kuidas kinnitada ahjule uks

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Re: kuidas kinnitada ahjule uks

Lugemata postitus Postitas juhan »

Ilus ahi!Pole selliseid plekist enam tükk aega pannud ja viimane variant oli messingraamidega(ühes tükis) ning nendel spetsvidinad kaasas.Kahjuks pole pilti panna.Kuidas sa need sinna kinnitasid?
Kasutaja avatar
varukas
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas varukas »

juhan kirjutas:Ilus ahi!Pole selliseid plekist enam tükk aega pannud ja viimane variant oli messingraamidega(ühes tükis) ning nendel spetsvidinad kaasas.Kahjuks pole pilti panna.Kuidas sa need sinna kinnitasid?
Tegu põhjanaabrite ahjuga ja sellel ka tehasepoolsed kinnitusvidinad kaasas.Sai lihtsalt tähelepanu juhitud teemale .Pea kõik selle aasta teemades üks sõim ja kaklemine ja ärapanemine.
Suured kogemused kaminatest ja moodulkorstendest.Tel.51970570.
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets

Tere! Tegin mõned aastad tagasi ühte suvekodusse sellise "kergahju",et kiirelt hakkaks sooja andma ja hommikul hea ärgata.Aitab ka vihmasel suvel vähese kütmisega majast niiskuse tõrjuda.Antud uks on kinnitatud 4-a naelaga ja pole hullu miskit.Ülemine kinnitus selline,et kivisse lõikasin soone ja naela armmeerisin sinna sisse.Loomulikult on uksed erinevad ja saab ka teisiti,aga paljudel juhtudel teen ma nii.Ka ei pane ma alati villa,et eraldada sisemüüritist välimisest.Jätan 7mm-ise vahe,et kuumus pääseks läbi.Esikülg soojeneb ühtlasemalt.Kuna ahi sai Sakreti struktuurkrohviga üle tehtud,siis lõin ka nurgad väheke ära,et diagonaal oleks müüritisega võrdne.Ka see on "ahjufüüsikale"tähtis number!
Manused
krohvitud ahi.jpg
krohvitud ahi.jpg (85.61 KiB) Vaadatud 2426 korda
ukse kinnitus.jpg
ukse kinnitus.jpg (146.84 KiB) Vaadatud 2426 korda
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Ma olen algaja ja kutsuks üles ka teisi algajaid niimodi mitte uksi ette panema. Las profid teevad, mis nad tahavad. Neil suur kogemustepagas ja Juhanil on kindlasti mingid võlusõnad, mis seda ust ees hoiavad.
:)
.
Tel 5o9279o
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets

motamees!Võiksid ju seletada lahti,ole algaja või mitte,kuidas sul see uks nende kruvikestega ees seisab.Asi on siiski selles,et ukse kohale tuleb veel ligi 20-nd rida kive ja kui see mass laseb ust ees hoidval kivil liikuda,siis on lihtsalt ukse kinnitamine ebaõnnestunud.Või segu vale.Juhtub ikka,aga sellepärast ei tasu kohe verest tühjaks joosta!Minu variant on ju põhimõtteliselt sama.Ainuke vahe,et ukse panen ette peaaegu kohe.Kui on vaja uks pärast panna,siis teen teisiti jne.Näiteks selle pottahju renoveerimisel kinnitasin ukse ülemise osa traadiga.Ahi on Hiiumaal ja kliendiga kontakt olemas.
Manused
motamehe ahjuukse kinnitus
motamehe ahjuukse kinnitus
IMGP4908.JPG (173.3 KiB) Vaadatud 2404 korda
pottahju renoveerimine 004.jpg
pottahju renoveerimine 004.jpg (114.7 KiB) Vaadatud 2404 korda
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Minu ukse ettepanemised ja üldised ebaõnnestumised on teemas kõik üksipulgi kirjas.
Kes veel ei tea, siis palun.
http://www.kodusoe.ee/foorum/viewtopic.php?f=6&t=1008
Sinu uks on aga ette pandud kohe liiga hästi. Seguga kenasti kõik vahed ka kinni, et ikka tuugalt oleks. :good:
Ega seda ahju ei kõeta ometi? Raud ju soojenedes paisub. :scratch:
.
Tel 5o9279o
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets

Ikka köetakse!Ahi ju!Ei tasu uste puhul nii karta seda paisumist.Pliidi keeduplaat ja ahju uks ikka kaks eri asja.Kuju juba teine.Mis läheb tavaliselt seda tüüpi ustel kaardu,ja seda siis,kui puud liialt pikad?Sisemine uks.Kui need uksed sedavõrd paisuksid oleks nemadki pilbasteks.Millimallikas paisumisruumi jääb ju alati!
Manused
tuli all.jpg
tuli all.jpg (57.7 KiB) Vaadatud 2376 korda
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

juhan kirjutas:...Ei tasu uste puhul nii karta seda paisumist...
Misiganes, aga mina ei julge mingil juhul ukse vahet segu täis toppida. Jäägu see meistrite pärusmaaks.
:wave:
.
Tel 5o9279o
nõginina
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas nõginina »

Sisemine uks.Kui need uksed sedavõrd paisuksid oleks nemadki pilbasteks.Millimallikas paisumisruumi jääb ju alati![/quote]
Mul läks välimine uks punaseks,sisemine uks läks õige pea lõhki ja aasta pärast pooleks.Tuli asendada klaasuksega.Sellised faktid tegelikkusest.
Vasta