Head vana aasta lõppu ja uued suitsud uuel aastal!

Kes pole algallikaga kursis, siis liikuv pilt autorilt http://www.youtube.com/watch?v=d5jhRrfQCiw
Liikumatud pildid siin http://www.stenovne.dk/
kena köike uuel aastal

Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Lugemata postitus Postitas voltts »
Ütlesin, et poldid ei lähe kivisse. Poltidega on kinni nurgad, mille teised otsad on 6x70 mm kruviga tellises. Villaga on tihendatud ikka.voltts kirjutas:Ja kuidas nad siis lähevad,kui otse ei lähe.Ega siin palju variante pole vist,üks on näiteks tüüblisse?Või?Kas vill on ka ikka vahel,nagu tavapäraselt?Muidu on ilus ahi
Mina olen mitut viisi neid kinnitusi sinna pannud. Olen pannud uputatud peaga poltidega, ümarpea poltidega (6x30) jne..Üldiselt olen nurgaks kasutanud ehitusnurka 40x40x20. Uksi on pandud meistrite poolt ka heinapalli traadiga ja mille nidega iganes ja sellega võrreldes on see nurk kohe väga võimas. Ukse tagant tihendan villaga ja villa peale metallplaat kate. Ikka oma äranägemise järgi pead tegema. Ära seda paisumist ka karda, need nurgad ju annavad liikuda just paisumise suunas. Mutri kohal tuleb kivisse sälk lõigata vaid. Ega siin midagi ette ei saa kirjutada.voltts kirjutas:Kas seal on kasutatud tavalisi ehitusnurki või on lastud teha paksemast metallist?Nagu aru saan,kinnitatakse siis ikka sedasi, nagu sisemise randiga ust.Jooniselt paistab,et selle uksel sisemist ranti pole.Kas vill pannakse siis ukseraami taha?Kas nurga see osa,kust polt läheb läbi kivisse,toetub kohe vastu kivi?Nagu ma aru saan,jääb see nurk uksest sissepoole,ehk siis kolde poole,kuidas siin selle metalli paisumisega lood on?Kui nurk on kohe vastu kivi ja kruviga veel jäigalt kinni tõmmatud,kas paisumisega näiteks kivile pragu ei või sisse tõmmata või tekitadaKüsin sellepärast,et uksed on üsna soodsa hinnaga aga neil pole seda tavapärast sisemist ranti,et mis tehnoloogiaga neid siis kinnitatakse
Lugemata postitus Postitas siiber »
Pane ikka.kaminahi kirjutas: Ps Ma ei saa pilte panna, Pottkivi ütleb , et rikun reklaamiseadust IRW
pottkivi kirjutas: Töönädal algab peale, seega pole edaspidi nii aktiivselt selles kenas foorumis aega osaleda.
siiber kirjutas:Pane ikka.kaminahi kirjutas: Ps Ma ei saa pilte panna, Pottkivi ütleb , et rikun reklaamiseadust IRWpottkivi kirjutas: Töönädal algab peale, seega pole edaspidi nii aktiivselt selles kenas foorumis aega osaleda.
Oled küll õigesti aru saanud. Sa too see uks ära siis näed täpsemalt, mis randid seal veel on ja siis oskad ka juba edasi isegi teha ja rehkendada. Ukseava, tellismüüri, tuleb teha mõlemast küljest kaks, st , et kokku 4 sm kitsam ehk 61sm . Kõrguse teed nii kuidas kivi jagub vähe kõrgema ja pärast alt teed parajaks, siis jääb sinna ka äär, et tuhk välja ei saa hakata tulema õhuavadest. Õhuavade lapi paned ka samade poltidega kinni kuna originaalis on see tuhasahtli esikülg. Plekist sahtel jääb üle....voltts kirjutas:Lisan siinkohal väikese joonise.Kas nurkade asetus on õige,või käivad teistpidi?Loogiliselt võttes,peaks niimoodi käima.Kas see osa,kust nüüd polt läheb kivisse,toetub kohe vastu kivi?Selle koha pealt, kus nurk nüüd ukseraami külge kinnitub,peab siis vahe jääma, nurga ja kivi vahel,sest nagu aru saan,tuleb sinna vill.Kui suur see vahe on? Kas olen õigesti asjadest aru saanud
Lugemata postitus Postitas siiber »
voltts kirjutas:Kui suur see vahe villa jaoks jäetakse?Vill on siis ümberringi,all,üleval ja külgedel.All paistvad poldipead on siis õhuava lapatsi kinnituspoldid?Kas vill paistma ei jää niimoodi pannes,külje pealt vaadatesja kas see ahi on voodriga? Ets siis sellised küsimused
![]()
![]()
Lugemata postitus Postitas motamees »
voltts kirjutas:"villa paned koldeseguga ukse taha, ukseava kivipõskede külge, servaga vastu ust tihesti ja ei ole näha ei tule suitsu ja lattraua ka sinna neile peale keerad on veel parem."
Anna andeks aga nüüd läks raskeks,enam ei saanud pihta,aeg ka vist hiline juba,lisan joonise,kas nii laialt pannakse vill ja kas siis sinna raami taha ja esikülje vahele ja kui väike see vahe siis on
.Sellest lattraua pealekeeramisest ka ei saanud aru
Vill pannakse siis seguga enne paika ja siis läheb uks ette?
Lugemata postitus Postitas Läti Hendrik »
Sa Kaminahjuke ära lase enda meeleolul igasuguste mõttetute Pottkivide, Sashaobrokite, Teadjate ja teiste sarnaste tolade kirjutistest häirida. Sina oled ikka jätkuvalt kogu Liivimaa parim õpetaja ja suurim Guru, naljamees muidugi ka . Eriti meeldis mulle kohe see imeline shou mida sa viimaasel MTÜ Eesti Pottsepad poolt korraldatud koolitusel Tartus veidi napsusena läbi viisid. Kogu auditoorium oli sillas, kaasa arvatud väljamaa koolitajad. Jätka uuel aastal ikka samas vaimus, mul läheb kohe hing härdaks sinu postitusi lugedes. Ja tead teeme foorumi adminnile ringkirja , need kes sinu nalju ja lahedat olemist hinnata ei mõista, saavad automaatse foorumikeelu. Siis saab meie mõnus suhtlusring siin edasi tiksuda.kaminahi kirjutas:siiber kirjutas:Pane ikka.kaminahi kirjutas: Ps Ma ei saa pilte panna, Pottkivi ütleb , et rikun reklaamiseadust IRWpottkivi kirjutas: Töönädal algab peale, seega pole edaspidi nii aktiivselt selles kenas foorumis aega osaleda.
Tuleb poole aasta pärast pommina sisse ja ütleb, et mida kurat! Ma ju ütlesin, et nii ei tohi! Ja kui on pilt, siis olgu arvutused juures, äkki keegi tahab arvutusi !!! Ja üleüldse,MEIE teeme hoopis teisiti! Meie ei näita enam üldse pilte !!! Meie teeme kino![]()
Aga ma panen muidugi edasi ja tagasi ka mida ise arvan. Nendest nurkadest mul pole täna pilti võtta. Küll ma teen, see ju konti ei murra ja kallis ka ei oleMa ei jaksa setude viisi pidevalt tööd ka teha, eks siis viilingi pilte
Saaks nii, et kõik inimesed saaksid natukenegi naljast ka aruMõned kohe üldse ei saa ja kus sa siis oskad sellistega tarka-lolli nägu teha
Ma küll toetaks ja aitaks selliseid ravida.
![]()
Kohe nad tulevad ennast siia registreerima:
voltts kirjutas:"villa paned koldeseguga ukse taha, ukseava kivipõskede külge, servaga vastu ust tihesti ja ei ole näha ei tule suitsu ja lattraua ka sinna neile peale keerad on veel parem."
Anna andeks aga nüüd läks raskeks,enam ei saanud pihta,aeg ka vist hiline juba,lisan joonise,kas nii laialt pannakse vill ja kas siis sinna raami taha ja esikülje vahele ja kui väike see vahe siis on
.Sellest lattraua pealekeeramisest ka ei saanud aru
Vill pannakse siis seguga enne paika ja
siis läheb uks ette?
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025