Lugulaul on lühidalt kokkuvõttes siis järgmine:
Kuna ma juba mitu aastat vahelduva eduga olen kokku puutunud palkmajade ja nende ehitamisega siis hakkas peas idanema plaan otsida mõni vana maja ja sellest endale residents ehitada. Peale mõningasi otsinguid sain 2011 aasta sügisel õnnelikuks majaomanikuks. Leidsin Põlvamaalt maja, millest peremees tahtis lahti saada ja ostsin selle sümboolse 50 euroga ära.
Pilt kah majast:

Kuna osa palke on läbi mädanenud ja kollasest uksest vasakulpool asuv sein läksid lõkkesse(seal asus köök ja teadjamad väitsid, et kõik on mäda tänu iidsele tavale köögis seakartuleid keeta) siis sai veel seesama talv metsa mindud ja umbes 40 palki lisaks lõigatud ning kuivama pandud.
Samuti alustasin kohe krundi otsinguid. Kuna perele olid esivanemad pärandanud ligikaudu 10 hektarit maad Tartu linnaservas, koos vana talukohaga siis oletasin, et tuhanderuuduse krundi saamisega probleeme ei tohiks tekkida. Paraku läks asi vastupidi ning sain tükk aega kohtute vahet joosta, et oleks lõppeks koht kuhu maja püsti panna.
Aega läks aga asja sai ning 2013 aasta kevadest on olemas ka 1700 ruudune krunt ja majagi objektile veetud ja kile alla seisma pandud oma aega ootama.
Esimene aasta kulus kaevu kaevamiseks, tee ehitamiseks ning elektri sisse saamiseks. Kui rahval huvi suurem, siis võin tulevikus seda kõike ka natuke lähemalt kirjeldada.
Kogu bürokraatiaga tegelemise käigus tuli teleka taga passides pähe mõte, et kui ükskord krunt olemas siis on sinna vaja ju ka mingit riistakuuri või varjualust.
Kuna sõbral vedeles parajasti aianurgas üks poolenisti ära mädanenud setu suitsusaun siis investeerisin sinna 20 eurot ning vedasin selle linna ja hakkasin taastama.
Esialgu nägi putka välja selline:

Sai sellega ikka omajagu vaeva nähtud ja eelmisel suvel sai asi lõpuks katuse ja ka põranda. See ehitis on praeguseks valmis ning näeb välja põhimõtteliselt säärane(pildilt on puudus veel trepp):

Eks ma jõudumööda üritan teemat täiendada. Kuna tegemist ikkagi avaliku foorumiga siis olen loomulikult avatud kõikvõimalikele küsimustele ja kommentaaridele