Küsimus targematele.

kaksviis
külaline

Küsimus targematele.

Lugemata postitus Postitas kaksviis »

Asi selline nüüd , vana maja .. a'la üle 100 aasta vana, vaikselt kõpitsetud ja koguaeg sees elatud .. Nüüd suvel vahetati katus , peale pandi plekk. Enne katuse peale panekut tõesteti maja "kuuri" (nagu vanad majad ikka, ühelpool elamisruumid ja teine pool panipaiga moodi :glare: või kuidas nüüd öeldagi) poolt , õigemini sealt kuhu maani plekkkatus pandi. Nüüd kõik tore, katus peal , AGA maja tagumine sein silmnähtavalt viltu , samamoodi ka tagumise seina aken. Kas ma nüüd eksin , AGA kas need katusepanijad poleks pidanud ka maja osa tõstma enne katuse peale panekut? Sest maja osal ja sellel "panipaiga" osal ei ole üks ja sama palk. Vahepeal tuleb vahe sisse ju! Ma ei tea keeruliselt seletatud , aga ehk saab kegi aru mida ma mõtlesin.
Külaline
külaline

Re: Küsimus targematele.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kes seda asja nüüd teab kuda te katusevahetajatega kokku leppisite? Kas ainult katusevahetust või kogu elamu konstruktsioonide renoveerimises? Või ei saanud te teineteisest lihtsalt aru? Raske on nii seisukohta võtta.

taastaja
rully34
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas rully34 »

Kui nad katuse sama viltu tegid kui seina ,siis asi vähe pekkis.Räästajoon ja hari aetakse ikka loodi.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Lisaks veel, et kui vana maja on ikka päris kiiva vajunud ja omanikule see ei meeldi, siis tuleks ikka esmalt seinad sirgeks tõsta ja siis katus vahetada-uuendada. ...ja vanal majal ei aeta siin alati midagi loodi...tunnen paljusi kes oma omanduses olevaid vanu maju korrastades sellised ehitajad hoopis minema saatsid, kes sinna loodide ja niveliiridega peale lendasid! :lol:
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere!
Olen nõus sellega, mida -
rully34 kirjutas:Kui nad katuse sama viltu tegid kui seina ,siis asi vähe pekkis.Räästajoon ja hari aetakse ikka loodi.

Lisaksin seda, et kui katusepanijad juba võtsid endale ka seinte õigeks tõstmise, mis iseenesest on vältimatu nii vana maja juures siis pidanuks nad lisaks harja ja räästajoonele jälgima ka seda, et räästaste sügavused oleks võrdsed. Võrdsed peavad räästaste sügavused jääma ka siis, kui plaanis hakata välisseinu soojustama. Andres
Vasta