Tere
Selline küsimus. Ehitaja soovitab, et katta fibo sein väljaspoolt 10 cm penoga ja veel lisaks seestpoolt 5 cm penoga, et oleks soojem. Andke nõu kas seestpoolt soojustamine annab mingisugust märgatavat tulemust
soojustamine
kuidas soojustada oma elamist
- Dolby
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Dolby »
Arvan, et süüdi ongi meie ehituspraktika ja harjumused.Kui mõnele ehitajale või "ehitusinsenerile" öelda ,et tahan penot talade vahele ,siis kuuleme kohe vanu tuttavaid väiteid a la :tuleohtlik,ei "hinga",pole veel näinud,et keegi kasutaks jne.Need müüdid on siin foorumis juba mitu korda ümber lükatud.Võiks veel rohkem segadust tekitada:thermodom tehnoloogia seisneb selles ,et penost ploki sisse valatakse betoon.Seega jääb peno nii sissepoole kui väljapoole kiviseina.Kehtivate müütide kohaselt ei tohiks kivisein olla seestpoolt soojustatud.Aga ometi ehitatakse sellise tehnoloogiaga nii et küll on.Arvan meil kõigil on siin arenguruumi küllaga.Tuleb lihtsalt materjalide andmed ette võtta ja lähtuda niiskuse ja soojuse levimise seaduspärasust.Samas ei tohi muidugi unustada ,et iga maja on unikaalne ja mis ühele sobib ei pruugisundehitaja kirjutas just üks teema ennem
teisele lubatud olla.Võimalik on ka see ,et äkki saadakse vatti odavamalt kätte kui penot ja siis otsustatakse vati kasuks.Need siin on ainult minu seisukohad.Võimalik et keegi ütleb palju proosalisama põhjuse miks penot ei kasutata.
Ma ei ole ehitusspets...!
-
- külaline
Re: soojustamine
Lugemata postitus Postitas Taastaja »
Pange ikka kõik 10+5 peno väljapoole. Ei saa aru miks on vaja ilmselt uut ehitust kohe seestpoolt lisasoojustama hakata? Rohkem tööd ja kulu ning tulemuski ehitusfüüsikaliselt kehvem.Rome kirjutas:Tere
Selline küsimus. Ehitaja soovitab, et katta fibo sein väljaspoolt 10 cm penoga ja veel lisaks seestpoolt 5 cm penoga, et oleks soojem. Andke nõu kas seestpoolt soojustamine annab mingisugust märgatavat tulemust
Seda peno sisse valamist ei saa nimetada ju klassikaliseks kiviseinaks, pigem karkassi moodi moodustiseks. Läbivad penost sidemed jäävad vähemalt osadel sellistel seintel sinna sisse. See tagab ka parema auru läbilaskvuse.
-
- Korralik postitaja
Lugemata postitus Postitas sundehitaja »
Minu arust jääb peamiseks probleemiks selliste peno-kivi seinte puhul ikkagi niiskus ja kondents,sest 15 cm penot peaks olema piisav soojustus
suvalise seina jaoks ka ilma arvutamata.Sain nagu aru ,et kivi sein juba olemas.Sellisel juhul võiks tõesti kogu peno väljapoole panna ,iseasi kuidas see alusmüür on,kas kõik 15 cm jääb 'rippuma' või toetub natuke ka alusmüürile(rohkem vist väljanägemise küsimus).Kui aga mingil põhjusel peab thermodomi kopeerima siis minu arvamus on järgmine:
-Nii sees kui väljaspool asetsev peno tuleb seina kleepida,vältimaks pindasid kuhu võiks tekkida kondents.
-Rusikareegel on ,et välimised kihid peavad auru juhtima paremini kui sisemised, s.t. pane siis sissepoole XPS peno mis sisuliselt moodustab aurutõkke.
Ma pole niiskusrežiimide täppisarvutustega tegelenud kuid mõned spetsid on siin aeg ajalt sõna võtnud.Ehk aitavad seegi kord selle peno-kivi-peno lahti harutada.Aga Taastaja variant on hea juba selle poolest,et kiviseinale saad ka midagi kinnitada,peno puhul on nuputamist , sest kruvid ja naelad seal ei seisa.
suvalise seina jaoks ka ilma arvutamata.Sain nagu aru ,et kivi sein juba olemas.Sellisel juhul võiks tõesti kogu peno väljapoole panna ,iseasi kuidas see alusmüür on,kas kõik 15 cm jääb 'rippuma' või toetub natuke ka alusmüürile(rohkem vist väljanägemise küsimus).Kui aga mingil põhjusel peab thermodomi kopeerima siis minu arvamus on järgmine:
-Nii sees kui väljaspool asetsev peno tuleb seina kleepida,vältimaks pindasid kuhu võiks tekkida kondents.
-Rusikareegel on ,et välimised kihid peavad auru juhtima paremini kui sisemised, s.t. pane siis sissepoole XPS peno mis sisuliselt moodustab aurutõkke.
Ma pole niiskusrežiimide täppisarvutustega tegelenud kuid mõned spetsid on siin aeg ajalt sõna võtnud.Ehk aitavad seegi kord selle peno-kivi-peno lahti harutada.Aga Taastaja variant on hea juba selle poolest,et kiviseinale saad ka midagi kinnitada,peno puhul on nuputamist , sest kruvid ja naelad seal ei seisa.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
sissepoole ära vahtplasti pane vaid väljapoole 10+5. Võidad töömahus ja lisatarvikutes, ei kaota millegis.
Dolby thermodom jutt ei puutu praegu üldse asjasse, kuigi tehnoloogia ise on toimiv ja teravmeelselt hea lahendusega.
Dolby thermodom jutt ei puutu praegu üldse asjasse, kuigi tehnoloogia ise on toimiv ja teravmeelselt hea lahendusega.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu