plaatimise hind?
-
- külaline
plaatimise hind?
Lugemata postitus Postitas kägu »

Re: plaatimise hind?
Lugemata postitus Postitas riidik »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas KõikOnRahul »
(Tartu) firmad jah,paraku,elavad oma raskeid aegu üle tööliste palga arvelt.

Uurisin:Emajõe Ärikeskuses saab üks plaatija hetkel 80.-kr ruudust!
-
- külaline

Mis firma see on, võtke mind ka tööle

-
- külaline
Arvestage ise, palju saab maksta ametlikult töölisele kui firma saab 250.-m2

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas murmet »

-
- külaline
Mis firma - pole vist viisakas öelda (mitte Tallinn) võõrast tundmatut niikuinii ei võeta. Vast on ikka vaks vahet kas plaatida pisikseid peldikuid või suuri hallipindasid, sellest sõltuvalt m2 hind ! Loogiline, et värvatud mees tuleb oma transa-riiete-riistadega.Külaline kirjutas:Kuule kägu, ära aja kägu 180 kätte+170maksud+50kulud,tööriistad+50firma kasum=450.-m2
![]()
Mis firma see on, võtke mind ka tööle
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tassike »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas wots »
Ei pea olema kullast seguämber....
Oleme ausad,plaatimiseks on lihtsalt head kätt vaja ning need kes oskavad küsivad selle eest mõnusalt.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ma ei tea kus kohast sa selle poolteist aastat vana teema üles leidsid, aga hinnakujunduses paned küll tugevalt mööda arvates, et plaatijal on vaja ainult segu ämbrit. Ei ole ise plaatija, aga kokkupuuteid oman ja endale teen plaatimistööd ära,kuid nii hea ma selles töös ei ole, et raha eest teen, kuigi on suure palumise peale tehtud.wots kirjutas:Ja mis kalleid kuluvahendeid ning tööriistasid on siis plaatimiseks vaja?
Ei pea olema kullast seguämber....
Oleme ausad,plaatimiseks on lihtsalt head kätt vaja ning need kes oskavad küsivad selle eest mõnusalt.
Kui hakata üles lugema neid tööriistu, siis kallimatest oleksid plaadilõikaja( alates 5000.-), vesilõikaja(alates ?, aga kisub sinna 10 000.- kanti),augufreesid(hind ?) hunnik segukamme, segutrell(alates 3000.-), ma ei räägi ettevalmistumiseks vajavate rullide hulka, töökindaid-riideid jne.Kõik need asjad kuluvad, mitte ei ole igavesed nagu omal ajal Lenin.Korralikul plaatijal peavad töövahendid olema kvaliteetsed ja see kvaliteet maksab,sest Selectist või Handymannist ostetud riistadega kaua tööd ei tee.Aga keegi peab ju need kulutused kinni maksma nagu töömees nende tööriistade maksumuse.Kõik on kliendi valik ja kui ta soovib võib endale kutsuda plaatija,kes tuleb 200.- trelliga, mille otsa on pandud 20.- plastmassist värvisegamise vispel või teeb segu valmis hoopis pulgaga segades.Need plaayijad, kellel on hea käsi, küsivad palju ja õigustatult oma oskuste eest, sest see on see, mis toob leiva-singi mitte kartulikoored nende lauale.Miks IT mehed küsivad samuti oma töö eest minu arvates ulmelisi summasid-teadmisesed, teadmised ja veelkord teadmised.Kui arvad on palju makstud, siis tee ise, aga tihtipeale lõpeb see ise arvuti parandamine ikkagi töökojas või programeerimine või mingi kodulehe tegemine.IT mehe jaoks on see võib-olla kahe-kolme tunni töö , aga küsib 5000.-.Tee järgi või maksa.Ei ole kade IT meeste peale või natuke siiski olen, aga ainult töötingimuste osas.

-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Isegi kui võtta juurde vesilõikur siis peaks kogu kraami saama kätte alla 20K. Seda enam praegusel ajal, kui riistu pandimajades või Soovis poolmuidu saab. Kui kindad ja svammid välja arvata, siis muu peaks kestma aastaid. No võtame kogu krempli väljavahetamise pikkuseks 4 aastat (kõige kallimad riistad - lõikurid, trell - kestavad kauem, odavamad asjad vähem) - sellisle juhul oleks 5 tuhat aastas tööriistakulu. Kui töömees teeb aastas 200 päeva tööd (aastas on ca 250 tööpäeva, ehk arvestame, et iga nädal jääb 1 päev tööta), siis tuleb ühe päeva tööriista kuluks 25 krooni. Samas küsitakse päevatöö eest vähemalt 500 krooni (mõni aeg tagasi ei võetud jutule alla 1000 krooni päevas). No milleks on vaja seda 5%-list kuluartiklit kõikjal rõhutada?! Isegi tööle sõitmine on tõenäoliselt kallim.
Kindlasti on võimalik tööriistade peale kulutada oluliselt rohkem (kas ostes ainult kõige kalleimaid riistu või siis nende eest hoolt mitte kandes) aga plaatija puhul ei ole tööriista kulu siiski nii suur, kui tihtipeale püütakse näidata.
Et töötan ise IT-alal, siis julgen väita, et ega meilgi see "tööriistakulu" väga suur ei ole, kui sinna arvata just tark- ja riistavara, mis kulub "toote" tegemiseks. Samas meil on muid (mitte väga väikseid) kulusid lisaks: kontori üür, sidekulud, koolitused, ka administratiivsed kulud on vist suuremad (igasugu paberimäärimist on palju). Põhikulu on aga ikkagi palk ja mitmesugused maksud (erinevalt ehitusest liigub IT-s musta raha minimaalselt - võibolla ainult eraisikutele tehtavad hooldustööd on sulas võimalik teha). Itimehe puhul on piirid natuke rohkem valla - üsna lihtne on hakata teenust piiri taha pakkuma, kui koduturul enam sobivat palka ei maksta. See oli ka põhjus, miks IT-s tõusid palgad pisut varem, kui mujal ja samas pole nüüd langenud samal määral, kui mujal.
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas aim179 »
Olen ka urmasr-ga nõus. 2korda2 vist eriti ei ole selle plaatimis asjaga kursis. Aga eks ma püüan enda kirjutise lõpus talle ka abiks olla tema alal . Punun endale patsi ja usun, et olen siis IT-mees.2korda2 kirjutas:Kuigi urmasr räägib põhimõtteliselt õiget juttu, siis töövahendite hinnad on ikka liialdatud. No ei pea olema 5K maksev plaadilõikur. Mis puudutab aga segutrelli, siis plaatija puhul ei pea sellise spetsriista ostu mõttekaks - segukogused on ise üldiselt väikesed (palju korraga ei saa teha) ja plaadisegu on ka üsna "pehme". Mina sain oma segud segatud isalt laenatud trelliga (Made in USSR, Latvia, ca 20 aastat vana), millele panin otsa ABC-st ostetud metallist 25-kroonise vispli. Segukammid, kellud jms peaks aga kestma päris hästi, kui viitsid ainult riistu puhastada ja nendega sihtotstarbeliselt ringi käid.
Isegi kui võtta juurde vesilõikur siis peaks kogu kraami saama kätte alla 20K. Seda enam praegusel ajal, kui riistu pandimajades või Soovis poolmuidu saab. Kui kindad ja svammid välja arvata, siis muu peaks kestma aastaid. No võtame kogu krempli väljavahetamise pikkuseks 4 aastat (kõige kallimad riistad - lõikurid, trell - kestavad kauem, odavamad asjad vähem) - sellisle juhul oleks 5 tuhat aastas tööriistakulu. Kui töömees teeb aastas 200 päeva tööd (aastas on ca 250 tööpäeva, ehk arvestame, et iga nädal jääb 1 päev tööta), siis tuleb ühe päeva tööriista kuluks 25 krooni. Samas küsitakse päevatöö eest vähemalt 500 krooni (mõni aeg tagasi ei võetud jutule alla 1000 krooni päevas). No milleks on vaja seda 5%-list kuluartiklit kõikjal rõhutada?! Isegi tööle sõitmine on tõenäoliselt kallim.
Kindlasti on võimalik tööriistade peale kulutada oluliselt rohkem (kas ostes ainult kõige kalleimaid riistu või siis nende eest hoolt mitte kandes) aga plaatija puhul ei ole tööriista kulu siiski nii suur, kui tihtipeale püütakse näidata.
Et töötan ise IT-alal, siis julgen väita, et ega meilgi see "tööriistakulu" väga suur ei ole, kui sinna arvata just tark- ja riistavara, mis kulub "toote" tegemiseks. Samas meil on muid (mitte väga väikseid) kulusid lisaks: kontori üür, sidekulud, koolitused, ka administratiivsed kulud on vist suuremad (igasugu paberimäärimist on palju). Põhikulu on aga ikkagi palk ja mitmesugused maksud (erinevalt ehitusest liigub IT-s musta raha minimaalselt - võibolla ainult eraisikutele tehtavad hooldustööd on sulas võimalik teha). Itimehe puhul on piirid natuke rohkem valla - üsna lihtne on hakata teenust piiri taha pakkuma, kui koduturul enam sobivat palka ei maksta. See oli ka põhjus, miks IT-s tõusid palgad pisut varem, kui mujal ja samas pole nüüd langenud samal määral, kui mujal.

Plaatijal ei pea mitte olema üks plaadilõikur vaid koguni 2-3, endal on neid 3tk. Sest vahel on plaadi pikkus isegi 60cm mis vaja pooleks saada või veel hullem 1cm maha saada, vot siis on oluline see palju maksis plaadilõikur, kas saad plaadil ilusti selle 1cm maha või kisub killu välja. Saab ka plaadilõikuri jälge mööda selle relakaga maha aga selleks kulub aega mis praegusel ajal on ehitusel määrav.Hinnas võin puusse panna aga kõige odavam ja väiksem lõikaja mis mul on oli vist 190.- euri midagi. Enda riistad ostsin soomes ja õnneks saab seal veel väärilist tasu, et ma ei pea poes valima kas mul ikka on seda head riista vaja või mitte. Segude suhtes panid puhta mööda, nii saad v-o vaid vuugisegu teha. Plaatija segab vahel 90l tünnis ära 50-75 kg liimi oleneb objektist. Ja kui segu on veel mõeldud kuumusele ja külmale vastu pidama siis öelda, et segu on "pehme" seda ei saa. Arvan, et sinu trell suitseks esimese tünni juures.

Endal on veel heaks abimeheks laser mis maksis 13000.- ei pea loodiga mööda seinu jooksma kogu aeg ja saab kõik vinkli aetud. Nüüd ei kujuta ette, et ennem sai ilma selleta tehtud kogu aeg.Suurte ruumide puhul on ajavõit ikka tohutu. On veel tolmuimeja mis maksis ka üle 10000.- ilma milleta ka nagu läbi ei saa.Siis relakad suur ja väike,akutrell millega saan alumise ääre seina,siis trell millega saab augud plaati j.n.e. Ja eks neid vidinaid ole veel milleta läbi ei saa aga need juba sellised mis kuluvad ja peab tihti uued sebima.
Eks muidugi saab ka põlve otsas seda kõike teha aga sellele ei taha enam kuidagi isegi mõelda.Oli palju kordi kus ma pidin tööst loobuma, kuna ma ei saanud oma kammi, lõikaja ja relakaga teha seda mida kunde soovis.

1.Tarkvara osas ma soovitaks sul kasutada vabavara. Paljud ise vabavaraga midagi luues küsivad selle toote eest raha, ei tea küll miks?
2. Riistava osas tean, et IT-mees saab oma arvuti kokku panna kommi raha eest. Hinna vahe selles millega nemad need saavad ja siis edasi arvuti näol müüvad on ikka müstiline.
3. Üür ei saa praegu küll kuluartikkel olla. Otsi odavam või veel parem tee tööd oma kodus. Aga eks sa ei ole pidanud selle peale mõtlemagi, sest raha tuleb.
4. Sidekulude osas, oled sa skypest midagi kuulnud? Ise soomes olles kasutan seda pidevalt, et kodustega lobiseda. Kõik eesti lauakad olid tasuta st. 3,45 euri kuu.
Ja palga ma paneks ikka tulu mitte kulu alla

