Püüan leida lahendust, kuidas tagada oma kitsastes leiliruumi oludes tuleohutust puitkütte kerise (Harvia M3) ümber, kui ümbritsevateks seinteks on puitkarkass seinad. Püüdsin leida ka sarnast vanemat postitust, kuid neis kõigis käsitleti lahendusi kiviseina puhul, siit ka tingitud minu postitus.
Järgnevalt kirjeldan enda nägemust vastavalt netis uuritule (joonise ja mõõdud leiate postituse lõpust):
1. Variant - Harvia kaitsesein; Vastab iseenesest tuleohutusnõuetele, mis minu kitsad olud peale sunnivad, kuid tundub hetkel kõige kallim variant - ca 5000 EEK-i.
2. Variant - Minerit plaadist (LW, kui ma ei eksi) kahekordna kaitsesein kerise ümber selliselt, et nii kerise, plaatide kui ka seina vahel oleks 3 cm vahe.
3. Variant - Kas piisab lihtsalt sellest, kui peale fooliumit, distantsi peale kinnitan Minerit plaadi ning kerise ja plaadi vahele jääb ca 10 cm? (Kahtlen, kas lahendus on tuleohutuslikust aspektist söödav...).
Kas austatud teadjameestel mõlgub mõtteis veel mingi lahendus, millele minu piiratud ehitustaip ei küüni?
Ja kas keegi oskab selgitada, kuidas viiakse suitsutoru läbi puitkarkass seina, kuna korsten (Isokern) asub hoonest väljas?
Lisasin ka leiliruumi põhimõttelise skeemi:
Ette tänades,
Marek