Maitseasi, mina olen saanud oma arvamuse öeldud.
Ps. Täpsustama vist pean, et vältida uut maximalismi, et kui maja on soojustatud 250-se seinasoojustuse tuuris

kena köik
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Vaata, kui sa oma "madala pinnatemperatuuriga küttemehhanismi" kütad ülepäeva, siis ta on tõesti madala pinnatempiga. Kui sa kütad teda hommiku ja õhtu ja niiviisi nädala järjest. Siis ta on lõpuks tulikuum. Seega ei päde su arvamus, et tollega pole võimalik suure külmaga tuba soojaks saada. Mul siin üks just seisab toas. Tulikuum on. Aga kui õues on +2 kraadi ja ma teda suht vähe kütan, siis "vanad ja targad ahjukütjad" käivad siin ja vangutavad pead. Et "see sul küll õige ahi siin ei ole. Et see pole ju soojakski läinud. Et mismoodi ta sul üldse homseni soe püsib?"Vist on natuke vussis, jah!
Siis tähendab, et kui oleks oma majale 250mm asemel 500mm soojust ümber pannud(kas siis on juba max) ja kas siis oleks automaatselt soojusjuhtivustegur kukkunud 100% ? Paraku kasutatava eluhoone puhul see selliselt ju ei toimi ja see protsent jääb tunduvalt väiksemaks võrreldes algse 250 milliga.
Lugemata postitus Postitas taastaja »
Aitäh, et õpetad mind ahju kütma, aga võta nüüd hoog maha ja loe mu esimene postitus läbi. ....ja minimeeritud seinapaksusega ahju pookis kaminahi sellese väitlusesse.sashaobrok kirjutas:
Vaata, kui sa oma "madala pinnatemperatuuriga küttemehhanismi" kütad ülepäeva, siis ta on tõesti madala pinnatempiga. Kui sa kütad teda hommiku ja õhtu ja niiviisi nädala järjest. Siis ta on lõpuks tulikuum. Seega ei päde su arvamus, et tollega pole võimalik suure külmaga tuba soojaks saada. Mul siin üks just seisab toas. Tulikuum on. Aga kui õues on +2 kraadi ja ma teda suht vähe kütan, siis "vanad ja targad ahjukütjad" käivad siin ja vangutavad pead. Et "see sul küll õige ahi siin ei ole. Et see pole ju soojakski läinud. Et mismoodi ta sul üldse homseni soe püsib?"
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Lugemata postitus Postitas alle »
Lugemata postitus Postitas taastaja »
alle kirjutas:Tänu kõikidele.Aga kogu jüttu pealt mina sain aru,et voodriga kaminahju ei tasu ehitada.Selle ahju miinuset:otseliselt soojust salvestav kivide kogus on väike,kütmise ajal vooder ei salvesta energijat ta on isoleeritud küttekehast,löristiku pikkus on väike ja suur osa energiast lendab korstnasse.Plusit:ehituses lihtne,foorumis paistab et ega kiviladuja saab akama,lihtne disainida,vooder madala temperatuuriga sest ta on ainult soojust ülekandja mitte salvestaja,puhas põlemine kui õeti ehitatud järelpõlemiskamber.Aga mul tuleb leida hea potsepp ja ehitada pikka lõridega vanamalli ahi mis kestab isalt pojale.
Lugemata postitus Postitas juhan »
Lugemata postitus Postitas juhan »
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025