-
- -
Mina segasin segu vist 15l endises värvipotis, pisut üle poole oli tavaliselt täis (ei tea öelda, palju see kilodes teeb). Plaadisegu oli vist Mira oma, trell töötab siiani väga hästi.
Tolmuimeja on siin tõesti riist, mille olin unustanud. Paneme juurde siis veel muudki ja tõstame summa näiteks 40 tuhandeni, mis teeks kuluks 10 000 krooni aastas ehk 50 krooni päevas. Ikka nagu suht tühine? Ma ei ütle, et ehitusmehed peavad kopikate eest töötama. Küll väidan ma, et oma hinda ei osata põhjendada. Kui ehitusmees ütleks, et tal on ajaliselt suured kulud seoses objektide hindamisega (kust ei pruugi tööd tulla), siis seda usuks ma rohkem.
< offtopic>
Tegelikult on neile demogoogilistele küsimustele häbi vastata aga olgu peale.
1.Kasutangi vabavara võimaluste piires. Paraku ei ole kõigele vabavaralist alternatiivi olemas või on selle rakendamine reaalselt kallim, kui tasulise tarkvara puhul (vaata mõistet TCO). Raha küsitakse loodava lisaväärtuse eest, on see üllatav? Või oleks ma pidanud ka ehitusmeestele ütlema, et saite elektri ja vee tasuta, mis tööraha te tahate?
2. Tere tulemast reaalmaailma! Ma tean üsna hästi, millise kattega müüakse meil laiatarbe riistvara. Töötasin ise päris pikalt ettevõttes, mis muuhulgas tegeles ka riistvara müügiga. Keskmine katteprotsent (ostu ja müügihinna vahe) oli 7%. Tõepoolest müstika! Ma ei usu, et oleks võimalik praegu leida laiatarbe riistvara müüjat, kelle keskmine kate oleks üle 10%. Natuke suurem võib olla kate juhul, kui arvestame juurde arvuti kokkupanemise ja tarkvara installeerimise. Aga isegi siis jääb see alla 20%.
3. Loomulikult räägitakse üürihindu alla! Kodus töötamise kohta aga - sedasi võib teha väikseid asju. Kui ma peaks kogu meeskonna enda juurde mahutama, siis elamiseks enam ruumi ei jääkski. Igaüks oma kodus eraldi langetaks lihtsalt efektiivsust määral, et kasulikum on üürida kontor. Väikseid firmakodukaid saab ühekaupa kodus teha nende hind ongi seetõttu väike (lisaks suurem konkurents ja väiksem tulu tellijale).
4. Skype on tore asi ja kasutan, lisaks veel MSN, videokonverents, e-mail, telefon, mitmesugused webikeskkonnad jne. On äärmiselt tore, et Soomes pakub Skype teenust, kus €3,45 eest saab nii kõned kui ka sidekanali enda. Ilmselt oli viimane piiramatu mahuga SDSL lahendus, nagu tarkvara tootjale vajalik on?
IT-ndused on hinnad sellised, nagu turg määrab. Näiteks arvuti kokkupanija palk on alla eesti keskmise, sest tegijaid on lademes ja lisaväärtus on suhteliselt tühine. Samas süsteemiarhitekt ja kogemustega analüütik võivad luua lühikese ajaga lahenduse, mis annab tellijale miljonitesse ulatuva võidu. Selle eest pool miljonit maksta ei ole probleem - tellija saab kasu! Seega saab/tuleb neile tegijatele ka vastavalt maksta.
</offtopic>
-
- Korralik postitaja

Olen sinu väärtuste loomisest ka ennem siin lugenud. Tuletad mulle väga meelde "Kevadest" ühte lõiku: "Lible tegi, Lible tegi" (loe mina tegin, mina tegin). Kargad ühe jalapealt teisele vales foorumis.
Aru ma ei saa kus sul see pind on mis sulle kogu aeg valu teeb, et sa ei taha kuidagi mõista, et ehitajad võivad ka hästi teenida!?
Nagu ennem juba mõista andsin patsi punudes, siis need küssad olidki siba retoorilised ja vastust ei oleks vaja olnud.Hea veel, et ma IT-meeste foorumis neid ei küsinud.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas einar 1 »
-
- Korralik postitaja
einar 1 kirjutas:kulla mehed või naised,see pole siin mingi romaani kirjutus portaal,vaid tööpakkumine.Kirjutage oma memuaare ja kommentaare mujal.Pinda käite juba.
Kle maga kaineks ennast kõigepealt siis leiad äkki tööpakkumised ka ülesse

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Manowar »
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
-
- -
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas einar 1 »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Manowar »
Einar!...palun ära enam kommenteeri.einar 1 kirjutas:2X2 ava selline portaal,kus tööriistadest arutada,aga siin on tööpakkumised jobu.ja kaineks maga ise.
1) Oleme hetkel alateemas hinnapäring, mitte tööpakkumised.
2) ...ja maga kaineks kirjutas siiski aim179.
3)...võta seda kaineks magamist tõsisemalt.
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed