Millist aku tüüpi eelistada aku tööriistal?

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
mmo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Millist aku tüüpi eelistada aku tööriistal?

Lugemata postitus Postitas mmo »

Need 10.8V komplektid sobivad koju väga hästi!
www.makita.ee/makita_lct203_3
www.makita.ee/makita_lct204
Boxeses need komplektid 3000 eegu kanti!
Li-ion akude kasuks on olematu iseeneslik tühjenemine! NiMH ja NiCd puhul kui kasutad aparaati harva siis on tavaline, et enne kui tööd saad tegema hakata on vaja akud täis laadida!
Makita Akutrell 12V 2x2,0Ah 6271DWAE on koju täitsa OK kui sul on palju kruve vaja keerata siis soovitan neid komplekte!
Aku mahutavuse kohapealt on määravaks laadimisaeg! NiMH ja NiCd 1.3Ah - 30min, 2.0Ah - 45min, 2.6Ah - 60min, 3.0Ah - 70min).
Raix1
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Raix1 »

Akulöökkruvikeeraja on olemas, sain Boschi saage ostes poest kingiks kaasa. Mõnus pisike asi Li-on akuga 100Nm löögiga. Vajangi nüüd tavalist akutrelli kõrvale kuna see pisike Bosch laseb kogu aeg löögiga ehk siis puurida ei saa ja mingit kipsplaati ka nagu kahju panna sellega kui lööki nagu vajagi pole. Kuna ka väga suurt trelli just ei tahaks siis meeldib ka esialgu eelmises postituses esimsesl lingil olev trell. On kellegil kogemusi või laidavad maha, kuidas hind antud kohas on ka?
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Esimes kmpl on mõlemad kruvikeerajad, üks löögiga, teine ilma. Omal on see teises lingis olev kmpl, kus löögiga kruvikeeraja ja tavalin trell. Ei ole saanud veel suurt mahvi anda, aga kruvikas keeras betoonikruvi üsna mõnuga. Trelliga olen pisemaid töid teinud, rahul. Samas on siiski kõrval ka korralik Makita akutrell tõsistema (suuremate aukude) tööde jaoks.
mmo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Mul on endal Makita akulöökkruvikeeraja BTD123F ja sellega olen ka keraamilistesse plaatidesse augud ära puurinud! Päästikut pole vaja lõpuni vajutada siis ei tule löök peale.
Ma ei ole Boschi asjadega kursis äkki sellel on mingi teise süsteemiga see löök!?
Hetkel erilist puudust tavalise akutrelli vastu ei tunne. See jutt hakkab veitsa teemast kõrvale kalduma nii siis:

Kui aku tüüpidest rääkida siis tulevik on Li-ion! Ja üldjuhul keeratakse ikka akud ise p.....e mitte ei ole tootja viga!

Väljavõte Makita kasutusjuhendist.
Vihjeid aku maksimaalse kasutusaja tagamise kohta
1. Laadige akukassetti enne kui see täiesti tühjaks saab. Alati, kui märkate, et tööriist töötab väiksema võimsusega, peatage töö ja laadige akut.
2. Ärge kunagi laadige täislaetud akukassetti. Liigne laadimine lühendab aku kasutusiga.
3. Laadige akukassetti toatemperatuuril 10 ゚ C - 40 ゚ C. Laske kuumal akukassetil enne laadimist maha jahtuda.
4. Kui Te ei kasuta nikkel-metallhüdriid (Ni-MH) akukassetti pidevalt , siis laadige seda vähemalt 6 kuu järel.

Lugege KASUTUSJUHEND alati läbi!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kuidas erinevad akutüübid külma kannatavad (NiMh v. Li-ion) ? Ma mõtlen selliste -10 kuni - 25 külmadega ööseks objektile jätmist. Pole vaja oletada ega arvata ega edasi rääkida mida naised saunas rääkinud. Hea oleks kui oleks viide pädevale lingile.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

niMH kaotab mahtuvust, kuid kuidagi töötab. Lion läheb lihtsalt piixu.
Mul vähemalt on nii toimunud.
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere!
Külaline kirjutas:Kuidas erinevad akutüübid külma kannatavad (NiMh v. Li-ion) ? Ma mõtlen selliste -10 kuni - 25 külmadega ööseks objektile jätmist. Pole vaja oletada ega arvata ega edasi rääkida mida naised saunas rääkinud. Hea oleks kui oleks viide pädevale lingile.
Pädev link siis siin: Kui Sul Ni-Mh või Ni-Cd akud ja jätsid nad aastavahetuseks külmale objektile tühjana e. laadimata seisma siis vii nad kogumispunkti v. asenda elemendid v. osta uued akud! Ma ei usu, et Li-ion akud tühjana paremini kestaksid? Laetud akudele, ei tee -10 midagi, aga kindlasti mõnele "põduramale" elemendile, on ka väiksem miinuskraad ohtlik! Pakane ega ülekuumenemine, ei paita ühtki akut! Ka Li-ion isetühjeneb, vist ca 5% kuus.
Andres
Külaline
külaline

Nii oligi, paarimees jättis enne jõulu NiMh akud objektile ja nädala pärast võttis kastist ja tegi tööd, lahjaks olid jäänud aga ei mingit kogumispunkti, kuigi külma oli kõvasti rohkem kui -10 !!! Niisiis ei olnud see suuremasi tarkus. :cool: Li-ion akudest ei tea midagi, vist on palju külmakartlikumad.
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru

Külaline kirjutas:Nii oligi, paarimees jättis enne jõulu NiMh akud objektile ja nädala pärast võttis kastist ja tegi tööd, lahjaks olid jäänud aga ei mingit kogumispunkti, kuigi külma oli kõvasti rohkem kui -10 !!! Niisiis ei olnud see suuremasi tarkus. :cool: Li-ion akudest ei tea midagi, vist on palju külmakartlikumad.
Tere! OK! Järelikult, oli akudel veel "vurtsu" sees. Järgmine kord lase ikka akud täiega tühjaks ja jäta taas sama miinus temp. juurde. Pole vaja nii pikalt oodatagi - hommikuks ilmselt kutukesed. Olen ikka hea mituteist aastat DeWALT`e pidanud ja samade akudega - tõsi, katsetanud oma rahakoti peal küll pole, sest olen ikka teiste eksimustest õppust võtnud ja algteadmised akude hingeelust, tänu nõuk.armeele, ka olemas. Andres
Külaline
külaline

Jah, kunagi 70ndate algul tuli ka seal armees käia aga akudest seal targemaks ei saanud, kõikvõimalikke Macayveri rumalusi õpetati küllaga, mida kodus ei soovita järgi teha. :) Tõsi, ehitusel olen juba paarkümmend aastat aga pole ei endal ega minu ümberkaudsetel ükski aku külmaga üles öelnud st. kogemus puudub. Ja no peaks ikka eriline katsetaja olema, et enne tööpäeva lõppu aku jäägitumalt tühjaks lasta ja nii -20ga seisma jätta. Niisiis jätaks NiMh akud sinnapaika ja teavitaks keegi täpsemalt kuis lood Li-ion akudega. Parem oleks kui keegi teaks tehase poolset aku kasutamise temperatuuri lisaks nendele - ise olen proovinud, tean täpselt.
di20
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas di20 »

Vot pole minu huvi seda linki otsida aga huvitav, et Makita manualis on kirjas, et ära hoia akut üle 50c juures ja kõik. Akude kohta kunagi lugesin mingit lugu seal oli punkt üks. Ni-Cd ja NiMh akudega ei juhtu külmaga mitte midagi. Mul seisab dewalt koos akudega kuuris põhiliselt ja seal on vast 5c soem kui väljas ja mitte mingit probleemi ei ole. Külmas nad lähevad tühjemaks küll kiiremini aga suvel panin siin üleval aluspõrandat ja tegin sellega muid puidutöid, see on mul pidevas kasutuses. Vanemal akul ka juba vanust üle 2,5a ja laadimiskordi peaks ka olema läbinud tohutult.
Li-ioniga on selline lugu, et see tahab laadimist siis kui ta on veel pooltäis. Juba mõnemiinuselise külmaga tühjeneb Li-Ioni pakk täielikult. Ja kui ta ööks -10c juurde jätta pole hommikul enam midagi laadida. Minu isiklik kogemus muul alal Li-Ioniga on see, et isegi kui ta mõned korrad tugevasse miinusesse viia pole aku enam see. Mahtuvus väheneb tohutult.
Külaline
külaline

Mina igatahes sain Li-ioni kohta ammendava vastuse, mida ka usun. Li-ion vaatamata oma mitmetele headele omadustele on talvel välitööl ebakindel valik.
NiMh-ga kogemus, et suvel katusel sai lõunaks laadima pandud ja kogemata päikese kätte jäetud, peale lõunat läks aku mahakandmisele.
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru

Tere! Kindel on see, et olgu nad Ni-Mh, Ni-Cd, Li-ion või muu aku, kui nad on laetud siis ei tee neile pakane midagi. Ise küll seisukohal, et võimalusel võiks neid ikka soojemas kohas hoida! Külmaga töötades, lõpeb neil vaid jaks varem otsa, (vähemalt kahel esimesel) mis siis suurendab laadimistsüklite arvu ja eluiga väheneb selle võrra. Tean ikka mitu juhust, kus on jäetud v. unustatud tühi aku külmakätte ja kutu... - mõisa köis, las...! Ise seda luxust, lubada ei saa! Mis vigu veel olen tähelepannud: mees paneb tühjaks kärsatatud, kuuma aku laadima ja nii kohe, kui laetud - kohe uuesti trelli külge ja edasi ja nii pidevalt... - neid tähelepanekuid, on veelgi...! Siis imestab, miks akud ei pea!? Li-ion`test, ei tea ma rohkem, kui siin eespool kirjutatud ja veel seda, et väidetavalt olevat Li.ion`itel vähemalt 2x rohkem laadimistsükleid, ju siis ka eluiga!!! Andres
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Ot et trelliga teen hommikust õhtani tööd. Siis kui aku tyhjaks saab lähen laadija juurde ja panen trellile uue aku. tühja aku panen ootele. siis mingi poole tunni pärast on mul meeles ja lähen panen tolle tühja laadima. siis saab teine aku tyhjaks. jälle vahetan aku ja jätan meelde, et poole tunni pärast alles tohib laadima panna? See mul küll kunagi nii välja tulema ei hakka....
vanaema on sul veteran...
AA
külaline

Lugemata postitus Postitas AA »

Tere!
Jah, Sa said õieti aru - see oleks aku tervise ja eluea koha pealt õige lähenemine. Kuidas ja kas see kunagi kellelgi ka õnnestub, see ise küsimus. Mull õnneks akusid ja trelle hulgim ja kui peaks selline tamp tulema siis nii ka toimin, et lasen akudel ikka jahtuda ja siis...! Seda julgen teistelegi soovitada! Andres (Andresto)
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

mul on üks Milwaukee 18V, 10 laadimiskorra pealt piixu läinud ja üks Makita poole aasta pealt. Mingit usaldust liIon akud enam ei ärata. Nimh ja muud vanakooli omad kestsid aastaid, kuni surid loomulikku surma...
mmo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Li-ion tehnoloogia alles lapsekingades, anname aega tehnoloogia arendajatele.
Usun, et alla 10% Li-ion tööriistadest töötab teatud perioodil (talvel) miinus kraadides ja ülejäänud 90% Li-ion tööriistad normaaltingimustes ja nende kasutajad käivad suud kõrvuni ja ei kurda midagi kuna eeliseid NiCd ja NiMH ees on suured!
1) Laadimisaeg
2) Kaal
Miinused tänapäeval hind aga küll see hakkab ka alla minema!
ght
külaline

Lugemata postitus Postitas ght »

Mis vahet on makita 14,4v akude ja 18v akude juures. Kumb see parem ja karmimat kasutust kannatab. 3.0ah mahtuvuse juures peaks ju akud ühe kaua kestma ? Plaan koputaja osta, aga ei suuda just seda vahet otsutada, jõudlus on suht sama.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

18V on jõudu ikka rohkem ju
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Räägivad, et suurus ei mängivat rolli :mrgreen:
Kui jõudluse näitajad samad, siis vaataks kaalu järgi.
Vasta