Maasoojuspumba reguleerimine
Maasoojuspumba reguleerimine
Lugemata postitus Postitas ponkskar »

- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Re: Maasoojuspumba reguleerimine
Lugemata postitus Postitas vaaderman »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas karumati »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
karumati kirjutas:küttegraafikui kallet sul siis valida ei saa või? usun, et selline võimalus peals ikka peal olema igal vähe asjalikumal pumbal. ja vaata kas sul ikka valitud põrandaasend - 48C ei tohiks mitte kunagi põrandasse üldse sattudagi, selline temperatuur hakkab ju maja täiega lõhkuma.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
Veikko kirjutas:no mis ta seal majas ikka väga ära lõhub, või tood mõne reaalse näite mis juhtub kui 48 c on põrandas.
karumati kirjutas:küttegraafikui kallet sul siis valida ei saa või? usun, et selline võimalus peals ikka peal olema igal vähe asjalikumal pumbal. ja vaata kas sul ikka valitud põrandaasend - 48C ei tohiks mitte kunagi põrandasse üldse sattudagi, selline temperatuur hakkab ju maja täiega lõhkuma.
paksema tallaga susse on vaja:D
-
- külaline
tõsiselt mõtled nii või?Veikko kirjutas:no mis ta seal majas ikka väga ära lõhub, või tood mõne reaalse näite mis juhtub kui 48 c on põrandas.
kõige lihtsam oleks siis öelda, et selliste kraadidega keerab põrandad tuksi. betoon paisub ja praguneb, puidust põrandakatted kuivavad liialt, ehk mõni suurem põrand hakkab seinu ka veel nihutama. igal juhul on põrandasse üle 35C vee laskmine kuritegu iseenda ja järeltulevate põlvkondade vastu.
Lugemata postitus Postitas aivar00 »
Mina aga käin mõned korrad aastas ainult küttekõverat muutmas.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
kõige lihtsam oleks siis öelda, et selliste kraadidega keerab põrandad tuksi. betoon paisub ja praguneb, puidust põrandakatted kuivavad liialt, ehk mõni suurem põrand hakkab seinu ka veel nihutama. igal juhul on põrandasse üle 35C vee laskmine kuritegu iseenda ja järeltulevate põlvkondade vastu.[/quote]
No ei hakka ma wirsbo kaubamärgile vastu, nende inseneridele ja eesti projekteerijatele kes on kasutades wirsbo knowhow, projekteerimisprogramme ja teinud minu majale põrandakütte, siin vabalt lubatud 45-47 c põrandasseminek. Asi töötanud 8 aastat ja kõik ideaalses korras(nii põrandad, seinad, põrandakatted, plaatpõrandad jne). Nii et ei näe probleeme ja oponent võiks vastuväitena mõne kaalukama eksperdi arvamuse, kogemuse lauale panna.
-
- külaline
http://www.kytteseadmed.ee/failid/VI7AB426_ECL_100M.pdf
veikkole ka midagi lugemiseks
http://www.efipa.ee/popFile.php?id=38
lehekülg viis siis... kas ouman on sinu arvates piisavalt aktsepteeritud kaubamärk, et wirsbole vasta hakata?

ja kuigi ei pea äripäeva antud valkonnas just väga pädevaks väljaandeks, panen veel ühe viite
http://besterm.ee/pdf/vspopulaarsust.pdf
ära siis pikka viha pea, lgp.oponent

Pealevooluvee torule tuleb paigaldada mehaaniline termostaat mis peatab
ülekuumenemise korral tsirkulatsioonipumba.
Ouman OÜ tootevalikus on selleks sobiv pindtermostaat C01A. Seadista
termostaadi seadearvuks 40...45°C.
Ja nüüd karumati jutt:
igal juhul on põrandasse üle 35C vee laskmine kuritegu iseenda ja järeltulevate põlvkondade vastu.
Paistab, et selle loogika järgi on mul majas kevadeks sauna ja duširuumi põrand lagunenud ning naine paneb mind vangi kuna sinna jookseb praeguste külmade ilmadega peale vesi ca 35 kraadi. Ja sauna ma ka enam kütta ei julge- keris asub ju korstnajala kõrval ja tellised on omavahel ühendatud liiva-tsemendi seguga millest teadupärast ka betoon koosneb ainult liivaterade fraktsioon on suurem. Veel seda rumalat (andke andeks) mõtet edasi aretades ei tohi ühtegi küttekollet (peale metallist suitsutoruga) ka kütta- üle 35 kraadi olevad sutsugaasid lagundavad korstna ära. Selle mõtte peale ma kohe lähen ja teen mitu

Nüüd siis sain ka teada, miks ma pidin põrandat valades seinte ja betooni vahele panema nn. paisumisriba

Puitpõranda puhul küll teine lugu, sest puit mängib ikka tohutult.
-
- külaline
http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tarb ... d=23969279
käisin just huvi pärast vaatamas, kuidas mul endal lood on ja hetkel läheb mul radikatesse 36,2C ja toas on 19C, õues -6. ja see on radikasüsteem, kulla mees.kõige kõrgem temperatuur, mis on sel aastal süsteemi läinud oli 47,6C ja välistemp oli siis -22C.

No ega mul ei ole ka see 48C igapäevane, nii juhtus kui ööga langes õhutemp 10kraadi. Toatemp ja eriti radiaatrokütte puhul on 19kraadi minu arust suht jahe, põrand on ilmselt paar kraadi veel jahedamkarumati kirjutas: käisin just huvi pärast vaatamas, kuidas mul endal lood on ja hetkel läheb mul radikatesse 36,2C ja toas on 19C, õues -6. ja see on radikasüsteem, kulla mees.kõige kõrgem temperatuur, mis on sel aastal süsteemi läinud oli 47,6C ja välistemp oli siis -22C.

- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Ei tea kas õhuniiskus imendub läbi radika metalli kuuma radikasse ja küttetorustikku või kuhu see vesi sealt õhust siis kaob? Targad jälle koos....http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tarb ... d=23969279
Kuumad küttekehad (radiaatorid) kuivatavad õhku. Põrandaküte oma madala temperatuuriga teeb seda märgatavalt vähem.
-
- külaline
ponksar, see ei olnud otseselt sinu ärritamiseks postitatud, vaid aikule, kes ei taha kuidagi aru pähe võtta ja laseb omale pea keevat vett põrandasse))ponkskar kirjutas:No ega mul ei ole ka see 48C igapäevane, nii juhtus kui ööga langes õhutemp 10kraadi. Toatemp ja eriti radiaatrokütte puhul on 19kraadi minu arust suht jahe, põrand on ilmselt paar kraadi veel jahedamkarumati kirjutas: käisin just huvi pärast vaatamas, kuidas mul endal lood on ja hetkel läheb mul radikatesse 36,2C ja toas on 19C, õues -6. ja see on radikasüsteem, kulla mees.kõige kõrgem temperatuur, mis on sel aastal süsteemi läinud oli 47,6C ja välistemp oli siis -22C.Mul momendil ringleb põrandas +30....+35 ja põrandapinna temp.välisseina ääres on +24...+25, 1,5m kõrgusel on õhk 21-22C. Väljas praegu -6.
aga kas sa leidsin mingi koha küttegraafiku madalamale keeramiseks üles? või otsisid vähemalt sellist kohta?peaks ikka olema vast selline võimalus.
sashale aga teadmiseks, et mul on seljataga kaks talve mustamäe kvartiiras, kus talvel tuli aknaid ikkagi lahti hoida, et seal elada oleks võimalik. küteti lihtsalt jubedalt üle-mingi 60-70C lasti julgelt torudesse ja kuiv oli seal õhk tõepoolest. kadus see siis radikatesse või kuhu iganes-ise ei tegele füüsikaga väga palju ja ei oska seda mehhanismi täpselt selgitada.
Minul näiteks hakkab ninast verd jooksma, kui õhuniiskus on väike. Nõuka ajal, kui õhuniisutajaid ei olnud, siis soovitati radika peale panna märg käterätik, et toas õhuniiskus oleks normaalne.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad