Nõu ahju valikul

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Re: Nõu ahju valikul

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kas minu kirjutistes on nii raske näha soovi, et ei maksa hakata rääkima maximalismis? Öelda, et ahi on siis max hea ahi kui see on pool tundi 80 kraadi soe ja peatähtis, et seinad oleksid max halva soojustusega ja siis on hea võrrelda massiivahju ja soojustamise mõttetust! Võiks omale mingi EE ette võtta ja vaadata, mitu tundi on ööpäevas. Maitseasi, aga mina eelistan olukorda ja õpetusi, kus hommikul on toas sama mõnus keskmine kui õhtul.
Maitseasi, mina olen saanud oma arvamuse öeldud.

Ps. Täpsustama vist pean, et vältida uut maximalismi, et kui maja on soojustatud 250-se seinasoojustuse tuuris :good: , siis visake välja :blackeye: mees, kes pakub teile kergahju põhikütteks. :rotfl:

kena köik
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Vist on natuke vussis, jah!
Siis tähendab, et kui oleks oma majale 250mm asemel 500mm soojust ümber pannud(kas siis on juba max) ja kas siis oleks automaatselt soojusjuhtivustegur kukkunud 100% ? Paraku kasutatava eluhoone puhul see selliselt ju ei toimi ja see protsent jääb tunduvalt väiksemaks võrreldes algse 250 milliga.
Vaata, kui sa oma "madala pinnatemperatuuriga küttemehhanismi" kütad ülepäeva, siis ta on tõesti madala pinnatempiga. Kui sa kütad teda hommiku ja õhtu ja niiviisi nädala järjest. Siis ta on lõpuks tulikuum. Seega ei päde su arvamus, et tollega pole võimalik suure külmaga tuba soojaks saada. Mul siin üks just seisab toas. Tulikuum on. Aga kui õues on +2 kraadi ja ma teda suht vähe kütan, siis "vanad ja targad ahjukütjad" käivad siin ja vangutavad pead. Et "see sul küll õige ahi siin ei ole. Et see pole ju soojakski läinud. Et mismoodi ta sul üldse homseni soe püsib?"

Ja seintest õue liikuv soe ei ole mitte mingi lineaarne liikumine, mis ükskord nagunii jõuab välispiirdeni ja siis sealt edasi hakkab juba täiegi minekut tegema.
vanaema on sul veteran...
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

sashaobrok kirjutas:
Vaata, kui sa oma "madala pinnatemperatuuriga küttemehhanismi" kütad ülepäeva, siis ta on tõesti madala pinnatempiga. Kui sa kütad teda hommiku ja õhtu ja niiviisi nädala järjest. Siis ta on lõpuks tulikuum. Seega ei päde su arvamus, et tollega pole võimalik suure külmaga tuba soojaks saada. Mul siin üks just seisab toas. Tulikuum on. Aga kui õues on +2 kraadi ja ma teda suht vähe kütan, siis "vanad ja targad ahjukütjad" käivad siin ja vangutavad pead. Et "see sul küll õige ahi siin ei ole. Et see pole ju soojakski läinud. Et mismoodi ta sul üldse homseni soe püsib?"
Aitäh, et õpetad mind ahju kütma, aga võta nüüd hoog maha ja loe mu esimene postitus läbi. ....ja minimeeritud seinapaksusega ahju pookis kaminahi sellese väitlusesse.
ärge sõimake,aidake mind.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Lugesin mina ka postitused uuesti üle ja ehk sai selgemaks...
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Sattusin juhuslikult siia teemasse aga teema läbilugemisel ei saanud küll aru - mille üle täpselt väitlus käib? Algne küsija mainis vist midagi
kasuteguri kohta aga siin mindi sujuvalt üle võimsusele ja materjalide soojusjuhtivusele ning ruumide küttevajadusele?
"Ekonoomsuse" all mõeldi kasutegurit või soojusjaotust ruumis? Ahjudest ei tea kahjuks midagi.
alle
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas alle »

Tänu kõikidele.Aga kogu jüttu pealt mina sain aru,et voodriga kaminahju ei tasu ehitada.Selle ahju miinuset:otseliselt soojust salvestav kivide kogus on väike,kütmise ajal vooder ei salvesta energijat ta on isoleeritud küttekehast,löristiku pikkus on väike ja suur osa energiast lendab korstnasse.Plusit:ehituses lihtne,foorumis paistab et ega kiviladuja saab akama,lihtne disainida,vooder madala temperatuuriga sest ta on ainult soojust ülekandja mitte salvestaja,puhas põlemine kui õeti ehitatud järelpõlemiskamber.Aga mul tuleb leida hea potsepp ja ehitada pikka lõridega vanamalli ahi mis kestab isalt pojale.
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Noh-jah! Ehk võtaks aja maha ja mõtleks veel väheke. Igal tüübil omad head ja vead ....ja see vana mall ei pruugi ka tänasel päeval enam selline hää asi olla, et mida ise kasutada ja veel isalt pojale pärandada.
ärge sõimake,aidake mind.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

alle kirjutas:Tänu kõikidele.Aga kogu jüttu pealt mina sain aru,et voodriga kaminahju ei tasu ehitada.Selle ahju miinuset:otseliselt soojust salvestav kivide kogus on väike,kütmise ajal vooder ei salvesta energijat ta on isoleeritud küttekehast,löristiku pikkus on väike ja suur osa energiast lendab korstnasse.Plusit:ehituses lihtne,foorumis paistab et ega kiviladuja saab akama,lihtne disainida,vooder madala temperatuuriga sest ta on ainult soojust ülekandja mitte salvestaja,puhas põlemine kui õeti ehitatud järelpõlemiskamber.Aga mul tuleb leida hea potsepp ja ehitada pikka lõridega vanamalli ahi mis kestab isalt pojale.

1. Otseselt soojustsalvestavate kivide kogus on üldjuhul võrdne nn. ilma voodrita ahjuga. Pigem nende mass ikka massiivahju kasuks.
2. Korstnasse lenduva soojushulga kogus ei sõltu mingil määral vooderdusest.
3. Disain ka ei sõltu vooderdusest . Näiteks ka pottahi saab olla nn. voodriga ahi.
4. Selleks, et ahi on madalama temperatuuriga on mitu erinevat ja eriliselt eelistatud põhjust.
5. Mis eelised sellel vanamalli ahjul on jääbki mulle teadmata...et madal kasutegur , mittetäieliku põlemisega, kiirem jahtumine, korsten pigitab ja põleb ja kui need ongi pikaealisuse tagajad siis jah.
6. Ülalpool väidetud jutud , et ei ole võimalik ehitada 80 kraadini soojenevat mitmekihilist massiivahju ei ....

Loll Ivan sõitis millise ahjuga :shock:

Ps Pottsepad, voodriga ahju ehitust ei ole tingimata vaja teha Auna joonistuste järgi. Samuti just seda tema tarkust võrdlustes kasutada.

blog.php?u=1366&b=10

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas juhan »

Tere!Pottsepad teavad ja teevadki nii,et ahjul jääks salvestav osa ahju sisse,mitte ei laota ebamõistlikult jämedad välisseinad.Kuidas seda teha tänapäeval?Ei tea.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Allele ei ole tõesti tutvustatud õhkvahega ahjusi, kus massiivne salvestav ahjuosa on ümbritsetud õhukese dekoratiivse väliskestaga ja nende vahel on 40-400 mm õhku.

Pilt

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas juhan »

Võrdle ja avalda arvamus.Viimane on ameerka-kanada miksimine,aga esimine ja teine on müüriladujate "unibuild"!Jälgida maksab ahju nurkasid,mille diagonaal on 50mm(ka rohkem) paksem,kui välismüüritis.KANDILISTE AHJUDE VIGA ONGI SELLES,ET OMA EBAÜHTLASEMA MÜÜRITISE TÕTTU ONGI NAD EBAEFEKTIIVSED.Eriti ahju alumine 2/3-ndik on jahe,toasoe või,kui palju kütta,siis.....no ma ei tea.(kehtib nn. kaminahjude kohta).Midagi pole teha,aga võimalus on!Elame siiski Eestmaal ja meie ahjud on mitte klaasuksega,vaid lihtsad kodusoojased!
Manused
eesti variant2.jpg
eesti variant2.jpg (130.09 KiB) Vaadatud 3056 korda
eesti variant1.jpg
eesti variant1.jpg (166.71 KiB) Vaadatud 3056 korda
chernov16.jpg
chernov16.jpg (65.08 KiB) Vaadatud 3056 korda
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Nurkadel on seletus olemas ja mõju on teatud määral võimsusele aga mis seos on efektiivsusega/kasuteguriga/"ekonoomsusega"?
Härrased- tehke palun vahet energiahulgal ja võimsusel (need ei ole päris üks ja sama asi kuna neid eraldab aeg).
Vasta