Kas kannatab?

saunad, santehnika, boilerid jne
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Kas kannatab?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Tellija näitas mulle töö käigus oma leiliruumi ja palus arvamust, mida teha kerisetaguse seinaga.Ise seedisin natuke ja pakkusin talle, et tõmbaks kerisetaguse seina ja osa lage (mineriitplaadiga tehtud) keraamiliste plaatide vuugiseguga üle, aga natuke dekoratiivsemalt (hajutatuna kahe erineva tooniga). Tegin kipsitüki peale proovinäidise suvalise vuugisegu jääkidest valmis ja ideega jäi tellija rahule. Veidi kripeldab, et kas vuugisegu kannatab kuuma, kuigi olen näinud ka plaaditud leiliruume ja ei ole see vuugisegu kusagile kukkunud, aga üks asi on vuugivahest väljakukkumine ja teine asi lausina seinas, samas, mis temaga peaks ikka juhtuma, sest see segu on ikkagi tsemendi baasil ja peaks kannatama niiskust ja kuuma küll. Äkki on kellegil positiivseid või negatiivseid kogemusi vuugisegu lausina katmises just leiliruumis? Ja veel, kas peaks pärast http://www.vivacolor.ee/?op=body&id=219&cid=202&cgid= või sellega http://www.vivacolor.ee/?op=body&id=219&cid=515&cgid= (see on juba maitse küsimus) üle pintseldama?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Teinekülaline
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 22 korda

Re: Kas kannatab?

Lugemata postitus Postitas Teinekülaline »

Postitust lugedes tekkis selline kiuslik küsimus, et miks on vuugisegu pakendil antud MAKSIMAALNE soovitatav vuugilaius; hakkab pragunema? Analoogia tasandussegudega, kui kasutada näit vetonit 3000 mingis kohas ilgelt paksu kihina, on praod garanteeritud
Kerisetaguse tsementkiudplaadi plaatimisega on üks negatiivne kogemus, plaadid tulid lahti. Erinev soojuspaisumine, glasuurplaadi ja aluseks olnud plaadi erinev temperatuur?
Ei ole lahendamatuid probleeme, on vaid vähe aega või raha
Ei ole rumalaid küsimusi, on vaid rumalad vastused
Kuid vastuse võib saada vaid see, kes küsib. 5013245
http://nagi.ee/photos/Teinekulaline
Urmas
autodidakt

Teinekülaline kirjutas:Postitust lugedes tekkis selline kiuslik küsimus, et miks on vuugisegu pakendil antud MAKSIMAALNE soovitatav vuugilaius; hakkab pragunema? Analoogia tasandussegudega, kui kasutada näit vetonit 3000 mingis kohas ilgelt paksu kihina, on praod garanteeritud
Kerisetaguse tsementkiudplaadi plaatimisega on üks negatiivne kogemus, plaadid tulid lahti. Erinev soojuspaisumine, glasuurplaadi ja aluseks olnud plaadi erinev temperatuur?
Jaa, selle vuugilaiuse kohapealt on sul õigus, kuid lausina seinale määrides ei tule kihi paksus mul kuidagi üle 2mm ja mõnede aluspinna plaatide jätkukohtadesse tulevate pragude eest on peremeest juba hoiatatud. Kui sügavad on plaadivuugid? Reeglina alates vähemalt 5mm-st. Kuidas krohv seisab leiliruumis seina küljes? Panen ka selle kipsitükile tehtud näidise mitte just eriti kvaliteetse pildi.
P6230045.JPG
P6230045.JPG (127 KiB) Vaadatud 5045 korda
Pildil olevad toonid on suvaliselt keldrist leitud vuugisegu jäägid ja tegelikult peaks tulema helekollase või helehalli taustale tehtud tumedamad hajutatud laigud.
Igatahes hetkel pole minu geniaalne aju suutnud midagi targemat välja mõelda. :) Äkki peaks mõned inspiratsioonipäevad tegema, a´la :jooma hakkama? :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Teinekülaline
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas Teinekülaline »

Klassikuid tsiteerides praktika on tõe kriteerium ehk poovitükile kuuma..... ja anna siis teada kuidas seekord
Ei ole lahendamatuid probleeme, on vaid vähe aega või raha
Ei ole rumalaid küsimusi, on vaid rumalad vastused
Kuid vastuse võib saada vaid see, kes küsib. 5013245
http://nagi.ee/photos/Teinekulaline
Urmas
autodidakt

Teinekülaline kirjutas:Klassikuid tsiteerides praktika on tõe kriteerium ehk poovitükile kuuma..... ja anna siis teada kuidas seekord
Kuhu ma ta enam pistan, Jaanilõkked ka ammu kustunud. :) Eks ma lähen riski peale välja ja kuna see objekt mul kodualevis, siis saan tagasisidet kuulda kiiresti ja kui meeles seisab, annan siia kah teada.
Nüüd tekkis minu jaoks uus probleem- milline on kõige KVALITEETSEM vuugisegu? Kiiltot ja Mirat ma tean, aga äkki on turule tulnud veel keegi hea vuugiseguga ja millisest ehituspoodide ketist seda leida võiks. Ei otsi kvaliteetset ja soodsat ühe hinnaga, vaid ainult kvaliteetset!
kolekoll
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kolekoll »

Õhtust Urmas
Miski superplaatija kiitis MAPEI vuugisegusid .. mine tea, ehk isegi on tal õigus ...
Müün pimedate linnas peegleid. http://public.fotki.com/siseviimistlus/
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere!
Minerit LW oleks ju isegi viisakalt paigaldatuna väga :good: ! Ilmselt seal saunas siis keris, mis on puuküttega ja võimalus,
et mingit moodi kooruma hakkab ikka piisavalt suur.
Enamik vuugisegude temp.taluvus on kuni + 70`. Mapei´l on vuugisegu Kerapox ja Ceresit´il on CE 44,
millede temp.taluvus on, kuni +100´. Need siis kahekomponentsed ja epoksüvaikude lisandiga. Ehk on teistelgi, miskit sarnast.
Oled Sa mõelnud Vetonit TT, VH v. antiikkrohvile?
Andres
Urmas
autodidakt

Andresto kirjutas:Tere!
Minerit LW oleks ju isegi viisakalt paigaldatuna väga :good: ! Ilmselt seal saunas siis keris, mis on puuküttega ja võimalus,
et mingit moodi kooruma hakkab ikka piisavalt suur. ..... Oled Sa mõelnud Vetonit TT, VH v. antiikkrohvile?
Andres
See on põlengu üle elanud maja, mida nüüd viimistlen peale üldehitajaid ja nemad on oma töö teinud neile omase hea kvaliteediga (olen selle brigaadi järel mitmeid maju viimistlenud). Saunas on puuküttega keris, aga peremeest häirib natuke see, et osa on krohvitud ja osa seinapinda ja lagi mineriidiga tehtud ja soovis ühtlasemat viimistlust sinna kerise ümbrusesse.
Kui enne ei mõelnud antiikkrohvile, siis nüüd hakkas mõte jooksma ja fantaasia läks tööle. Täna lähen poodi ja ostan ühe koti seda jämadamat ning hakkan katsetama. Katsetamine seisneb selles, et ostan ka paar erinevat tooni värvipigmenti ja toonin osa krohvi ära ning proovin sedasama hajutamise efekti (minu kiiks/allergia ühetoonilise üksluisuse suhtes ja ka peremehele meeldis selline variant, mida teistel ei ole). Antiikkrohvi juures meeldib see, et paremaks nakkumiseks on vaja aluspinda ainult niisutada, sest mingit keemiat (nakkedispersioonid jne.) ei tahaks sinna leiliruumi eriti virutada, äkki võtab kõvema leiliga viimistluse lahti või teeb muidu peast sogaseks. :) Eks ma uurin natuke antiikkrohvi kuumataluvust kah, kuigi esialgu pealiskaudsel otsimisel ei leidnud selle numbri suhtes infot ja tuleb vist ära oodata kuni Maxiti omad esmaspäeval tööle tulevad.
Kolekoll!
Aitäh soovitamast, aga nagu sa mu eelnevat juttu lugedes aru said, jääb vähemalt esialgu vuugiseguga mätsimine ära!
PS! Käisin eile pahtlilabidaga proovitüki kallal ja ega sellelt vuugisegu maha kratsimine kergete ülesannete hulka ei kuulunud. :)
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

tegin umbes kümme aastat tagasi kah kerisetaguse mineriti peal keraamiline plaat
ostsin kuumakindla plaadisegu ja plaatisin 1,5 mm vahedega ilma vuugitäiteta
siia maani on veel plaadid seinas
Urmas
autodidakt

Nonii, tuli välja, et mul esines pisikese (ca 2,5m2 viimistletavat pinda) leiliruumi viimistlemisel samasugune faktor nagu tavaliselt tellijatel oma uue maja siseviimistluse materjalide valiku puhul ja selle nimetus on "tellija/sisekujundaja muutlik meel", kuid nüüd jõudsin lõpuks otsusele, millega teen. Panen ikkagi valge VH pahtli peale natuke "lohakamate" vabakäe tõmmetega, et jääks struktuursem ja pintseldan risti-rästi toonitud sellega http://www.vivacolor.ee/?op=body&id=219&cid=202&cgid= üle. Tulemus on ettearvamatu kuna pole ennem sellise meetodiga teinud, aga eks paistab! :) Kui see lõpptulemus just väga kole ei jää, siis ehk julgen ka mõne pildi panna. :)
Urmas
autodidakt

Kannatas teha küll ja klient ülimalt rahul. Panen siis paar lubatud pilti.
Enne
P6250053.JPG
P6250053.JPG (153.2 KiB) Vaadatud 4853 korda
ja nüüd
P7010058.JPG
P7010058.JPG (150.73 KiB) Vaadatud 4853 korda
Urmas
autodidakt

Veelkord tänu ideede eest ja minu poolt oleks teema ammendatud.
Vasta