Ilma automaatikata maaküte

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
juroku
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ilma automaatikata maaküte

Lugemata postitus Postitas juroku »

sashaobrok kirjutas:Juroku: Vabandust, aga meil võib olla siin arusaamatusi kuna emakeeled on erinevad... Palun saa esmalt aru, et ma ei soovi osta valmis lahendust. Vaid diskuteerida teemal: ilma automaatikata maaküte.

Nimetu jutt hakkab juba ilmet võtma. Kas sa tooks näidisena ära mõne suvalise firma letihindadena, mis jupp palju mul seal maksaks umbkaudu?
ilma automatikata maaküttet pole olemas ja ei saa olla.kui sina tahat ise teha soojuspump valmis siis on teine asi võin pakkuda ühte linki kus tevad ise pumpasid http://www.forumhouse.ru/forum16/thread46874.html küll on mitte sinu emakeeles mis ei puutu üldse asjase :hello:
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Nii, leidsin nüüd ise ka, et tõesti kompressor moodustab kolmandiku kogu masinavärgi hinnast ja kaks soojusvahetit teise kolmandiku. Poleks arvanud, et kõiksugu imevidinad seal kõrval praktiliselt midagi ei maksa. Sel juhul tõesti ei oma automatiseerimine mingit tähtsust. On need kellad-viled või mitte seal kõrval... Eks ma siis küsiks nüüd teisiti: Kas on olemas pumpa, mis ei oleks mõeldud kuuma vee tegemiseks, vaid ainult effektiivseks põrandakütteks? Või on see ka loll lähenemine?
vanaema on sul veteran...
juroku
Ehitusspets
Ehitusspets

soojuspump ongi madalama temperatuuriga effektiivsem :hello:
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma küsisin, kas on olemas pumpa, millel pole väljundiks eraldi otsi tarbeveele ja radikatele ja kõiksugu kontrollereid, mis segamissõlmesid juhiks. Et kas on olemas miski ainult madalatembise põrandakütte rajamiseks? Kas mu jutt on tõesti nii segane iga kord?
juroku
Ehitusspets
Ehitusspets

tavaliselt neil ei olegi mingit segamis sõlme radikate ja põrandaks aga tuleb kaks toru valja mis lähvad kütte süsteemi ja kaks välis konturi(torud tiigis) paned temperaturi 30 kradiks ja läheb :hello: need mis mina sulle falckist pakkusin ongi sarnased lihtsad
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ok, sai selgemaks küll. Kas peale hiinakate mõni tuntum firma ka lihtsamaid masinaid teeb?
juroku
Ehitusspets
Ehitusspets

arvatavasti on küll need mudelid mis on ilma boilerita vaata citykliimat
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

dimplex näiteks siis
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Ma tahan ka sellist maja mis lineaarselt mõikab ümbruse temperatuurile.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Et mismõttes? Kui õues külm siis kohe toas ka? Või miks seda tahtma peaks?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

No selles mõttes, et kui väljas kukub mingi kraadi võrra siis sees on vaja selle kompenseerimiseks suuremat võimsust. Aga see ei ole lineaarne sõltuvus. Ehk siis kokkuvõttes sa ei taha põhikütet selle mittereguleeritava asjaga. Ok. Sul on lisaküte, mida ei pea regullima aga külmema aja jooksul pead ikkagi põhikütet regullima. Tulemuseks on vast see, et kui ilma selle lisakütteta hakkad mingi no näiteks 14 kraadise välistemperatuuri puhul kütma siis selle lisakütte puhul hakkad no ütleme mingi vbl 5 kraadi hiljem kütma. Ja ongi kogu võit. Aga selle eest on sul siis kaks soojusallikat. Ehk siis kogu võit ongi sellest, et sa pead oma põhiküttega hakkama tegelema tavalisest madalama välistemperatuuri puhul. No anna minna kui tahad.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Jah just, ja ma pean seda tegema(ahju kütma) harvemini, kuna pump toidab põrandat 24/7. Aga mul pole vaja selleks ulmemoodsat 100 kilost vidinat, mis käseb, poob ja laseb. Ja tihtilugu on ka meil jaanuaris +10 kraadi. Sel juhul polegi väga vaja kütta. Kord nädalas ehk. Linna elamises hakkasin vist alles siis pottahju kütma kui väljas 10 kraadi kanti langes. Enne seda "toitis" tavaline elutegevus enamvähem ära. Pigem oli jah häda selles, et kui kord juba ahju küdema panid, siis olid aknad järgmise päeva lahti, et elada saaks. Sellest jutust võiks nüüd vist muidugi soovitada, et võta siis juba õhk-õhk, aga vot toda ma ei taha. Sest see pole minu mõistes stabiilselt töötav süsteem. Kuna ta pole ju isegi nö suletud ringis. Ja kõik need tubadesse jagunemise hädad jne. õhk-vesi aga on jaburalt kallis ja jääb ikkagi väline lärmav jupstykk millele tahad mõni päev jalaga anda kui ta jälle ei tööta. Torude tiiki vedamine tundub mulle palju mõistlikuma tegevusena kuna selle käigus võib ka juba päris palju nalja saada. :)
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Teoreetiliselt on kõik õige aga praktikas kipub küll olema siuke "mul on palju aega" tüüpi projekt. Loodan, et kunagi saad ka tööle selle asja.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

SP automaatikas ei kasutata segamisõlme, sest see vaid halvendaks asja. Kogu vesi antakse otse peale nii põrandaküttele, tarbeveele või radiaatoritele-konvektoritele. Kallimatel on kasutatud kavalust, et soojusvaheti esiotsas on SP veidi kuumem vesi ja see saasdetakse boilerisse või siis on selle väljundile lisatud elektrikütteahel. Sama tulemuse saaks , kui elektrikütteahela asemel ostad kasvõi pisikese tarbeveeboileri ja lisad selle järjest.
SP on COP seda parem, mida madalam on väljundvee temperatuur ja seepärast oleks parim juhtimine, kui soojavajaduse vähenedes vähendatakse väljundvee temperatuuri. Maasoojuspumbal piisab pumba välja lülimisest, õhk-vesil oleks parem pumba võimsust maha keerata. Kõige lihtsam isetehtud maasoojuspumba automaatika oleks ON/OFF pumbal:
1. tarbevee eelsoojusvaheti termostaat lükkab sisse pumba kui vesi on soojusvahetis alla 45 kraadi.
2. Pump sisse, kui toa temp.andur (põrandaandur on alla y kraadi) on alla 21 kraadi
3. pump välja kui toa temp (ka põrandaandur on üle x kraadi ) on üle 22 kraadi.
4. (pole vajalik) pump sisse kui tagastuv vesi on alla 20 kraadi (võib ka muu säte olla)
5. (pole vajalik) pump välja, kui tagastuv vesi on üle 45 kraadi.

Maja küttesüsteemi võib ka nii teha, et kõigepealt läbib SP väljundvesi tarbevee eelsoojusvahetit ja radiaatoreid, selle väljund alles läheb põrandaküttesse. Omad ohud on siingi, võimalik, et põrandaküte tasub lahti siduda (oma ringluspump koos termostaatse segistiga) soojuspumba kütteringist (kui 45 kraadi on liiga palju selle sisendiks siis tuleks seda teha või siis vähendada eelsoojusvaheti temperatuur põrandaküttele sobivaks))
Nupumees Ati
külaline

Lugemata postitus Postitas Nupumees Ati »

Meil eestis firma nagu varpo grupp, see ju paneb pumpasid põlvel kokku. Asi mõni pulk siis vahelt ära jätta on.
Vaata ka siia http://www.movekgrupp.com/data/files/so ... ek%20m.pdf need pillid kah ju eestis kokku pandud . Pakutavate hindadega võrreldes pole hinda ollagi.
Aitäh
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru

sashaobrok kirjutas:Jah just, ja ma pean seda tegema(ahju kütma) harvemini, kuna pump toidab põrandat 24/7. Aga mul pole vaja selleks ulmemoodsat 100 kilost vidinat, mis käseb, poob ja laseb. Ja tihtilugu on ka meil jaanuaris +10 kraadi. Sel juhul polegi väga vaja kütta. Kord nädalas ehk. Linna elamises hakkasin vist alles siis pottahju kütma kui väljas 10 kraadi kanti langes. Enne seda "toitis" tavaline elutegevus enamvähem ära. Pigem oli jah häda selles, et kui kord juba ahju küdema panid, siis olid aknad järgmise päeva lahti, et elada saaks. Sellest jutust võiks nüüd vist muidugi soovitada, et võta siis juba õhk-õhk, aga vot toda ma ei taha. Sest see pole minu mõistes stabiilselt töötav süsteem. Kuna ta pole ju isegi nö suletud ringis. Ja kõik need tubadesse jagunemise hädad jne. õhk-vesi aga on jaburalt kallis ja jääb ikkagi väline lärmav jupstykk millele tahad mõni päev jalaga anda kui ta jälle ei tööta. Torude tiiki vedamine tundub mulle palju mõistlikuma tegevusena kuna selle käigus võib ka juba päris palju nalja saada. :)

miks ei saa sulle privaatsõnumit saata?
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
Nupumees Kati
külaline

Lugemata postitus Postitas Nupumees Kati »

MovekEmmid ja muud isetehtud on odavad? Jah on, kui sa leiad imesoodsa paigaldaja ja kui sa ei ehita täislahendust. MovekM paigaldusega moveki poolt tuli ainult võileiva võrra odavam kui üks rootsi bränd hea soodukaga. Seega polnud vähimatki põhjust valida "odavpumpa". AHjah, Movekil on nüüd uus isetehtud pump, mis hinna mõttes lausa ületas brändipumba pakkumist ;) Soojuspumpa turg on väga segane, klient peab hoolas ja valiv olema ;)
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

xxNIMETUxx kirjutas: miks ei saa sulle privaatsõnumit saata?
Ei kujuta ette, ma toppisin su isegi sõbraks, et äkki aitab. Paistab, et mitte. veebimeister ehk avitab?
Kasutaja avatar
veebimeister
Administraator
Administraator
On tänatud: 18 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas veebimeister »

sashaobrok kirjutas:
Ei kujuta ette, ma toppisin su isegi sõbraks, et äkki aitab. Paistab, et mitte. veebimeister ehk avitab?
milles see mitte saata saamine seisneb? Viskab mõne veateate vms?
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru

veebimeister kirjutas:
sashaobrok kirjutas:
pole nuppugi kus saaks ps saata kodanikule. teistega kõik korras. või on asi minus?
Kasutaja avatar
veebimeister
Administraator
Administraator
On tänatud: 18 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas veebimeister »

xxNIMETUxx kirjutas:
veebimeister kirjutas:
sashaobrok kirjutas:
pole nuppugi kus saaks ps saata kodanikule. teistega kõik korras. või on asi minus?
:scratch:
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

sorri, ikka minu seadetes oli probleem. adminnid saavad alati saata, aga tavakasutajad olin kuidagimoodi keelanud.
Vasta