Kuidas mõõta 3F (ilma N-ta) boileri energiakulu? Milliseid seadmeid selleks pakutakse?
1+N (või ka 3+N) puhul on variante palju, näiteks spets Din lati kWh kulumõõtja või releega ajaloendur, millest võib arvutada kulu kWh, kuid kuidas mõõta seda 3F puhul?
Võibolla on sobiv mõni ajaloendur, mis sobib lülituseks faasi ja N vahele? See mõõdaks siis näiteks 1 faasi pealt, selle aktiivse oleku aega.
Kuidas mõõta 3F seadme energiakulu
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- külaline
Re: Kuidas mõõta 3F seadme energiakulu
Lugemata postitus Postitas jan »
Täpselt nii nagu 3F (või 3+N, kuidas soovid) puhul ikka kulu mõõdetakse. Arvesti enda N-i ühendad lihtsalt ära (elektroonilistel arvestitel võib olla vajalik omatarbeks, kuigi ei pruugi).
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas 1Juhan »
Millised on siis odavaimad Din latile sobivad väikesed arvestid? Selline poleks üldse paha, kui hind alla 1t jääks ja DIN latile ära mahuks.
Aga ma ei mõelnud päris elektriarvestit vaid midagi lihtsamat.
Näiteks Intersil valmistas Din latile sobivat imeväikest loendurit, mis võiks isegi 3F lülitusse sobida, kuid sellist pole enam müügil näinud. So mehhaaniline hammas-ketas loendur, mis võtab aja 50HZ-ist ja sisendi aktiivse olles loeb minuteid ja tunde ... selline maksis 2oo krooni ja loeb mul nüüd põrandakütte kulu.
Teine 1 kohaline DIN kWh loendurseade on näiteks Rolecil, mille tööpõhimõtte kohta ma ei tea, sellel on 4 otsa, sisend ja väljund mõlemad faas + N, ilmselt tuleb seal N läbi lasta ja see siis ei sogi 3F (N puudub) lülitusse. Selline oleks olemas, kuid ei tea kas sobib 3F lülitusse.
Kuluarvestuseks on palju ja lihtsamaid võimalusi, ei oska ainult arvata, mida kauplustest saada võiks olla.
Aga ma ei mõelnud päris elektriarvestit vaid midagi lihtsamat.
Näiteks Intersil valmistas Din latile sobivat imeväikest loendurit, mis võiks isegi 3F lülitusse sobida, kuid sellist pole enam müügil näinud. So mehhaaniline hammas-ketas loendur, mis võtab aja 50HZ-ist ja sisendi aktiivse olles loeb minuteid ja tunde ... selline maksis 2oo krooni ja loeb mul nüüd põrandakütte kulu.
Teine 1 kohaline DIN kWh loendurseade on näiteks Rolecil, mille tööpõhimõtte kohta ma ei tea, sellel on 4 otsa, sisend ja väljund mõlemad faas + N, ilmselt tuleb seal N läbi lasta ja see siis ei sogi 3F (N puudub) lülitusse. Selline oleks olemas, kuid ei tea kas sobib 3F lülitusse.
Kuluarvestuseks on palju ja lihtsamaid võimalusi, ei oska ainult arvata, mida kauplustest saada võiks olla.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
noid tunnilugejaid on saada ikka.. NB! oled sa kindel et nad ikka minuteid loevad? osad nendest loevad kindlasti sajandik ja kümnendik tunde. Küsi elektrihulgimüügifirmadest.1Juhan kirjutas:.....Aga ma ei mõelnud päris elektriarvestit vaid midagi lihtsamat.
Näiteks Intersil valmistas Din latile sobivat imeväikest loendurit, mis võiks isegi 3F lülitusse sobida, kuid sellist pole enam müügil näinud. So mehhaaniline hammas-ketas loendur, mis võtab aja 50HZ-ist ja sisendi aktiivse olles loeb minuteid ja tunde ... selline maksis 2oo krooni ja loeb mul nüüd põrandakütte kulu........Kuluarvestuseks on palju ja lihtsamaid võimalusi, ei oska ainult arvata, mida kauplustest saada võiks olla.
Boiler on sümmeetriline konstantne koormus - seal korrutad jah aja võimsuseka ja OK.
Kui aga arvestada, et ega kolmefaasilised DIN-lati arvestid alla 1K ei jää,(põhjuseks piisavalt väike nõudlus - st EE pole oma riigihangetega kus ligi sajad tuhanded tükid aastas hinda alla ajanud) pigem on nad üle kahe tuhande. Kui tahad mitme seadme tarbimist ja neid ka veel ajas eristada - selles valguses hakkab Wattsonholmes juba looma.. pärast laenad naabrimehele kah.
100 krooni eest kuus oleks ma nõus seda ise küll laenutama... nii paar korda aastas..
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas 1Juhan »
Meil loeb see olemasolev loendur tunde ühe kümnendiku täpsusega.
See Wattsonholmes on päris huvitav riist, polnud varem sellisest kuulnud. Ka hind 1900 on üllatavalt madal võrreldes üle 30t eeki aastase elektrikuluga, mille sees siis ka muidugi küte.
Kuid asja juures oluliseim on Wattsonholmesi kodulehel märkimata, kui palju traadita andureid see korraga külge võtab?
Vaja oleks vähemalt kümmekond andurit, et koguneks andmeid mida analüüsida.
See Wattsonholmes on päris huvitav riist, polnud varem sellisest kuulnud. Ka hind 1900 on üllatavalt madal võrreldes üle 30t eeki aastase elektrikuluga, mille sees siis ka muidugi küte.
Kuid asja juures oluliseim on Wattsonholmesi kodulehel märkimata, kui palju traadita andureid see korraga külge võtab?
Vaja oleks vähemalt kümmekond andurit, et koguneks andmeid mida analüüsida.
Lugemata postitus Postitas jan »
minu teada wattson ei toeta erinevate gruppide / faaside kohta eraldi andmete salvestamist. transmittereid saab olla ainult üks (vähemalt saatja ning vastuvõtja paaritamise juhendit lugedes jäi selline mulje).
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit