lühidalt siis - eramaja, sahtkaev, selline vidin pumpap vett - http://goods.marketgid.com/goods/599/5558466/ , aga olgem ausad, oma tööd väga korralikult ei tee (enam).
vana boiler (bompani) suri loomulikku surma, mädanes läbi põhimõtteliselt kogu täiega. katlakivi ja muud ebameeldivused antud kaevuveega pidevalt tüliks, aga see selleks. enne oli vee surve (nii külm kui soe vesi) üsna kesine ja duši all käies oli tavaline asi, et nii, kui pump tööle hakkas, pidi olema valmis külma vee annuseks. alguses oli vist kõik enam vähem okei aga lõpu poole hakkas asi järjest kehvemaks minema. mitte mingit hooldust muidugi ei teind asjale, kuna lolli endise korterielanikuna ei tulnud selle peale lihtsalt et oleks vaja.
paigaldsin uue boileri (ilmselt tegin teatavaid vigu jne, esimene kord siiski), boiler töötab, kusagilt midagi ei tilgu, sooja vett kraanist tuleb, aga surve on naeruväärselt väike.
et siin targemad ei arvaks, et ma suvaliselt tulen ja hakkan aga küsimustele vastust nõudma ilma, et oleks teisi teemasid uurinud, siis ütlen, et olen viimased paar tundi siin kümneid teemasid läbi sirvinud ja üht-teist targemaks saanud, aga konkreetseid vastuseid oma küsimustele pole saanud. esitan need siis nii konkreetselt kui võimalik ja nii konkreetselt kui mu tagasihoidlik teadmistepagas ja intellekt lubavad:
1) saan aru, et süsteemis on surve liiga madal. leidsin pumbal üles need niplid, kust saab rõhku suuremaks keerata. keerasin nii üht kui teist plussi suunas, kordamööda ja korraga, aga tulemuseks oli enamasti see, et pump jäigi pumpama. seega keerasin surve madalamaks tagasi. (hetkel siis 3,5 bar umbes, maksimaalselt läks umbes 3,9 peale, edasi ei) mida ma valesti tegin ja kuidas ma oleks pidanud talitama?
2) saan aru ka sellest, et kusagil võib olla ummistus... kust ma selle ummistuse või takistuse otsimisega alustama peaks? mis oleks kõige loogilisem? (süsteem ise on 4 aastat töötanud, nii, et sodi võib olla igal pool ilmselt).
kaevu viiva toru otsas olev vidin, mille nime ma peast ei tea (andke andeks tõesti) mis hoolitseb selle eest, et igasugu pask torusse ei pressiks, võib samuti ju umbes olla, eksju. kurat, kuidas tahaks praegu hakata kaevu lahti võtma pealt ja siis üritada seda sealt kätte saada... oijah... juhul, kui muud üle ei jää, siis kuidas sellist asja kõige targem teha oleks?
3) kas võib olla põhjus selles, et mingil põhjusel ei jõua see vett imev asjandus enam oma tööd teha (kas on mingi jupp ära kulunud või muu põhjus) ?
ootan tarkade klubi vastuseid. ennetavalt võin öelda, et santehnikute telefoninumbreid või firmade kodulehekülgede aadresse ma ei taha, välja arvatud juhul, kui mõni kogenud torumees tahab mind endale selliks võtta ja näitab mulle mu enda kodu torustiku peal ette, kuidas asjad käima peavad

tänud juba ette