Rikkevoolukaitse lööp välja
-
- külaline
Rikkevoolukaitse lööp välja
Lugemata postitus Postitas ei tea »
Kas selline asi on normaalne kui pistikutesse tulev vool on väljalülitatud kaitsmest, aga kui ma tahtsin pistikupesa vahetata ja võtsin juhtmeotstest käega kinni, siis mõne hetkepärast lõi ka rikkevoolukaitsme välja-voolu juhtmes ei olnud. Ja nii kogu aeg. Kus juures mitte kohe ei lülita välja vaid ca. 5 sek pärast. Praegu on uus pistikupesa paigaldatud, vool on sees ja rikkevoolukaitse ka toimib. Aga hing ei anna rahu, miks ta kaitsme välja lõi kui voolu sees ei olnud ja käega juhtmeotstest kinni vütsin.
Loodan et saite aru minu mõttest. Ise elektriga ei tegele, v.a pesade vahetamisega omas kodus.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Re: Rikkevoolukaitse lööp välja
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- külaline

Lugemata postitus Postitas jan »
Ja selleks, et neutraali ja kaitsemaanduse vahel läbi inimese üle 10mA vooluring tekiks, peab minu arusaamade kohaselt neutraal mingis punktis tugevasti ülekoormatud olema.
-
- Ehituspenskar
Lugemata postitus Postitas jan »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Pinget maapotensiaali suhtes ei olnud, vool tekkis haruühenduse tekkides. Palun ka pealkiri ära parandada (ikkagi pealkiri ja lihtsalt kole vaadata).... siis mõne hetkepärast lõi ka rikkevoolukaitsme välja-voolu juhtmes ei olnud
-
- külaline
Re: Rikkevoolukaitse
Lugemata postitus Postitas Rixy »
Aga küsimus oleks järgmine, et kumba varianti eelistada korteri elektrikilbis, kas RVK+kaitselüliti (2P 25A 30mA + C16A) või kombineeritud RVK-et (RVK+KL16A C 30mA)?
Hinnavahe suht sarnane: 450...500.- komplekt. Mis on embkumma eelis või miinus?
Ette tänades, R.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Kombineeritud RVKL-d (ehk RCCBO-d: Residual Current Circuit Breaker with Overcurrent protection) ehk tegelikult rikkevooluvabastiga minikaitselülitid on küll kallim (vähemalt oli mõni aeg tagasi) kuid tehniliselt kahtlemata parem lahendus kui eraldi RVK+KL igale ahelale :vähem ühendusi = vähem vigu ja annab kilbiruumi kokkuhoidu (=väiksem kilbikest).Rixy kirjutas:.... kumba varianti eelistada korteri elektrikilbis, kas RVK+kaitselüliti (2P 25A 30mA + C16A) või kombineeritud RVK-et (RVK+KL16A C 30mA)?
.....
Kuid tehniliselt peaaegu sama (kuid odavama) tulemuse annab kaitselülitite grupi ühendamine ühe rikkevoolukaitse järele. Tavakorteris korralike seadmete, kaablite ja kasutajate korral ei tohiks olla olulist vahet.
RCCBO-d on seni levinud rohkem TT juhistikusüsteemiga riikides kus kõigi pesade kaitse RVK-ga on olnud nõutav juba ammu. Meie (TN )juhistikusüsteemi kohta tuli vastav standardimuudatus alles paar aastat tagasi.
Siinkohal tahaks märkida, et kui tavaisik (või ka tavaelektrik) suudab enesele lõpuks selgeks teha kaitselüliti ja RVK eesmärgi ja toimimispõhimõtte, siis kiputakse elektripaigaldist nendega mõttetult üle kuhjama, jättes samal ajal täiesti unarusse kolmanda kaitseviisi - liigpingekaitse, - sest mõistus ei käi sellest üle.
Et: - kas liigpingepiirikud sul sinna kilpi ikka ka tulevad?

-
- Ehituspenskar
Lugemata postitus Postitas Rixy »
Jajaa, tean seda vigurit. Sellekohapealt tulen varsti oma joonistega siia heakskiitu saama või siis laitusttrebla kirjutas:Et: - kas liigpingepiirikud sul sinna kilpi ikka ka tulevad?

Seniks kõike head ja aitäh vastamast

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Sorry jah, et minu postitusest selline mulje jäi. Kui kirjutasin, siis pidasin silmas, et gruppe on mitu, aga see jäi mainimata. (Prantsusmaal vist kirjutati lausa (kohalikku?) standardisse juba mitu aastat tagasi sisse, et RVK-sid peab olema minimaalselt 2(?).)dumbuser kirjutas:Kogu maja ühe RVK taha ühendamine on ka paha. Üks viga suudab siis terve maja pimedaks teha.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu