghead:
Kuna max küttevõimsus 6,2 kW (sarnane Fujitsu, Pana, Sharp 12-le mudelitele), siis sobib pigem max 80-100 m2 kütmiseks. Rootsi testides jäi üsna keskpäraseks: http://www.radron.se/Documents/Tester%2 ... pump_a.pdf
ja ega soomlased tast ka suurt midagi arva :
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=6125.0
Järgmise tünga saamiseks peaks küll sobima :cry:
antu2
külaline

Lugemata postitus Postitas antu2 »

nosy kirjutas:
antu2 kirjutas:Omal Mitsu 35, andis ka sooja -25, aga küsimus spetsialistidele - kuskil -20 pealt hakkab välisosast mingi imelik heli kuulduma, selline tunne nagu väisosa ventika mootor kiuksub/kiunub, mida kiiremini ventikas käib, seda kõvemaks läheb. Silmaga vaadates on koik ilus puhas, ule-20 probleemi ei ole, ilusti tiksub. Kas võib olla probleem ventilaatori mootoris, mis külmaga kangeks läheb - on kellelgi sellist jama olnud
Vaata korra välisosa ventikaava võretaguse "kaeluse" alumist äärt, kas sinna pole jääd kogunenud. Mitsudel on vendilabad jube lähedal sellele "kaelusele" ja labadele sadanud lumest v kaanel oleva lume sulamisest võrele valgunud vesi kipub sinna kohta jääst takistust tekitama.
Tänud vastus eest

Vaatsain välisosa, koik ilus ja puhas ei ole jääd, aga ksukil - 18 - -20 tuleb kiukumin sisse, oskab keegi õelda millest see tuleb voi on kellelgi sma probleem
Kasutaja avatar
nosy
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas nosy »

antu2 kirjutas:Vaatsain välisosa, koik ilus ja puhas ei ole jääd, aga ksukil - 18 - -20 tuleb kiukumin sisse, oskab keegi õelda millest see tuleb voi on kellelgi sma probleem
Siis ilmselt välisosa vent-mootori laagrid kiuksuvad. Võta ühendus paigaldajaga, las vahetab mootori.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

nosy kirjutas:
antu2 kirjutas:Vaatsain välisosa, koik ilus ja puhas ei ole jääd, aga ksukil - 18 - -20 tuleb kiukumin sisse, oskab keegi õelda millest see tuleb voi on kellelgi sma probleem
Siis ilmselt välisosa vent-mootori laagrid kiuksuvad. Võta ühendus paigaldajaga, las vahetab mootori.
aga kuidas see välisosa laager temp kõikumistega erinevat häält teeb, peaks kogu aeg vist tegema, paigaldaja ei suuda uskuda et vent mootori laagrid
Kasutaja avatar
nosy
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas: aga kuidas see välisosa laager temp kõikumistega erinevat häält teeb, peaks kogu aeg vist tegema, paigaldaja ei suuda uskuda et vent mootori laagrid
Nt. kui laagrisse törts nigelamat määret või niiskust sisse saand, siis madalamal temp-l hakkab see kiiksu ajama. Seni pole endal ühtegi Mitsu vigast vendimootorit ette tulnud, seega „laagriviga“ on vaid arvamus :scratch: . Ega internetifoorumis õiget diagnoosi panna saagi ja kuvaldaga seal ka midagi ära ei tee... nii-et garantiiajal peaks ikkagi paigaldaja kutsuma, kes kohapeal probleemi lahendab.
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Õhksoojuspump Fujitsu ASYA09LGC kütte ja sulatusgraafik

Lugemata postitus Postitas Veikko »

Mõõtsin õhksoojuspumba Fujitsu ASYA09LGC toaseadme sisemusest ir termomeetriga kuidas siis massin töötab ja mis intervallidega sulatab. Andmed siis järgmised. Väljas oli stabiilselt -12 -12,5c. Vastu hommikut kella 5:00 läks -8,5 peale. Pildil näha ka erinevate sisekraadide muutmise tsükleid ja kuidas siis pump käitub.http://mb4.live.hot.ee/rps/D/1627681.JPG
panin puldilt:
23 c pump tarbis 1750 w , sulatuse ajal ca 600 w , väljapuhutav õhk ca 43 c
22 c pump tarbis 1420 w , sulatuse ajal ca 600 w , väljapuhutav õhk ca 40 c
21 c pump tarbis 1120 w , sulatuse ajal ca 600 w , väljapuhutav õhk ca 38 c

nii et 22 c siseosal on optimaalne kui väljas külma -12 ja rohkem. - 18 ja ülesse asi juba töötab tühjalt, parem välja lülitada. Ruumi suurus 70 m2 ja halvasti soojustatud(maja muinsuskaitse all, maakiviseinad), abiks veel põrandaküte. Eelmine aasta sai 85 % kütte soojuspumbalt, aga sellel aastal saab vast 50% õhkpumbalt ülejäänud vaja põrandakütte abi.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
Triko
külaline

Lugemata postitus Postitas Triko »

Aparaadi siseossa peaks ehitama piisava võimsusega el. küttekeha, et tagada töö ka väga külmadel ilmadel. Küttekeha ees ja puhurid taga. Võtab küll rohkem voolu aga toimetaks külmadel ilmadel hästi. Säästaks pumpa ja oleks kasutajad ka rahul. -25 külmakraadiga kulutame me nagunii rohkem energiat sooja saamiseks.
Kasutaja avatar
nosy
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Re: Õhksoojuspump Fujitsu ASYA09LGC kütte ja sulatusgraafik

Veikko kirjutas: Ruumi suurus 70 m2 ja halvasti soojustatud(maja muinsuskaitse all, maakiviseinad), abiks veel põrandaküte. Eelmine aasta sai 85 % kütte soojuspumbalt, aga sellel aastal saab vast 50% õhkpumbalt ülejäänud vaja põrandakütte abi.
Asi ju selles, et valitud masin sobiks jeeli-jeeli 70m2 hästi soojustatud elamu kütteks ( halva soojustuse korral võib küttevajadus olla kuni 3x suurem). Ilmselt oleks näit Nocriaga eelmisel aastal katnud ligi 100% ja sel aastal 85% küttevajadusest.
Külaline
külaline

ka mina pole veel aru saanud mis krdi pärast pole tavalist küttekeha nt. hõõgspiraali siseseadmele sisse ehitatud.
Sihuke lihtne vigur kergendaks oluliselt normaalse sisetemperatuuri saavutamist, et pump hakkaks õieti toimima.
Ja kellel kasutusel põhiküttena, sellel kriitilistel temperatuuridel toimetaks tavalise soojapuhurina.
Sel juhul saaks rääkida "arctic" mudelist, praegu tähistab see tavalist küttekaabli juppi (mis on konditsioneerile lisana otsa poogitud)
Kasutaja avatar
nosy
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas:ka mina pole veel aru saanud mis krdi pärast pole tavalist küttekeha nt. hõõgspiraali siseseadmele sisse ehitatud.
Sihuke lihtne vigur kergendaks oluliselt normaalse sisetemperatuuri saavutamist, et pump hakkaks õieti toimima.
Ja kellel kasutusel põhiküttena, sellel kriitilistel temperatuuridel toimetaks tavalise soojapuhurina.
Sel juhul saaks rääkida "arctic" mudelist, praegu tähistab see tavalist küttekaabli juppi (mis on konditsioneerile lisana otsa poogitud)
No aga pane 150 kroonine el-soojapuhur (või 2-3 tk) kõrvale uhama ja ongi soovid täidetud.
Külaline
külaline

nosy kirjutas:
Külaline kirjutas:ka mina pole veel aru saanud mis krdi pärast pole tavalist küttekeha nt. hõõgspiraali siseseadmele sisse ehitatud.
No aga pane 150 kroonine el-soojapuhur (või 2-3 tk) kõrvale uhama ja ongi soovid täidetud.
kas sa oled see mees kellele meeldivad auto armatuurlaual eraldi külgekleebitud termomeeter, esiklaasil tolknev geps, kusagil maci joogitopsihoidja ja iminappadega päikesesirmid tagumistel küljeakendel, siuksed mõmmi näoga?
normaalsel asjal on normaalsed lisad olemas in corpore.
Triko
külaline

nosy kirjutas:
Point on kompaktsuses ja suurte külmadega automaatses ümberlülituses. Kui sõita näiteks nädalaks - paariks ära ja loota pumba peale jääks suurte külmadega ikka hätta küll. Lihtne lahendus oleks ju , et masin ikkagi lülitaks ennast automaatselt ümber, kui ei suuda enam tööd teha. See pole ka ju mingi tuleviku tehnoloogia. Aga ehk on see lisa tulemas! :good:
Kasutaja avatar
nosy
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas:normaalsel asjal on normaalsed lisad olemas in corpore.
Normaalsel asjal , näit Misubishi Electric FD25/35VABH mudelil kukub alles -30C juures COP alla 1 ja ta suudab ka sellise pakasega veel küllalt palju soojust anda. Saab ühendada SMS-ga juhtimisele. Osta küllaldase võimsusvaruga kallim pump või pane põrandasse küttekaabel, kui puhur ei meeldi.
Külaline
külaline

nosy kirjutas:
Normaalsel asjal , näit Misubishi Electric FD25/35VABH mudelil kukub alles -30C juures COP alla 1 ja ta suudab ka sellise pakasega veel küllalt palju soojust anda. Saab ühendada SMS-ga juhtimisele. Osta küllaldase võimsusvaruga kallim pump või pane põrandasse küttekaabel, kui puhur ei meeldi.
ah et Sina peal, müügimees nosy? ok...
vaata sellepärast ma ei tõttagi seda pumpa praegu ostma, et küsitavale rahale antud toodetes nõutaval tasemel tehnilist lahendust ei pakuta. Kui soojuspumba nime all müüdavat konditsioneeri püütakse (võrdlemisi agressiivsel moel) ka edaspidi Põhjamaades müüa, siis tootearendus lihtsalt peab järgi tulema.
Sa ära minu põranda pärast pabista, mul on vesipõrandaküte 200m2. Parem müü mulle õhk-vesi soosjuspump sellise hinnaga et tasuvusaeg jääks 5...7a. piiresse. Vastasel juhul on mul odavam raha jupphaava Eesti Energia kaukasse tassida... Ja usu mind, mul tuleb soodsam see Rootsist koos subsideeritud paigaldusehinnaga osta. Ainus mure on leida Eestis paigaldaja+garantii.
Triko
külaline

nosy kirjutas:
Ma ostaks parem pumba , mis rahuldaks kompaktselt kõik mu soojavajaduse pidamata sealjuures paigaldama endale lisaks põrandakütet vms. -30 on muidugi väga kõva näitaja but still... minnes siiski suurte külmadega kodunt ära jääks süda veitsa valutama. Kas see -30 on su isiklik kogemus?
Kasutaja avatar
nosy
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas:... mul on vesipõrandaküte 200m2...
No võid vist ette kujutada, milline siis sellise pinna kütteks sobiv kobakas (10-12 kW el-tennidega) seinal välja näeks :scratch:
Nii suure pinna puhul on tõesti mõistlik õhk-vesi v maasoojuspumba variantidele mõelda ja otsida sobivat hinnapakkumist.
Kasutaja avatar
nosy
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Triko kirjutas:Ma ostaks parem pumba , mis rahuldaks kompaktselt kõik mu soojavajaduse pidamata sealjuures paigaldama endale lisaks põrandakütet vms. -30 on muidugi väga kõva näitaja but still... minnes siiski suurte külmadega kodunt ära jääks süda veitsa valutama. Kas see -30 on su isiklik kogemus?
Lihtsaim lahendus on sel puhul kasutada termostaadiga ühendatud el-küttekeha (radikas, puhur ), mis siis etteantud temp-l sisse lülitub, kui ÕSP küllaldaselt soojust ei suuda anda. 150 kr maksva kapillar-termostaadi saad näiteks firmast Moralte.
Endal vanast ajast töösse jäänud lahjem masin, mis -20C juures ära vajub, aga peale seda viimast pakaseperioodi klientidega suheldes olen FD25/35 mudeli kohta saanud küll väga positiivseid emotsioone . Vaadata võib ka soomlaste/rootslaste testitulemusi:
http://www.scanoffice.fi/uploads/Produc ... 06-08e.pdf
http://www.energimyndigheten.se/sv/Hush ... TestId=237
KYSIMUS
külaline

Lugemata postitus Postitas KYSIMUS »

Veikko kirjutas:Mõõtsin õhksoojuspumba Fujitsu ASYA09LGC toaseadme sisemusest ir termomeetriga kuidas siis massin töötab ja mis intervallidega sulatab. Andmed siis järgmised. Väljas oli stabiilselt -12 -12,5c. Vastu hommikut kella 5:00 läks -8,5 peale. Pildil näha ka erinevate sisekraadide muutmise tsükleid ja kuidas siis pump käitub.http://mb4.live.hot.ee/rps/D/1627681.JPG
panin puldilt:
23 c pump tarbis 1750 w , sulatuse ajal ca 600 w , väljapuhutav õhk ca 43 c
22 c pump tarbis 1420 w , sulatuse ajal ca 600 w , väljapuhutav õhk ca 40 c
21 c pump tarbis 1120 w , sulatuse ajal ca 600 w , väljapuhutav õhk ca 38 c

nii et 22 c siseosal on optimaalne kui väljas külma -12 ja rohkem. - 18 ja ülesse asi juba töötab tühjalt, parem välja lülitada. Ruumi suurus 70 m2 ja halvasti soojustatud(maja muinsuskaitse all, maakiviseinad), abiks veel põrandaküte. Eelmine aasta sai 85 % kütte soojuspumbalt, aga sellel aastal saab vast 50% õhkpumbalt ülejäänud vaja põrandakütte abi.
Nädal tagasi kiitsid ioonkütet : 24 Jaan 2010, 02:16 - "Minu 190 m2 maja dets küttekulu oli ioonküttega 1890 eeki kogu maja. Kas on veel kellegil vaielda ioonkütte effektiivsuse teemal."
Kas nüüd pumba juurde pannud :confused: ?
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Veikko »

Mul ei ole ioonkütet lihtsalt panin selle teema pilamiseks kuna selle süsteemi fundamentalistlikud fanaatikud genereeivad igasuguseid mõttelõngasi ioonkütte effektiivsusest. Lihtsalt tahtsin natuke nalja saada.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
KYSIMUS
külaline

Lugemata postitus Postitas KYSIMUS »

Veikko kirjutas:Mul ei ole ioonkütet lihtsalt panin selle teema pilamiseks kuna selle süsteemi fundamentalistlikud fanaatikud genereeivad igasuguseid mõttelõngasi ioonkütte effektiivsusest. Lihtsalt tahtsin natuke nalja saada.
OK :good:
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:
nosy kirjutas:
ah et Sina peal, müügimees nosy? ok...
vaata sellepärast ma ei tõttagi seda pumpa praegu ostma, et küsitavale rahale antud toodetes nõutaval tasemel tehnilist lahendust ei pakuta. Kui soojuspumba nime all müüdavat konditsioneeri püütakse (võrdlemisi agressiivsel moel) ka edaspidi Põhjamaades müüa, siis tootearendus lihtsalt peab järgi tulema.
Sa ära minu põranda pärast pabista, mul on vesipõrandaküte 200m2. Parem müü mulle õhk-vesi soosjuspump sellise hinnaga et tasuvusaeg jääks 5...7a. piiresse. Vastasel juhul on mul odavam raha jupphaava Eesti Energia kaukasse tassida... Ja usu mind, mul tuleb soodsam see Rootsist koos subsideeritud paigaldusehinnaga osta. Ainus mure on leida Eestis paigaldaja+garantii.
Jaapani saared ulatuvad läbi mitme kliimavööndi. Põhjapoolseimal Hokkaido saarel on talved külmad ja sajab palju lund. Temperatuur võib langeda kuni -40° ning Siberist ja Mongooliast puhuvad tuuled toovad kaasa lumetorme.Ilmselt on mitsubishi inseneridel küllalt informatsiooni Põhjamaade eripäradest.
http://www.mitsubishikodusoojus.ee/index.php?id=60
Revolutsiooniline tehnoloogia (Flash Injection) tagab püsiva küttevõimsuse välistemperatuurini -15°C ning küttevõimsus säilib kuni -25°C
"Zubadan" on jaapani keelne väljend, mis tähendab "super" (zuba) "küte" (dan).
Zubadan välismoodul on varustatud Mitsubishi Electric'u poolt välja töötatud tehnoloogiaga "Flash Injection Circuit", mis tagab püsiva küttevõimsuse välistemperatuurini -15°C. Veelgi enam, piisav küttevõimsus on tagatud kuni -25°C.
Aga raha saab ka jupphaaval liisingufirmale tassida!
pumbavalija
külaline

Lugemata postitus Postitas pumbavalija »

Küsimus targematele.
Millist õhksoojuspumpa nendest valida
Toshiba RAS-16PAVP-ND
Mitsubishi Heavy SRK/SRC50-ZIX-s
Mitsubishi Electric MSZ-FD50VA
Fuijtsu NOCRIA AWYZ14LBC
SHARP XP18GR

Ise kaldun sinna SHARPi poole vaatama,aga kuulaks huviga teiste arvamusi